Nieuw

Merkel in verloren positie – Europese leiders vliegen elkaar in de haren

klik voor groter

De EU is het maximaal oneens over asielkwesties. Een snelle oplossing is moeilijk. Kan Merkel op het Europese podium iets bereiken waar de rebellerende CSU tevreden mee is?

Het ziet er op dit moment niet zo uit! Kanselier Angela Merkel (CDU) staat geïsoleerd op de minitop in Brussel, meldt Bild:

► De reden: met de overeenkomsten die ze beoogt (in eerste instantie) tussen twee, maximaal drie landen dat asielzoekers die al in een ander EU-land zijn geregistreerd daarheen worden teruggestuurd, schiet het niet op.

Integendeel.

Italië werkt tegen.

Dergelijke individuele overeenkomsten zouden waarschijnlijk vooral nodig zijn met Italië, waar tot nu toe bijzonder veel bootvluchtelingen zijn aangekomen. Maar Rome torpedeert een mogelijke oplossing.

De Italiaanse premier Giuseppe Conte wil ONMIDDELLIJK het grote probleem aanpakken, het vluchtelingenprobleem zelf.

Italië komt met een nieuw vluchtelingenplan

Conte kwam naar Brussel met een tienpuntenplan waarin werd opgeroepen om een einde te maken aan het Dublin-systeem.

Om het maar ronduit te zeggen: hij wil niet dat de vluchtelingen überhaupt op Europese bodem terechtkomen. Een concept van “veilige toevluchtsoorden” in het Middellandse Zeegebied zou mogelijk zijn.

Volgens de Telegraaf, hierboven:

Migranten die over zee naar Europa komen zouden bij aankomst moeten worden overgebracht in „beschermingscentra” in verschillende EU-landen, vindt Italië. (dus niet buiten de EU, in Tunesië of Libië, zoals voorzitter Bulgarije onder andere heeft voorgesteld)

Van daaruit moeten migranten volgens een voorstel van tien punten rechtstreeks naar andere EU-lidstaten worden gedistribueerd.

“Wie aan land gaat in Italië, gaat aan land in Europa. Italië en Spanje konden de mensen van de reddingsschepen in de Middellandse Zee niet alleen opvangen.

Nieuw zou zijn dat het EU-land waar de “veilige haven” zich bevindt niet langer verantwoordelijk zou zijn voor de asielprocedure van alle mensen die er aankomen.

Volgens het voorstel moeten quota worden vastgesteld voor de verdeling van de bevolking over de EU-landen. In de krant staat dat iedereen die niemand wil accepteren ook financieel kan participeren.

Dat zal vast waardering oogsten in Hongarije dat denkt dat het nu al gestraft wordt met het nieuwe EU-budget voor zijn antimigratiebeleid (Fub).

Waar deze “veilige havens” zich buiten de EU bevinden, staat niet in de Italiaanse krant. In EU-kringen wordt echter gezegd dat Albanië een optie zou kunnen zijn.

Maar dat zou een wrange bijsmaak hebben. Net eind april heeft Brussel het land laten weten dat het nu toetredingsonderhandelingen wil beginnen. Als Albanië een beslissende rol speelt bij het oplossen van het vluchtelingenvraagstuk, kan dat van invloed zijn op deze besprekingen.

Merkel heeft te weinig tijd

Het grootste probleem voor Merkel zal haar gebrek aan tijd zijn. CSU heeft tot begin juli de tijd gegeven om tot een oplossing te komen. Maar zo snel gaat het niet. Dat weet ook de bondskanselier.

Feit is dat een oplossing nog steeds niet in zicht is.

“Het werk zal de komende dagen doorgaan,” zei ze. Op de EU-top aan het eind van de week zal er ook “helaas nog geen algemene oplossing” zijn.

De toekomst van de bondskanselier zelf werd dus een onderwerp op de minitop. De Luxemburgse minister-president Xavier Bettel verklaarde: “Het gaat er niet om of mevrouw Merkel volgende week bondskanselier blijft of niet.

