Nieuw

Van Aartsen onderzoekt mogelijke samenwerking met salafistische moskeeën

streetview

De gemeente gaat onderzoeken hoe er met verschillende orthodoxe instanties, waaronder salafistische moskeeën, samengewerkt kan worden. Dat kondigde waarnemend burgemeester Van Aartsen aan in een brief. Raadsleden zijn kritisch over de plannen.

Voor Van Aartsen is de aanpak niet nieuw: tijdens zijn ambtsperiode in Den Haag omarmde hij volgens De Telegraaf al de radicale As-Soennag moskee. Daar zorgde hij onder meer voor subsidieverlening.

Wetenschappers als hoogleraar terreurstudies Beatrice de Graaf waren hiervoor een inspiratie. ‘Een pragmatische benadering in de omgang met religieuze organisaties biedt, aldus de onderzoekers, méér mogelijkheden voor structurele samenwerking’, aldus Van Aartsen.

AT5 >>

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.007 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9265 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

5 Comments on Van Aartsen onderzoekt mogelijke samenwerking met salafistische moskeeën

 1. Nog even , dan wordt Josias moslim en laat zich “Abu Jusuf” noemen, de nieuwe imam van de As Soenah moskee, daar is toch een vacature, Fawaz Jneid is “out”.
  Shalom
  Ben Kok (j-chr. pastor)

  Liked by 1 persoon

 2. Diana Steijn // juni 22, 2018 om 18:12 //

  dat hebben we in den haag dus gezien. De na-weeën van zijn beleid zijn alom bekend en nu gaat hij hetzelfde doen in A’dam. Hij leert dus niks van zijn mislukkingen

  Like

 3. Claudia M. // juni 22, 2018 om 19:47 //

  Hij moest maar eens op bemiddelingsreis naar IS-land gestuurd worden, kan ie aan den lijve ondervinden hoe gezellig het is met die jongens…

  Like

 4. Fransdo // juni 22, 2018 om 21:15 //

  Twee citaten:

  ‘Een pragmatische benadering in de omgang met religieuze organisaties biedt, aldus de onderzoekers, méér mogelijkheden voor structurele samenwerking’, aldus Van Aartsen.’

  ‘ Daar zorgde hij onder meer voor subsidieverlening’.

  Van Aartsen heeft net een geheel nieuwe betekenis uitgevonden voor het woord pragmatisch.

  Die arme cultuurverrijkers worden met miljoenen gespekt om hun moskeeën te bouwen.

  Dan komt Van Aartsen met een zakje geld en denkt daarmee tot een structurele samenwerking te komen met die lieden die de Takyyj zowat hebben uitgevonden. Als het niet zo verschrikkelijk links en naïef zou zijn dan zou je re nog om kunnen gniffelen ook.

  Jezus, dat Linkse IQ holt ook met straatlengtes achteruit. Maar als ik moslim zou zijn zou ik het geld natuurlijk wel aannemen. In de eerste plaats is het Nederlands belastinggeld en hoe kun je Nederland nu beter uithollen dan met dit. Bovendien kun je daar weer de nodige haat-imaamns voor inhuren.

  Zooooooooooo naïef.

  Like

 5. Greengo // juni 22, 2018 om 21:16 //

  Time to Arrest Soros? / FFRnews – USA
  23 nu aan het kijken

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s