Nieuw

Joden overwegen Denemarken te verlaten omdat de barbaarse praktijk van het genitaal verminken van kleine jongetjes misschien verboden wordt

Aangezien Denemarken een besnijdenisverbod overweegt, overwegen sommige Joden te vertrekken, meldt The Times of Israël:

Bentow zei dat haar besluit om naar Israël te vertrekken zodra zij de middelbare school beëindigt werd bezegeld en herbevestigd door de precedent-scheppende stappen die dit jaar in dit Scandinavische land naar het verbieden van niet-medische besnijdenis van jongens worden ondernomen. Het Deense parlement zal als eerste in de Europese Unie stemmen over een niet-bindende motie waarin wordt opgeroepen deze praktijk te verbieden.

De regeringspartijen zeiden dat ze zich zouden verzetten tegen een verbod of een oproep tot een verbod, maar het debat hierover “geeft me het gevoel dat ik er niet bij hoor, en dat Denemarken ook niet wil dat ik erbij hoor,” zei Bentow.

Wanneer de Deense joodse minderheid van 9.000 mensen “al onder druk staat, met gewapende politie op onze school en gewapende troepen aan de shul, zuigt dit [debat over besnijdenis] het merg uit de wens Jood te zijn”, zegt Mette Bentow, de moeder van Hannah en twee zonen. Mette Bentow zei dat haar jongens de eerste in drie generaties van haar Joodse familie zijn die besneden zijn.

In de tekst van de ontwerpresolutie over besnijdenis die in het parlement in stemming is gebracht, wordt alleen gesproken over kinderwelzijn.

“Met de invoering van een minimumleeftijd van 18 jaar voor besnijdenis staan de belangen en rechten van kinderen voorop”, stelt de tekst. Er wordt een gevangenisstraf tot zes jaar geëist voor iedereen die een besnijdenis uitvoert en ouders en voogden worden verantwoordelijk gesteld, ongeacht of de daad in Denemarken heeft plaatsgevonden.

Meer dan 50.000 mensen ondertekenden op de website van het Deense parlement een petitie waarin ze hun steun betuigden aan de tekst, waarin niet-medische besnijdenis van jongens gelijkgesteld wordt met genitale verminking van vrouwen.

In Denemarken en andere Europese landen wordt al jarenlang gestreden voor een verbod op niet-medische jongensbesnijdenis – een religieus inwijdingsritueel dat door moslims khitaan en door joden mila wordt genoemd.

IJsland wil besnijdenis voor jongens verbieden bij wet en dat veroorzaakt gigantische rel over godsdienstvrijheid

De Deense pleitbezorgers van het verbod hebben echter een doorbraak bereikt door dit jaar een amendement in te dienen waarin staat dat verzoekschriften die binnen zes maanden na hun plaatsing op de website van het parlement 50.000 handtekeningen hebben gekregen, naar verwachting als niet-bindende ontwerpresolutie in het parlement in stemming zullen worden gebracht. Het besnijdenisvoorstel haalde binnen vier maanden voldoende handtekeningen.

Voor veel Deense joden verbergen de argumenten over kinderwelzijn de werkelijke drijfveer achter het verbod: xenofobie.

Naast kinderwelzijnsactivisten “gebruiken vele anderen de situatie om aan te tonen dat zij tegen joden en moslims zijn en dat zij antisemitisme en vreemdelingenhaat kunnen uiten zonder dit toe te geven”, vertelde Finn Rudaizky, een voormalig leider van de joodse gemeenschap in Denemarken, JTA.

Anecdotisch bewijsmateriaal lijkt zijn standpunt te staven.

De afgelopen tien jaar heeft Denemarken Europa’s strengste immigratiebeleid ontwikkeld, dat The Washington Post vorig jaar een ‘moslimban’ noemde maar dan in een andere verpakking.

Denemarken: “Ons land blijft Deens!”

En bij de verkiezingen van 2015 kwam de Deense Volkspartij, die door (joodse) The New York Times “extreem rechts” werd genoemd, naar voren als de op één na grootste in het parlement. Het steunt nu het beleid van de centrum-rechtse partij aan de macht – met inbegrip van het verbod dat deze maand werd ingevoerd op het dragen van gelaatsbedekkende kledingstukken zoals door sommige moslimvrouwen worden gedragen.

Denemarken verbiedt boerka

Denemarken heeft het slachten van dieren zonder verdoving al verboden, zoals de joodse en islamitische religieuze wetten voorschrijven; dat was in 2014.

Het debat over de besnijdenis in Denemarken maakt dan ook zeker deel uit van een groter geheel waarin xenofobie een rol speelt”, aldus Hagai Ben-Avraham, een in Israël geboren academicus die getrouwd is met een christelijke Deense vrouw en de afgelopen zes jaar in Kopenhagen heeft gewoond.