Ook de andere regeringsleiders hebben Merkel dat volgens de deelnemers duidelijk laten voelen.

Eenheid bij de versterking van de buitengrenzen

Brussel was het slechts over één ding eens: een betere bescherming van de buitengrenzen van de EU en een aanzienlijke versterking van de Frontex-autoriteit voor grenscontrole.

Dit was een centraal onderwerp, zei Merkel in een korte verklaring na de bijeenkomst. Illegale migratie” naar Europa moet worden teruggedrongen.

Druk op Merkel neemt toe

‘Merkel bondgenoot steunt ITALIË in migratiecrisis en waarschuwt dat het land WEG kan gaan uit de EU’, schrijft The Express:

De Duitse Bondsdag-president Wolfgang Schauble steunde Italië in zijn vete over de migrantencrisis, enkele uren voordat EU-leiders zich hierover bogen op een noodtop.

De heer Schauble zei dat geen enkel land de dupe van de migrantencrisis mag zijn, terwijl hij de Europese Unie opriep het beleid te hervormen om Italië te helpen.

Zijn opmerkingen kunnen ook worden gezien als een weerlegging van de Franse president Emmanuel Macron die gisteren beweerde dat er “geen migrantencrisis” was, na een ontmoeting met de Spaanse premier Pedro Sanchez in Parijs om te bespreken hoe de aankomst van migranten kon worden beheerd.

De heer Schauble zei: “Ik geloof dat immigratie een van de grootste uitdagingen is voor ons westerse model van democratie. “We moeten betere antwoorden vinden om het onder ogen te zien. “Immigratie is een essentiële uitdaging voor Europa en alleen door samen te blijven kunnen we dit aanpakken.

“Geen enkel land kan het op eigen houtje redden.

De Bondsdagpresident, die in zijn tijd als minister van Financiën bekend stond als een fiscale havik en nachtmerrie van Zuid-Europese landen voor zijn bezuinigingsmaatregelen, drong er ook bij de Europese natie op aan om Rome te helpen de migrantencrisis het hoofd te bieden.

Hij zei: “We kunnen ons geen Europa zonder Italië voorstellen, niet voor het verleden, het heden of de toekomst, dus we moeten dit probleem samen oplossen.

De heer Schauble stelde dat Italië “solidariteit” nodig heeft en dat immigratie een probleem is dat moet worden gedeeld door alle EU-lidstaten…

“Immigratie is zowel voor Italië als voor Duitsland en Nederland een probleem.

“Het is niet alleen een kwestie van solidariteit met Italië, we moeten ook begrijpen dat we een gemeenschappelijk belang hebben binnen de EU.

Zijn woorden komen temidden van de toenemende spanningen tussen Frankrijk, Spanje en Italië.

De heer Macron werd gesteund door de Spaanse premier Pedro Sanchez in zijn aanval op Rome in verband met het nieuwe immigratiebeleid van minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini.

Italië werd door de heer Sanchez er van beschuldigd “egoïstisch” te zijn, nadat de heer Salvini NGO’s verboden had nog langer in Italië aan te meren.

Hij zei: “Er is een regering, zoals die van Italië, waar nationaal egoïsme wijdverbreid is.

Hij zei ook dat Spanje niet ongevoelig zal zijn voor menselijke tragedies en zoveel mogelijk immigranten zal opnemen.

Maar hij gaf toe dat Madrid niet in staat zal zijn om de immigratie in zijn eentje het hoofd te bieden.

En de Franse president zette de toch al moeilijke betrekkingen tussen Parijs en Rome aan het wankelen voor de door Angela Merkel gevraagde minitop over immigratie.

Hij zei: “We moeten duidelijk zijn en naar de cijfers kijken.

“Italië leeft niet in een migrantencrisis zoals vorig jaar.

“Wie dat zegt, liegt.”

In een nauwelijks verholen aanval op de heer Salvini en de nieuwe populistische regering van Italië voegde hij eraan toe: “Een politieke crisis veroorzaakt door extremisten die op angsten inspelen.

