Nieuw

Anti-blanke Liberals steken ‘Het Kleine Huis op de Prairie’ in de fik – smijten het op de boekverbrandingsstapel

Laura Ingalls Wilders naam is gestript van een prestigieuze boekenprijs vanwege racistische thema’s.

Na maanden van overleg heeft de organisatie achter een prestigieuze boekenprijs besloten om de naam van auteur Laura Ingalls Wilder te schrappen vanwege haar beschrijving van inheemse Amerikanen.

De Association for Library Service to Children reikt jaarlijks de “Laura Ingalls Wilder Award” uit aan auteurs wier werk een blijvende impact heeft gehad op de wereld van de kinderliteratuur. De eer wordt nu bekend als de Children’s Literature Legacy Award.

Het ALSC kondigde in februari voor het eerst aan de naam van de prijs te willen herzien en besloot deze na een bijeenkomst in het weekend te wijzigen.

“Deze beslissing werd genomen met inaanmerkingneming van het feit dat Wilders erfenis, vertegenwoordigd door haar oeuvre, uitingen omvat van stereotiepe houdingen die niet stroken met de kernwaarden van het ALSC, namelijk inclusiviteit, integriteit en respect, en responsiviteit”, aldus de verklaring van het ALSC.

De boeken van Laura Ingalls Wilders “Little House on the Prairie” zijn een hoofdbestanddeel van talloze Amerikaanse kinderjaren. De verhalen zijn zo diep geworteld in de tradities van de kinderliteratuur dat men gemakkelijk kan vergeten of over het hoofd kan zien dat Wilder, die de boeken schreef in de jaren dertig en veertig, indianen als onmenselijk en onbeduidend afbeeldt.

Een herlezing door volwassenen onthult verschillende personages, waaronder Wilders moeder, die dingen zegt als “De enige goede indiaan is een dode indiaan”, en die thema’s romantiseert als Amerikaanse suprematie en manifeste lotsbestemming.

Terwijl haar vader, zoals geportretteerd in de boeken, een genuanceerdere benadering van inheemse Amerikanen op sommige plaatsen kiest, beschreef hij ook een Indiaan als “no common trash” omdat “dat het Frans was hij sprak”.

Misschien zou dit wereldbeeld gemakkelijker van de hand kunnen worden gewezen als het volledig fictief was, maar de boeken van “Little House” zijn semi-autobiografisch en vertellen Wilders eigen jeugd die opgroeide op de Grote Vlakte.

Terwijl het besluit al reacties uitlokt die vergelijkbaar zijn met die van bijvoorbeeld het veranderen van de naam van een school of het verwijderen van een Confederaal Monument, schetste het ALSC vooraf hun volledige rechtvaardiging:

“De naam van de prijs wijzigen, of de prijs beëindigen en een nieuwe prijs instellen, verbiedt de toegang tot Wilders werken niet en onderdrukt de discussie hierover niet. Geen van beide opties vraagt of eist dat iemand stopt met het lezen van Wilders boeken, erover praat of ze beschikbaar stelt aan kinderen. Deze aanbevelingen komen niet neer op censuur, noch ondermijnen ze de intellectuele vrijheid”, leest een lange verklaring van de raad van bestuur van het ALSC.

“Toch zijn waarnemingen van belang, samen met de zeer reële pijn die haar werken voor sommigen met zich meebrengen, en geeft ALSC jaar in jaar uit de indruk Wilders werken te verdedigen door middel van een prijs die haar naam draagt.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.012 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9298 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

18 Comments on Anti-blanke Liberals steken ‘Het Kleine Huis op de Prairie’ in de fik – smijten het op de boekverbrandingsstapel

 1. Blank is slecht, dat weten we nu wel, het wordt erin geramd, zoals fubar zegt : blank dus rascist.
  Ik heb alle boeken van Laura, en ik denk er heel anders over, hoe kan dat nou?
  Ik had vandaag al niet zo n fijne dag met mijn braziliaanse dictator, o nee buurvrouw, en nu dit nog, nou morgen gaat het beter

  Like

 2. Als ze er zo over denken dan zouden ze allemaal, blank en zwart het continent moeten verlaten en terug geven aan de indianen. Daad bij woord voegen.

