Nieuw

De politiek correcte wereld van het schoolboek

Er werd afgelopen week fel gediscussieerd tussen Forum voor Democratie-voorman Thierry Baudet en Paul Rosemöller, de huidige voorzitter van de Voortgezet Onderwijs Raad, over linkse indoctrinatie op de middelbare school. Twaalf jaar geleden namen Roelof Bouwman en Kirsten Munk voor HP/De Tijd de proef op de som en onderwierpen 41 schoolboeken aan een kritisch onderzoek. Hoewel het al enige tijd geleden is, zijn de besproken onderwerpen nog steeds zeer actueel.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.011 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9309 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

8 Comments on De politiek correcte wereld van het schoolboek

 1. Wij blanken met ons gemiddeld hoog iq , wij moeten immers voorgoed het veld ruimen voor bruinere soortgenoten met geen iq, dat is het plan van helaas wel witte krankjorumme mensen met een slechte aard

  Like

 2. Scrutinizer // juni 27, 2018 om 02:16 //

  Het artikel uit 2006 was al erg. Wellicht is het nu nog erger.
  Wat niet aan bod kwam waren de literatuurlijsten voor Nederlands, Engels en Frans.
  In mijn tijd (jaren ’80) waren dat allemaal linkse boeken van Remco Campert en Maarten ’t Hart en dat soort lui
  Denk je dat bij Engels Atlas Shrugged op de lijst voorkwam? No way!

  Like

 3. Heel het onderwijs is 1 links bolwerk, waar leerlingen en studenten wordt geleerd dat Fortuyn, Wilders en Baudet levensgevaarlijke fascisten zijn en dat het blanke ras gelijk is aan het arabische en negroide ras.

  Het is een schande dat ons onderwijs zover is afgezonken.

  En weer heeft Wilders gelijk.

  Like

 4. Nee Danny ,het blanke ras is het laagste van het laagste, dat leren ze de kinderen. Van mijn talrijke kleinkinderen zijn er een paar niet helemaal wit, kleine kans mijn genen door te geven

  Like

 5. @Scrutinizer // juni 27, 2018 om 02:16 /

  Heb ik me nooit gerealiseerd. Dankjewel !

  De belangrijkste reden om vd middelbare school weg te gaan was voor mij omdat ik meuk moest lezen waar ik geen zin in had omdat ik mijn tijd besteedde aan het lezen van andere boeken.

  Het ging de school er niet om om mij te laten lezen, dat deed ik wel, ik las Bakoenin en Trotsky en Proudhon, de meest radicale teringlijers waar ik tegenwoordig tegen ageer. Maar van hun moest ik Jan Wolkers lezen, ‘Een Roos van Vlees’. Want dat was zogenaamd ‘literatuur’ ( Maar sorry, daar had ik geen tijd voor) , ik las liever politiek en religie.
  Er restte ons dus niks anders dan dat onze wegen zich scheiden.

  Ik kan er een lang verhaal van maken, maar geen overheid zou zich met onderwijs moeten bemoeien. (ik ben het niet met al je libertaire principes eens, maar de overheid moet wegwezen uit het onderwijs).

  Like

 6. Waar heb je nog aardrijkskunde voor nodig.
  Iedereen heeft toch Google Maps in ze telefoon zitten of een TomTom in ze auto.
  Voor geschiedenis kijk je even bij Wikipedia en foutloos schrijven is al helemaal overbodig geworden.
  Google weet precies hoe je iets schrijft en verbeterd het wel voor je.

  Like

 7. Scrutinizer // juni 27, 2018 om 12:04 //

  @Fubar,
  Ja, Wolkers uiteraard.
  Wij moesten in 4, 5 en 6 VWO in principipe geen enkel boek dwingend lezen maar we moesten wel 10 boeken per jaar lezen voor Nederlands, 6 voor Frans en 6 voor Engels (en 6 voor Duits mocht je dat ook in je pakket hebben) van een door de school opgestelde lijst.
  Behoudens klassieke werken zoals Vondel, Molliere of Shakespeare was het allemaal moderne linkse “literatuur”. Ik had er een hekel aan omdat het niets bijdroeg. Ik beschouwde school als iets om feiten en theorien te leren, niet opinies. Dus wat talen betreft: grammatica en woordenschat alsook spelling en uitspraak zodat je later vlot Frans of Engels spreekt maar de homoseksuele uitspattingen van ’t Hart of de krakersverheerlijking van ander links tuig, daar had ik geen boodschap aan.

  Helaas had men wel een diploma nodig als toegangsticket voor de universiteit, dus onderging ik dat allemaal maar het verknoeide wel mijn jeugd immers als ik die tijd (22 boeken per jaar ofte ca. 5000 paginas en ik lees traag wanneer ik niet geinteresseerd ben, dus zeg maar 500u) anders had kunnen besteden, had ik meer sociaal leven gehad of … had ik op eigen houtje andere zaken kunnen ontdekken (zoals Atlas Shrugged).

  Voor homeschooling heb ik geen tijd en geduld. Maar als tegengif heb ik wel een programma voor mijn (nu nog) kleutertje. Het begint als ze een jaar of 10 is met The Adventures of Jonathan Gullible en uiteraard staat ook Atlas Shrugged op het programma (als ze 15 is). Naast boeken ook enkele documentaires. Maar sommige geef ik pas in de zomer na de middelbare school en voor de universiteit omdat als ze nog examen geschiedenis moet doen, ze niet per ongeluk de correcte antwoorden moet geven maar eerst nog even de “correcte” teneinde haar diploma te kunnen halen. Eenmaal dat op zak, zal ik haar de ogen wel openen. Te beginnen met Great Wars and Great Leaders (wat overigens een boek is, geen film).

  Like

 8. Arthur Schop // juni 27, 2018 om 15:49 //

  Veel erger dan ik dacht: prognose uitgesproken ongunstig.
  Bang om mijn kinderen naar school te sturen.
  Begrijp nu hun soms eigenaardige en wereldvreemde reacties.
  Ruchtbaarheid geven aan dit onderzoek en onder publieke aandacht brengen lijkt ten zeerste aangewezen.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s