“Maar we hoeven ons niet over te geven aan deze manipulatie.”

De Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken heeft de opmerking van de Franse president als “arrogant” bestempeld.

Hij zei: “Zeshonderdvijftigduizend aankomsten in vier jaar, 430duizend asielaanvragen, 170duizend zogenaamde vluchtelingen in hotels en appartementen kost meer dan vijf miljard euro.

“Als de arrogante Macron gelooft dat dit geen probleem is, nodig ik hem uit om ruimhartig te zijn en de vele Franse havens te openen en ophouden vrouwen, kinderen en mannen af te wijzen in Ventimiglia, aan de Italiaanse grens.

De Italiaanse premier Giuseppe Conte voert momenteel in Brussel gesprekken met de heren Macron, Sanchez en Angela Merkel over immigratie.

De top werd bijeengeroepen in de aanloop naar de EU-besprekingen met de 28 staten die lid zijn van de Unie op 28-29 juni.

Mevrouw Merkel hoopt een gemeenschappelijke Europese oplossing te vinden voor de ontstane immigratieruzie met haar minister van Binnenlandse Zaken Horst Seehofer die haar 13-jarig leiderschap tot een einde zou kunnen brengen.

 

Headerfoto via.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.007 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9265 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

13 Comments on Merkel in verloren positie – Europese leiders vliegen elkaar in de haren

 1. Ik zou zegen laten de landen die kolonisator van de Afrikaanse landen waren die migranten maar op nemen. Zij hebben er ook altijd goed aan verdient. Dus Frankrijk maak je borst maar nat net zoals Duitsland en Engeland.

  Like

 2. Dus omdat we ze daar uit het stenen tijdperk getild hebben. Omdat we ziekenhuizen, scholen, spoorlijnen en een werkend bestuur geïnstalleerd en aangelegd hebben, wat ze allemaal weer gesloopt hebben na ons vertrek, moeten wij ze nu opnemen ?

  Het is tijd dat Afrika ons herstelbetalingen gaat betalen.

  Duitsland heeft trouwens nauwelijks koloniën gehad.

  Like

 3. Like

 4. Like

 5. Daniel // juni 25, 2018 om 07:01 //

  Veel woorden geen definitieve oplossing. Tijdrekken. Ondertussen stroomt Europa vol met lui uit shitholes. Er is één oplossing en dat is de Middelandse Zee tot oorlogsgebied te verklaren. De marine doet de rest. Desnoods torpederen.

  Like

 6. Al meer dan 60 jaar worden er bakken vol geld voor ontwikkelingshulp naar toe gestuurd met nul-niks-nada resultaat. En als we ze hier naar toe halen gaat het wel werken? Maak je moeder wat wijs, pffft…..

  Like

 7. Schepen van “hulporganisaties”verbieden en aan de ketting leggen omdat het mensensmokkelaars zijn.

  Like

 8. Geen enkele vluchteling/gelukzoeker meer toelaten anders krijg je de situatie nooit onder controle.
  Opvangkampen in de regio opzetten.
  In Afrika en omstreken de bevolking explosie aanpakken zoals ze vroeger in China gedaan hebben want anders is het dweilen met de kraan open.
  Waarom wil Saudie Arabië geen vluchtelingen opnemen want die hebben geld en ruimte in overvloed.

  Like

 9. Horatius // juni 25, 2018 om 13:53 //

  Zoals te verwachten viel zijn er wederom geen effectieve maatregelen genomen om de mensensmokkel vanuit Afrika een halt toe te roepen.

  Wat men wel wil is een herverdeling vanuit Italië om 650.000 economische vluchtelingen die daar zijn neergestreken asiel aan te bieden in de overige EU-lidstaten.
  Om Italië echt te ontlasten van zijn vluchtelingenprobleem zouden er minimaal 4 of 5 landen bereid moeten worden gevonden om per land zo’n 100.000 asielzoekers over te willen nemen.

