Nieuw

Salvini vermorzelt de oppositie bij de lokale verkiezingen

Kandidaten die steun kregen van Matteo Salvini’s Lega hebben de concurrentie bij de gemeenteraadsverkiezingen in Italië verpletterd en bevestigen de steun van het publiek voor zijn harde houding ten opzichte van ngo’s die migranten over de Middellandse Zee vervoeren.

Salvini, die als vice-premier en minister van Binnenlandse Zaken zitting heeft in de nieuwe eurosceptische, populistische coalitieregering tussen de nationalistische Lega en de anti-establishment Five-Star Movement (M5S), gebruikte facebook en twitter om de kiezers te bedanken.

“Hoe meer links ons beledigt, hoe meer de burgers ons belonen,” voegde hij eraan toe, mogelijk verwijzend naar het feit dat Lega de controle over verschillende belangrijke bolwerken van de gevestigde Democratische Partij (PD) heeft overgenomen.

Lega, tot voor kort een regionale rechtse partij die campagne voerde onder de naam Lega Nord (Northern League), kwam op de voorgrond van de Italiaanse politiek na een campagne in het hele land op een anti-massamigratieplatform.

PD politicus en voormalig minister van economische ontwikkeling Carlo Calenda, die heeft opgeroepen tot een alliantie van de gevestigde partijen tegen het oprukkende anti-establishment rechts, klaagde dat zijn partij was op weg naar “irrelevantie precies wanneer Italië het meest nodig heeft”.

“We moeten alles heroverwegen: taal, ideeën, mensen, organisatie. We moeten ons bereik verbreden en iedereen bij een nieuw manifest betrekken”, huilde hij.

Een van Salvini’s eerste stappen als minister van Binnenlandse Zaken was het weigeren van het schip Aquarius dat meer dan 600 asieljihadisten, die het in Libië had opgepikt, in Italië af wilde zetten.

Hij stelde voor dat ze zouden moeten worden meegenomen naar Malta, dat ze ook weigerde, voordat de nieuwe socialistische regering van Spanje hen uitnodigde om in Valencia, zo’n duizend mijl verderop, te landen.

De massamedia waren zeer kritisch over het besluit van Italië, maar veel burgers vroegen zich af waarom de Libische kustwacht met het “reddingsschip” de migranten niet kon ophalen en niet overwoog ze naar een van de veilige havens in Tunesië en Algerije te brengen – veel dichter bij het inzamelpunt dan Italië en Spanje.

Salvini heeft zich, ondanks de druk van de Europese Unie, de Franse president Emmanuel Macron en de media, in deze kwestie onverbiddelijk opgesteld. Uit opiniepeilingen blijkt dat 80 procent van de Italiaanse bevolking zijn standpunt steunt.

Bron:

http://www.breitbart.com/london/2018/06/25/massive-gains-salvinis-anti-mass-migration-lega-party-italian-elections/

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.012 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9309 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

6 Comments on Salvini vermorzelt de oppositie bij de lokale verkiezingen

 1. polderboy // juni 25, 2018 om 23:39 //

  Schijnt dat de 700.000 immigranten die als vluchteling de afgelopen 5 jaar door Rutte’s veerdiensten in Italië aan wal zijn gezet voor maar 7% uit echte vluchtelingen bestaat.

  Dus 650.000 jonge kerels zijn helemaal geen vluchteling. en overigens zijn ze voor bijna 99% allemaal moslims afkomstig uit echte hardcore sharia islam landen.

  Stel je voor, een leger van 650.000 jonge moslim kerels die nog ouderwets in homo’s doden geloven, en christenen de koppen snellen, en ongelovige hoeren tot slavin maken, zoals deze moslim heersers dat in die hardcore sharia landen als vanouds 1400 jaar lang gewend zijn.

  Like

 2. polderboy // juni 25, 2018 om 23:52 //

  @trebor2110 23:06
  Je mist niet de op de foto aanwezige islamofobe populisten en verlangd hevig naar een multicultureel zwembad vol met zwarte tenten die in het water drijven.
  Antwoord D is het goede antwoord dus bij deze examenvraag maatschappij leer.

  Like

 3. skeeter // juni 26, 2018 om 05:24 //

  Eerste 10 jaar enige vorm van uitkering onmogelijk maken voor nieuwkomers en die taxi boten zijn morgen werkeloos.

  Like

 4. Ik ben een stuk minder geduldig …

  Like

 5. Salivini is inmiddels alweer door de bocht en heeft een schip met meer dan 200 invasiërs toestemming gegeven om op Sicilië aan te meren. Slappe knietjes gekregen of zwaar onderdruk gezet door EU?

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s