Nieuw

Nederland financiert lokale verkiezingen in Syrisch Al-Qaeda en ISIS gebied want lekker democratisch

We zijn tenslotte een kolonie van de VS. En die zijn, in opdracht van, bezig het hele Midden-Oosten om te spitten.

Het verbaast niet meer nadat Bert Koenders Al-Qaeda miljoenen toestopte.

Het staat in de Volkskrant dus het is waar:

Met een bijdrage van 3,6 miljoen euro uit Nederland worden gemeenteraadsverkiezingen georganiseerd in oppositiegebieden in Syrië. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de aard van dit project tot nu toe stilgehouden

De eerste vier verkiezingen vonden vorig jaar plaats in de toenmalige rebellenenclave Oost-Ghouta, die in april 2018 is heroverd door troepen van de Syrische president Bashar al Assad. De gekozen gemeenteraden zijn daarom na korte tijd noodgedwongen weer opgeheven. ‘Dit was het waard, want deze mensen hebben heel even in vrijheid geleefd,’ zegt Fadi Dayoub, uitvoerend directeur van de Syrische hulporganisatie LDSPS. ‘Ik ben ervan overtuigd dat het zich in iets goeds zal vertalen.’

In Ghouta. Echt ? Dat was hardcore jihadgebied.

‘Dit was het waard, want deze mensen hebben heel even in vrijheid geleefd,’ zegt Fadi Dayoub,

In vrijheid. Onder Al-Qaeda ? Googelen op Fadi levert weinig op, zijn organisatie LDSPS zorgt ook niet bepaald voor veel hits. Hij is een beetje uit de lucht komen vallen lijkt het. Maar hij heeft wel zijn profiel juist ingevuld op LinkedIn.

LDSPS krijgt van het ministerie van Buitenlandse Zaken in totaal 3,6 miljoen euro, waarvan tot dusver 1,2 miljoen euro is uitbetaald. ‘Het was een moedige beslissing van Nederland om ons te subsidiëren’, zegt Dayoub. LDSPS krijgt ook subsidie uit Zweden, Zwitserland en Frankrijk, maar bij de start in 2016 was Den Haag de belangrijkste geldschieter. In Oost-Ghouta moest het project worden gestopt, maar elders in Syrië loopt het nog tot oktober 2019.

“In Oost-Ghouta moest het project worden gestopt’. Het Al-Qaeda project, wat wij financieren. Het moest worden gestopt omdat de Russen jou en je Al-Qaeda vriendjes richting Idlib schoten.

De gemeenteraadsverkiezingen kregen in Syrië de nodige aandacht, want het was de allereerste keer dat inwoners lokaal naar de stembus konden. Maar de rol van Nederland was tot nu toe onbekend. Begin dit jaar is weliswaar aan de Tweede Kamer gemeld dat 3,6 miljoen beschikbaar is voor LDSPS – dit staat in een tabel in een bijlage van een Kamerbrief – maar niet dat hiermee in Syrië verkiezingen worden georganiseerd.

Verkiezingen in jihadgebied. En de Volkskrant, spreekbuis van de Nederlandse marionettenregering, blijft daar tot op de dag van vandaag propaganda voor maken. Syrië heeft gewonnen. Hou eens op.

De gemeenteraadsverkiezingen kregen in Syrië de nodige aandacht, want het was de allereerste keer dat inwoners lokaal naar de stembus konden.

Onzin, onder Assad stemmen de mensen ook gewoon.

Maar de rol van Nederland was tot nu toe onbekend. Begin dit jaar is weliswaar aan de Tweede Kamer gemeld dat 3,6 miljoen beschikbaar is voor LDSPS – dit staat in een tabel in een bijlage van een Kamerbrief – maar niet dat hiermee in Syrië verkiezingen worden georganiseerd.

In het legale, niet jihadistische Syrië zijn ook verkiezingen geweest. Maar dat was niet de moeite waard om te vermelden ?

‘De berichtgeving over steun aan LDSPS gebeurt in algemene zin, dus niet in specifieke’, stelt een woordvoerder van Buitenlandse Zaken desgevraagd. ‘We spreken dus over capaciteitsopbouw, versterking en ondersteuning van lokale raden in oppositiegebieden. Deze wijze van berichtgeving past bij onze bredere inzet in Syrië op het gebied van stabilisatie en de communicatie daarover.’

Hij is weer prachtig: ‘De berichtgeving over steun aan LDSPS gebeurt in algemene zin, dus niet in specifieke’, stelt een woordvoerder van Buitenlandse Zaken desgevraagd. 

‘We spreken dus over capaciteitsopbouw, versterking en ondersteuning van lokale raden in oppositiegebieden.

Er zijn maar twee soorten oppositiegebieden. Koerden, Rojava, YPG en de rest, en die worden niet door Nederland ondersteunt. De andere ‘oppositiegebieden’ zijn de Amerikaanse proxies Al-Qaeda en ISIS. En die moeten voor stabilisatie zorgen ?