  Dit zie ik echt niet gebeuren. Want eenmaal binnen krijg je ze niet meer weg en dan praten we nog niet eens over de gezinshereniging. Een fenomeen wat nu eenmaal verbonden is aan een permanente verblijfsvergunning per individu.

  Het maatschappelijke draagvlak om nog meer vluchtelingen toe te laten is eigenlijk in alle EU-lidstaten tot het nulpunt gedaald m.u.v. van enkele waanzinnige goedmensen die kreten slaken als “moeten er nog meer mensen verdrinken in de Middellandse Zee?”
  Afvoeren met een bijtmasker en opsluiten in een hermetisch Gesloten Inrichting.

  Maar het zijn juist de verantwoordelijke regeringsleiders zoals Merkel en Macron die blijven weigeren het probleem bij de wortel aan te pakken. En dat is een verbod via een aangepaste wetgeving om de hulporganisaties zodoende de kans te ontnemen uiterst nauw samen te werken met de Afrikaanse mensensmokkelaars die vele duizenden doden op hun geweten hebben.

  Hulporganisaties die voortdurend contacten onderhouden met criminele organisaties om mensen die niet uit een oorlogsgebied komen hierheen te begeleiden maken zich medeplichtig aan strafbare feiten en zijn dus juridisch aan te pakken.

  Men spreekt al vanaf 2015 van een Vluchtelingencrisis. En bij een echte crisis passen nu eenmaal effectieve maatregelen om de algehele problematiek enigszins beheersbaar te maken.

  En juist op dit cruciale punt hebben met name Merkel en de machthebbers in Brussel hopeloos gefaald en is het eigenlijk een wonder dat Merkel herkozen is als Bondskanselier.
  Maar haar positie is momenteel wankel en zelfs een voortijdig aftreden is niet geheel ondenkbaar, al zie ik dit op korte termijn niet zo snel gebeuren.

  Wat zou Italië moeten doen om van die half miljoen uitgeprocedeerde economische vluchtelingen af te komen?

  Een stapsgewijze repatriëring over een periode van pakweg 2 jaar. Zoveel als mogelijk in de nachtelijke uren retour naar de kust van Libie en aldaar kampementen oprichten voor een terugkeer naar de landen van herkomst. Een militaire operatie waarbij de media en de linkse activisten niet welkom zijn en dus eventueel hardhandig moeten worden geweerd in het landsbelang.

  Een andere optie zal niet mogelijk zijn. Want zelfs een land als Zweden zal niet bereid zijn om in één keer honderdduizend vluchtelingen op te nemen.

  Met één van de regeringen in Libië zullen er harde afspraken moeten worden gemaakt en in ruil daarvoor steun in alle mogelijke vormen ter bestrijding en uitschakeling van het andere regime.
  Blijvende stabiliteit in dit land is een eerste vereiste om voorgoed een einde te maken aan de massale volksverhuizingen vanuit Donker-Afrika.

  Er lopen hier al genoeg medicijnmannen rond en ze kunnen gezien hun leeftijd niet allemaal in de Wajongregeling.

  Ook de verzorgingsstaat heeft een zekere limiet wat betreft haar opvangcapaciteit.

  Like

 10. Piet Karbiet // juni 25, 2018 om 14:00 //

  Hier op IJburg is dure bouwgrond voor woningen opgeofferd voor -tijdelijke- woningen voor 230 mannelijke statushouders uit Syrie. Let wel, dat is opgespoten land in het Markermeer. Kostte honderden miljoenen. En dan gaan we een speelveldje vol plempen voor de heren. Knettergek. Want de gemeente is verplicht binnen 1 jaar een woning aan de statushouder te verschaffen. Mijn kinderen kunnen 17 op de wachtlijst oor een kamertje. Niet te geloven. In het wijkblaadje natuurlijk de (enige) vrouw met kind op de foto, voor de nieuwe keuken. Niet te geloven. Wat is er mis met een oude school in de provincie? In grote delen van Syrie is het veilig. Kssst. Opzouten!

