Nieuw

Geen enkel Noord-Afrikaans land wil migranten opvangen

Foto: Bootvluchtelingen op de Middellandse Zee. Bron: Wikimedia Commons / Auteur: Vito Manzari

Europese leiders willen graag dat migranten die uit de Middellandse Zee zijn opgepikt, buiten Europa worden opgevangen, maar voorlopig lijkt geen enkel land in Noord-Afrika daartoe bereid.

“Nog niet”, zegt EU-commissaris Dimitris Avramopoulos van Migratie. Het idee is om economische migranten en vluchtelingen te scheiden op ‘ontschepingsplatforms’ buiten de EU, bijvoorbeeld in Tunesië.

Dat wordt geen Guantanamo Bay, maar een veilige plek vanwaar de VN-organisaties IOM en UNHCR mensen die recht op bescherming hebben kunnen herplaatsen naar Europa, zegt Avramopoulos. “Het Vluchtelingenverdrag van Genève is onze leidraad.” Voor economische migranten wordt volgens hem een ‘waardige terugkeer’ geregeld.

RTL >>

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.012 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9309 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

10 Comments on Geen enkel Noord-Afrikaans land wil migranten opvangen

 1. Fransdo // juni 22, 2018 om 21:57 //

  Ik moet het nog zien. Al die vorige ideeën van de EU hebben ook niet zo goed uitgewerkt.

  Liked by 1 persoon

 2. Ze zijn blij dat ze van die gasten af zijn.

  Liked by 1 persoon

 3. Noeste bouwvakkers, ik zie op de foto dat ze hun eigen kozijnen meebrengen.

  Like

 4. templars2017 // juni 22, 2018 om 23:02 //

  Vluchtelingen opvangen in moslimlanden , woorden om aan te kunnen tonen dat ze er zogezegd iets aan doen ,die dat gelooft gelooft in Sinterklaas ,en die ligt ook al onder vuur dus …..

  Like

 5. antiislamnu // juni 22, 2018 om 23:38 //

  Dit wordt gewoon de nieuwe truc let maar op na maanden ontdekt iemand dat er veel en veel meer asielparasieten naar Europa worden gehaald.
  Maar nu legaal dus dan begint de vernietiging van Europa pas echt .

  Like

 6. Als Afrikaanse landen uiteindelijk acoord gaan dan zal dit Europa miljarden gaan kosten, want Afrika zal dan gaan chanteren.
  Hier kan je zeker van uit gaan.

  Like

 7. Walther Woortman // juni 23, 2018 om 00:30 //

  Precies, ze ruiken allemaal miljarden. Begin maar eens om die schepen daar te verbieden om vluchtelingen op te pikken en naar een Europees land te brengen.

  Like

 8. Hier willen ze het ook niet, maar niemand durft het te zeggen

  Like

 9. Het beste dat werkt, is een paar van die NGO-schepen lek schieten en laten afzinken voor de kust van Libië. Daarna durft geen hond het meer aan, om nog op zo’n schip plaats te nemen.
  Het probleem is alleen, dat deze oplossing indruist tegen de ‘mensenrechten’ en de ‘normen en waarden’ van de EU, wat die waarden ook mogen zijn.
  Er zullen ook meteen allerlei ‘linkse’ clubs in een enorme kramp schieten en onmiddellijk gaan protesteren tegen dit vreselijke ‘onrecht’, wat de ‘hulpbehoevenden’ wordt aangedaan.
  Gemakshalve wordt daarbij vergeten, dat Europa de plicht heeft, zijn eigen bewoners te beschermen tegen het gajes, dat erop af komt.

  Amper 200 jaar geleden besefte men dit tenminste nog en dacht men daar nog geheel anders over. Toentertijd liet de Nederlandse regering Algiers bombarderen, op 26-27 augustus 1816, met een gecombineerde Engels-Nederlandse vloot, onder commando van Lord Exmouth en Baron van der Capelle.

  Dat was indertijd om kracht bij te zetten aan het ultimatum tot vrijlating van blanke slaven.
  weliswaar een ietwat andere reden, maar het geeft wel een beeld van de Afrikaanse problematiek. Kortom, ook toen al werden we door de Afrikanen belazerd en dat gaat heden ten dage nog even hard door, net zoals toen.

  Liked by 1 persoon

 10. skeeter // juni 23, 2018 om 04:10 //

  Niet alle landen zijn zo bezopen als de EU

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s