De medewerkers uit Oost-Ghouta zijn inmiddels gevlucht naar andere delen van Syrië. Daar houden zij zich nu opnieuw bezig met het ondersteunen van lokale raden en uiteindelijk het organiseren van verkiezingen, aldus Dayoub. ‘De val van de Oost-Ghouta is een onderbreking, we verliezen een gebied, maar de droom blijft bestaan.’ Buitenlandse Zaken zegt dat het de situatie ter plaatse ‘grondig monitort’.

Gevlucht naar Idlib en Turkije van waaruit ze Afrin gezuiverd hebben van Koerden en een genocide plegen met onder andere Nederlands geld. We staan er weer mooi op.

De Tweede Kamer heeft de afgelopen maanden herhaaldelijk gevraagd om meer openheid over hulp aan de oppositie in Syrië. De Nederlandse bijdrage aan de Vrije Syrische Politie, een wijkpolitie in rebellengebied, is eind 2017 kortstondig opgeschort nadat de Britse omroep BBC deze organisatie had beschuldigd van samenwerking met jihadisten. De aantijgingen bleken ongegrond. Vorige week maakte de Verenigde Staten bekend dat ze, na een aanvankelijke onderbreking, de Witte Helmen blijven steunen, een organisatie van reddingswerkers waaraan Nederland tot dusver ruim 11 miljoen euro heeft bijgedragen.

Ja, daar hadden we vorige week al over bericht:

Heel binnenkort vindt er weer een gifgasaanval plaats in Syrië – Washington maakt weer miljoenen over naar The White Helmets

Syrië gaat nu eerst het grensgebied met Israël, de Golan, opschonen. Ook de Navo-Mossad-Proxies daar is een vrije aftocht aangeboden naar Idlib.

Dan pas wordt het weer spannend. Zit iedereen op zijn plaats en zullen we zien of de driedeling van Syrië stand zal houden.

In Idlib vechten de verschillende jihadi’s elkaar inmiddels democratisch de tent uit. Het is er zelfs zo erg dat de ‘democraten’ uit Oost-Ghouta Assad gevraag hebben of ze alsteblieft terug mogen naar Ghouta:

Apothekers en artsen hebben het werk neergelegd wegens het gevaar waaraan ze blootgesteld worden. Het is zelfs zo erg dat een groot aantal gezinnen aan de regering gevraagd heeft of ze aub mogen terugkeren naar hun oude stek in de Ghouta-streek, inmiddels weer in regeringshanden. Want ze voelen zich niet veilig tussen hun gematigde heren…

Golfbrekers >>

Onderaan het Volkskrantartikel staat een linkje naar nog een artikel van Ana van Es (1985) over het LDSPS van Fadi Dayoub en dat gaat er onder meer over hoe dat LDSPS de Nederlandse subsidie binnen kon slepen:

LDSPS, op dat moment een kleine organisatie die vooral bekend is in ­Syrië, besluit een aanvraag in te dienen. Doel: het ondersteunen van ­lokale organisaties en de gemeente­raden. In de hoop dat ze beter gaan functioneren, en uiteindelijk zelf warmlopen voor directe verkiezingen. Natuurlijk moeten ook vrouwen en vluchtelingen een grotere rol krijgen in het openbare bestuur. Zowel genderdiversiteit als vluchtelingenbeleid is een belangrijk aanvinkhokje in de procedure.

LGBTXYt/mZ-scrabbelen in jihadgebied. Joe.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.012 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9309 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

9 Comments on Nederland financiert lokale verkiezingen in Syrisch Al-Qaeda en ISIS gebied want lekker democratisch

 1. Diana Steijn // juni 22, 2018 om 18:19 //

  ziek, doodziek is dit land

  Like

 2. USA= the War Makers.every where on this world,next Europe..it’s Business.

  Like

 3. MoslimMolen // juni 22, 2018 om 21:13 //

  Waren we maar onder de Stars & Stripes !
  Trump wist wel raad met “ons” importtuig; en landverradelijk links.

  Like

 4. Greengo // juni 22, 2018 om 22:55 //

  U.S. leaving UN human rights council

  Like

 5. Greengo // juni 23, 2018 om 00:53 //

  Syrian War Could Explode as Jordan Moves Tanks to Border / Israeli News Live / 3 uur geleden live gestreamd

  Like

 6. Like

 7. Like

 8. Een paar honderd van de jihadisten die van oost ghouta naar Idlib zijn verplaatst, zijn ondertussen alweer gedood in Jemen. Wie heeft ze van Syrie overgevlogen naar Yemen?????

  Like

 9. Greengo // juni 25, 2018 om 12:36 //

  News In 2 Minutes – China New World Order – Chemical Weapons – Polio Spread – Economic Trouble / FullSpectrumSurvival / 250618

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s