  Like

 11. In 1984 haalde ik 134.700 stemmen voor de Centrumpartij. Deze voorzag het migratievraagstuk bood werkbare oplossingen zoals nu premier Kurz zoals leger imzettwn voor grensbewaking maar werd verguisd. We werden beschoten bekogeld met fosfor en in de fik gestoken. Niemand veroordeeld. De politie zag toe. Pas als de Ijburg d66 tantes gaan klagen kentert de zaak. Grensbewaking is NAVO taak maar De Hoop Scheffer snauwde me af dat dat (de paar bromsnorren) van Frontex moeten doen.

  Like

 12. Fransdo // juni 26, 2018 om 09:50 //

  Citaat van Horatius: ‘Het maatschappelijke draagvlak om nog meer vluchtelingen toe te laten is eigenlijk in alle EU-lidstaten tot het nulpunt gedaald m.u.v. van enkele waanzinnige goedmensen die kreten slaken als “moeten er nog meer mensen verdrinken in de Middellandse Zee?”

  En inderdaad. Als je zoiets roept met als bedoeling dat je alles wat in iets stapt dat drijft moet opnemen dan ben je ernstig toe aan professionele psychiatrische hulp.

  Er is maar één manier om te voorkomen dat mensen verdrinken en dat is om er voor te zorgen dat er geen bootjes meer vertrekken. En die manier is om alles terug te sturen wat buiten de territoriale wateren wordt opgepikt. Als men merkt dat dat niet meer helpt vertrekken er ook geen bootjes en vlotjes meer en verdrinkt er niemand meer. Maar die valse voorwendsels van die verrekte Linkse Gutmenschen maakt meer kapot dan je lief is.

  Like

 13. Horatius // juni 26, 2018 om 11:12 //

  @alfred vierling,

  De Centrumpartij was inderdaad de eerste partij met een vooruitziende geest wat betreft de gevolgen van de gezinshereniging en het verstrekken van Nederlandse paspoorten aan Turken en Marokkanen die de Nederlandse taal niet of nauwelijks spraken.

  Menige vergadering werd verstoord door linkse activisten waarbij grof geweld niet werd geschuwd en het was werkelijk een wonder dat er geen doden vielen.
  De politieke elite keek ernaar en gaf stilzwijgend haar goedkeuring aan deze terroristen al of niet vermomd met bivakmutsen om de Centrumpartij het vergaderen onmogelijk te maken.

  Door interne strubbelingen, aangewakkerd door infiltranten in opdracht van de toenmalige BVD viel de partij uiteen en was het eerste openlijke verzet tegen de multiculturele samenleving gebroken.

  Sinds die tijd is er eigenlijk weinig veranderd. Want nog steeds maken de linkse activisten de dienst uit. Nu in vermomming onder de vlag van de z.g. Hulporganisaties waaronder Artsen Zonder Grenzen. In feite criminele organisaties die dik geld verdienen in nauwe samenwerking met de Afrikaanse mensensmokkelaars.

  De kust van Libië had allang moeten worden bezet door een politiemacht onder de vlag van de NAVO of de EU om verdere omvolking, totale chaos en blijvende ontwrichting van de West-Europese samenleving te verhinderen.

  Helaas zal dit niet gaan gebeuren, want sterk gedateerde Vluchtelingenverdragen en niet te vergeten de Mensenrechtenverdragen (die blijkbaar niet gelden voor de autochtone bevolking) zullen dit verhinderen.

  Ieder volk krijgt de regering die het verdient en daarom binnenkort – als GroenLinks haar zin krijgt – Femke Halsema als burgemeester van Amsterdam.

  Een vrouw die ooit heeft verklaard geen bezwaar te hebben tegen een dominante rol van de Islam in Nederland, zelfs als dit zou betekenen het invoeren van een Islamitische wetgeving.

  Het moet niet veel gekker worden in dit land…

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s