Wat de krachten ook zijn die de zaak tegen de besnijdenis hebben aangezwengeld, de hangende stemming in het parlement doet Ruchama Elisabeth Munch – een 24-jarige, in Israël geboren moeder die met haar christelijke echtgenoot samenwoont in de stad Aarhus – haar toekomst in Denemarken in twijfel trekken.

Bij de besnijdenis vorig jaar van hun eerste geborene, Yoav, zei Munch zij en haar echtgenoot slechts naaste familie uitnodigden omdat ze zich niet gemakkelijk voelden om niet-joden uit te nodigen voor een ceremonie die in de media vaak als kindermishandeling wordt gekenmerkt.

“Maar als we meer kinderen hebben, zal het natuurlijk invloed hebben op ons besluit om hier te gaan wonen, als we gebrandmerkt worden als criminelen” over mila, zei ze.

Munch zei ook dat ze “verwelkomd werd in de Deense samenleving” en geen negatieve attitudes ervaart over haar als een immigrant of een observerende jood.

“Dit is ondanks alles een tolerant land,” zei ze, “daarom begrijp ik echt niet waarom zoveel mensen hier de mila willen verbieden.

In een onderzoek uit 2016 onder 1.027 volwassen Denen geeft 87 procent van de respondenten aan voorstander te zijn van een verbod op niet-medische besnijdenis bij jongens.

Zie ook:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.012 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9298 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

23 Comments on Joden overwegen Denemarken te verlaten omdat de barbaarse praktijk van het genitaal verminken van kleine jongetjes misschien verboden wordt

 1. Like

 2. Republikein // juni 22, 2018 om 19:22 //

  Gelijke monniken gelijke kappen, het doek valt.

  Liked by 1 persoon

 3. Claudia M. // juni 22, 2018 om 19:31 //

  Ik blijf het moedwillig beschadigen van lichaamsdelen, zonder ernstig dwingende medische reden en dan hebben wij het hier ook nog eens over een heel belangrijk lichaamsdeel, niet kunnen.

  De reden waarom Gods schepping verminkt zou moeten worden ontgaat mij nu, dus in het hier, volkomen. Het zijn eeuwenoude geboden, die in die tijd wellicht van nut waren, maar nu allang achterhaald. Laat de boel lekker heel en als het kind eenmaal volwassen is, kan deze zijn eigen keuze maken; ’t vel erop of eraf…

  Liked by 3 people

 4. Feniks // juni 22, 2018 om 19:32 //

  Kinderwelzijn is kinderwelzijn.

  Joodse en Islamitische kinderverminking van genitaliën druisen volledig in tegen de rechten van kinderen.
  Beide soorten van kinderververminking zijn tegen alle menselijke waardigheid en hebben geen enkele plaats in onze blanke samenleving die de rechten van mensen heel hoog plaatst.
  Eenieder die dat durft aan te tasten ( de waardigheid en het lichaam van een kind) is m.i. een crimineel.

  Liked by 3 people

 5. Claudia M. // juni 22, 2018 om 19:35 //

  OT, en dan is nog eentje, die hersteloperatie om weer maagd te zijn, je hoort er niets meer over, dienen onmiddellijk afgeschaft te worden. Evenals abortus als voorbehoedsmiddel!

  Liked by 1 persoon

 6. Like

 7. Dus dat ze het bloed van kinderen drinken is dan niet uit de duim gezogen?

  Liked by 2 people

 8. Johan P // juni 23, 2018 om 00:08 //

  Het gaat helemaal niet om iets dat ingaat tegen religieuze vrijheid maar tegen kindermishandeling.
  Als een VOLWASSENE de handeling wil laten uitvoeren op religieuze gronden is dat een eigen keuze en wat mij betreft prima, maar het onderwerpen van kinderen aan een dergelijke vorm van verminking is onacceptabel.

  Liked by 1 persoon

 9. Banaal : De Joden gooien het gelijk op “antisemitisme en vreemdelingenhaat” in de discussie omtrent kinderbesnijdenis.
  Maar het gaat hier duidelijk om een medische ingreep, waar veel geondheidsrisico’s aan kleven. Levenslang !
  Daarnaast, het is een middeleeuwse woestijnhobby, die in onze moderne tijd niet meer thuis hoort.

  Like

 10. Antisemitisme roepen is het joodse equivalent van islamofobie, als je kritiek op islam hebt, of racisme, als je het over gekleurde mensen hebt, roepen.

  Het werkt alleen wat beter en is eerder strafbaar. Dat hebben ze duidelijk beter geregeld. En als dat niet werkt kunnen ze altijd nog naar de holocaust wijzen.

  Blanken hebben niet zo’n verdedigingsmechanisme en zijn dan ook zwaar in het nadeel in dit soort discussies.

  Like

 11. skeeter // juni 23, 2018 om 03:37 //

  Aanpassen of oprotten geld ook voor joden.

  Like

 12. Madagaskar fluistert …

  Like

 13. skeeter // juni 23, 2018 om 04:28 //

  Er fluisteren hier zeer alarmerende zaken, maar jouwe vat ik niet Fub.