  Like

 3. antiislamnu // juni 27, 2018 om 01:26 //

  Like

 4. Lees de boeken antiislamnu, ze zijn PRACHTIG

  Like

 5. Ik vond het altijd heel suf als kind.

  Maar moet gezegd; ik ken het wel, en het zit er behoorlijk ingeramd. Het is een ideaal blank gezin met drie kinderen, christelijk, er zat altijd een fikse dosis moraal verwerkt in die afleveringen (ik heb alleen de tv-delen gezien lang geleden en dat gaf me nou niet bepaald aanleiding om het te gaan lezen).

  Het is typisch dat dat stuk moet, het is prototype white family. Existentieel voor ons voortbestaan.

  Dat is altijd de focus van die joden Cultureel Marxisten.

  Like

 6. Tv serie versus boek dell een Het kleine huis in het grote bos Bladzijde een Al liep iemand een dag, of een week, of een hele maand naar het noorden, er waren alleen maar bossen. Er waren geen huizen. Er waren geen wegen. Er waren geen mensen. Er waren alleen bomen en de wilde dieren , die er in huisden. In de bossen leefden wolven, en beren, en grote wilde katten……

  Like

 7. skeeter // juni 27, 2018 om 03:55 //

  Fub was het niet een EO uitzending, hevig jank en snotter gedoe als ik me goed herinner boordevol emoties en veel bidden. Helaas heeft het niets geholpen tegen de invasie van…….

  Like

 8. Republikein // juni 27, 2018 om 05:50 //

  In de tijd van Bonanza, heande hoch, du bist verhaftet.

  Like

 9. Volgens mij hebben ze na die tijd nooit meer een serie gemaakt die nog braver is.

  Like

 10. Zelfs in een tekenfilm van Walt Disney komt nog meer agressie en geweld in voor dan deze serie.

  Like

 11. Het gaat hier over de boeken, die hele tvserie is verzonnen onzin.Alleen de namen hebben ze gestolen.Die kolonisten hadden het moeilijk een bestaan op te bouwen.Ze aten zelfs berenvlees.De boeken zijn ook een document hoe een natie in zo korte tijd kan uitgroeien tot het Amerika zoals we dat nu kennen. De tvserie mogen ze wel weggooien, maar de boeken zeker niet.

  Like

 12. Elisabeth // juni 27, 2018 om 15:31 //

  Ik heb de serie op dvd in huis, prachtige serie. Dat het racistisch is zoals ze schetsen, echt niet. Ben het trouwens weer aan het bekijken en geniet met volle teugen.

  Liked by 1 persoon

 13. Als foto was een van de mooie tekeningen van Garth Williams beter geweest

  Like

 14. wilbert // juni 27, 2018 om 16:00 //

  Ik denk dat veel mensen net als ik ‘little house on the prairie’ alleen maar kennen van de tv serie met Michael Landon . Schijnbaar verschilt die van de romans. Want de tv serie kun je echt niet fout noemen.

  Liked by 1 persoon

 15. Dacht dat ze er toen wel al een soort van antifa figuren in gestopt hadden.
  Die vrouw en haar dochtertje van die kerel die daar een soort van kruidenier winkeltje had.
  Die waren overal tegen, maakte met iedereen ruzie en wilden over iedereen de baas spellen.

  Like

 16. Greengo // juni 27, 2018 om 19:29 //

  Like

 17. Hallo Wilbert, de boeken zijn ook niet fout, ik snap niet waar ze dat nu weer vandaan halen. Wat zou Laura Ingalls er trouwens aan hebben haar ouders als slechte mensen af te schilderen?
  Het was een liefdevol gezin, ook begaan met het lot van anderen.Al die zuurpruimen die weer iets vinden van iets die gaan maar bij sylvana simons op de koffie, uit zo n hoek zal het wel komen

  Like

 18. Tijl Uylenspiegel // juni 29, 2018 om 13:21 //

  De eerste kolonisten die westwaarts trokken waren lieden die op zoek waren naar een beter leven en die hadden onderweg last van aanvallen van primitieve indianen. Weinig reden voor hun om die indianen aardig te vinden, ze reisden met hun ossenwagens (teken van armoede) niet voor niks in colonnes, dat was uit zelfverdediging. Degenen die eigenwijs genoeg waren om alleen te reizen betaalden dat vaak met hun leven. Naast de vrij bekende amish waren er meer christelijke sektes die in Europa vervolgt werden en naar Amerika uitweken op zoek naar een plek waar zij hun geloof in vrijheid konden beleven. Hevig christelijke lieden dus die haat nou niet bepaald hoog in het vaandel hadden.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s