Nieuw

Salvini verbiedt nog eens twee schepen toegang tot Italiaanse havens – wil dat de mensensmokkelaars teruggaan naar Nederland

Italië weigert een reddingsschip toe te laten. De bemanning van de Lifeline, die vaart onder de Nederlandse vlag, zou enkele honderden bootvluchtelingen hebben opgepikt bij Libië, tegen de wil van de Italiaanse kustwacht in.

,,Goed, ga met die lading mensen maar naar Nederland, maak je tocht maar een beetje groter”, zegt de Italiaanse vicepremier Matteo Salvini in een videoboodschap op Facebook. Hij voegde er aan toe: ,,deze nephulporganisatie zal niet meer op Italiaanse bodem komen.”, meldt het AD.

Deze NOG’s gebruiken kleinere schepen dan de Aquarius van AzG en kunnen zo dichter onder de kust komen om asieljihadisten op te pikken. Deze ‘Lifeline’ zet dan zijn transponder uit, wat verboden is, zodat ze niet in de gaten gehouden kunnen worden.

Nadat ze die ‘vluchtelingen opgepikt hebben zetten ze die over op grotere boten zoals de Aquarius, maar ook op boten van bijvoorbeeld de Italiaanse kustwacht die nog niet echt naar Salvini wil luisteren (1, 2).

In het Facebook-bericht liet Salvini nog weten dat ze hem ‘als minister en vader zoveel mogen aanvallen en bedreigen als ze willen, maar ik geef niet op en ik doe het voor het welzijn van allen’, berichten Knack en HLN.

Mission Lifeline retweette de boodschap. ‘Wanneer fascisten reclame voor ons maken…’, voegde de organisatie eraan toe.

Op die tweet heeft Salvini intussen ook al geantwoord.

“Gekke dingen. Wij zijn de baas in ons eigen huis. De goede tijden voor jullie zijn ECHT VOORBIJ, begrepen? Beledigingen en bedreigingen houden ons niet tegen.”

Geruststellend noemde Salvini het:

Ze pikken ze op vlak voor de kust en verwachten dan dat de Italiaanse kustwacht het verder van ze overneemt.

Als dit soort NGO’s niet tot vlak onder de kust zouden varen, zouden de dobbernegers met hun rubberbootjes niet het ruime sop kiezen omdat dat kansloos zou zijn.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.012 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9322 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

5 Comments on Salvini verbiedt nog eens twee schepen toegang tot Italiaanse havens – wil dat de mensensmokkelaars teruggaan naar Nederland

 1. Lekker knutselen:

  Like

 2. Zarzia is heel dichtbij. . Tunesie!

  Like

 3. skeeter // juni 21, 2018 om 19:19 //

  prachtig live ammo oefen materiaal

  Like

 4. Ja onder Nederlandse vlag die gewoon via internet is gekocht om de werkelijke thuishaven te camoufleren. Daar kan je ze dus ook voor op pakken maar zal wel weer niet gebeuren.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s