  Like

 14. The Madagascar Plan was a proposal by the Nazi German government to relocate the Jewish population of Europe to the island of Madagascar. Franz Rademacher, head of the Jewish Department of the German Foreign Office, proposed the idea in June 1940, shortly before the Fall of France. The proposal called for the handing over of control of Madagascar, then a French colony, to Germany as part of the French surrender terms.

  Like

 15. skeeter // juni 23, 2018 om 04:45 //

  kan de deep state er ook nog bij? Ze hebben het behoorlijk benauwd denk ik.

  Like

 16. Daniel // juni 23, 2018 om 10:09 //

  @Claudia M. // juni 22, 2018 om 19:31 //

  De besnijdenis was een kenmerk van het verbond van de Hebreeen met God. Verder had het geen nut zoals je suggereert. Het verbond en de wet die hen via Mozes bereikte was bedoeld om dit verbod te vereeuwigen zodat de Hebreeen een koninkrijk van priesters en een heilige natie zouden worden INDIEN, ik herhaal INDIEN zij Gods geboden STRIKT, ik herhaal STRIKT zouden gehoorzamen. Het moest ertoe leiden dat zij de Messias zouden accepteren die de wet van Mozes zou vervullen. Hierdoor zou Gods wet in levende stenen worden ‘geschreven’ en niet op steen. Wel, de rest van het verhaal kennen we. De Hebreeen hebben van hun kant dit verbond verbroken en hebben dus – als natie – geen betekenis meer. Hiermee is dus ook de besnijdenis niet meer geldig aangezien de wet van Mozes vervuld is in Jezus.

  Like

 17. Duchesne // juni 23, 2018 om 17:25 //

  Ik dacht altijd dat besnijdenis bij joden en Moslims was omdat ze een erfelijke geslachtsziekte hadden…..eigenlijk zijn het allemaal viespeuken.

  Wat mij stoort is dat het tuig niet terug te draaien handelingen verricht bij kinderen die feitelijk geen kans hebben om zich als mens te ontwikkelen door de dwang in dezelfde triestheid te moeten geloven als hun voorouders en de verminking die erbij schijnt te horen, een soort kampstempeltje, maar dan via je ouders.

  En dan worden ze vanaf de geboorte ook zo stom mogelijk gehouden dat ze zelf op een bepaald moment niet beter meer weten. Vervolgens gaan ze alles afbreken en verbieden omdat hun schepper in al zijn perfectie het niet goed heeft gedaan, heeft gefaald.

  Over beledigen van de schepper gesproken, die “gelovigen” doen het dagelijk…Geforceerde debiliteit genetisch vastgeklonken.

  En dat noemen ze dan geloven en een religie hebben……een belediging voor het leven zelf.

  Liked by 2 people

 18. Vrijwel alle gelovigen worden vanaf de geboorte gehersenspoeld door hun ouders.
  Er zijn er maar weinig die nergens in geloofden, en die na hun 18 in eens een roeping hebben gekregen om zich er in te storten.
  Ik ben ook ongevraagd gedoopt omdat mijn ouders dat nodig vonden.
  Nou is dat natuurlijk een stuk minder schadelijk dan een stuk van je pik verliezen omdat je ouders dat nodig vinden.
  Van die bak water over mijn kop heb ik nooit last van gehad, maar en stuk van je pik kwijt raken blijft jeuken, en is nooit meer te herstellen.

  Liked by 1 persoon

 19. #houmetegen , #houmetegen !

  Like

 20. Brein, er zijn meer honderhollers dan jij denkt.
  De club is nog groeiend.

  Liked by 1 persoon

 21. Zelfs dumpert gaat nou al moeilijk doen om een foto ergens te kunnen plakken, wat voorheen nooit een probleem was.
  En die wet is nog niet eens ingegaan.

  Liked by 1 persoon

 22. Zal best saai worden als straks de Pornhub alleen maar rare plaatjes ipv filmpjes laat zien waaruit je moet begrijpen dat er wat gescheurd is. https://media.dumpert.nl/foto/fe12ab09_hond.jpg.jpg

  Like

 23. @BertG.
  Mensen die van het hondehollers geloof (met zonder hoofdletter want het is een heel gewoon geloof) zijn geloven dat zij daartoe op aarde zijn om 3 keer daags de straat op te gaan om de gemeenste hond die ze tegen komen met minstens 2 vingers zodanig in z’n hol te purken tot ie om genade smeekt. Ze doen het niet om in een hemel te komen dus de meeste eindigen jammerlijk als martelaar in een dwangbuis, vandaar dat we regelmatig plaats hebben voor verse hondehollers. Een gespecialiseerde tak van de hondehollers doet dat trouwens alleen met politiehonden en de nieuwste rage is nu, vanwege dat ik op de Dierenpoes wil, dat we de poliehonden met rust laten en daarvoor in de plaats de wouten pakken en louteren. Ik denk, ik leg het nog even uit voor mensen die graag iets over geloof lezen.

  Liked by 1 persoon

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s