Nieuw

Italië neemt jihadsmokkelboten Lifeline en Seefuchs in beslag

Eerder vandaag drong Italië er op aan dat de boten naar Nederland zouden doorvaren en werd de toegang nog geweigerd.

Blijkbaar heeft Italië inmiddels wat meer onderzoek gedaan en gronden gevonden om de boten vast te houden. Eerder vandaag meldden we al dat de Lifeline zijn transponder uitzet als het dicht in de buurt van de Libische kust komt en dat mag niet.

Minister van Verkeer Danilo Toninelli zegt dat Lifeline het internationaal recht heeft geschonden door migranten aan boord te nemen terwijl de Libische kustwacht aan het tussenkomen was, meldt HLN.

Dat soort geintjes werden vorig jaar ook al waargenomen:

Vorig jaar meldden wij dat ook Seawatch het vorig jaar aan de stok kreeg met de Libische kustwacht:

Volgens HLN wil de Italiaanse minister de vlag van de Lifeline en Seefuchs verifiëren.

De Nederlandse vertegenwoordiging bij de Europese Unie tweette eerder vandaag dat de Lifeline en Seefuchs niet varen onder de Nederlandse vlag. “Deze schepen behoren toe aan een Duitse ngo en staan niet in de Nederlandse scheepsregisters”, luidde het.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.007 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9265 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

23 Comments on Italië neemt jihadsmokkelboten Lifeline en Seefuchs in beslag

 1. antiislamnu // juni 22, 2018 om 00:01 //

  Hoeveel schade hebben de organisaties van deze schepen al aangericht?
  Schepen en bankrekeningen van deze organisaties in beslag nemen en de medewerkers en bestuurders vastzetten in zwaar regime.
  Berechten wegens genocide op het Europese volk

  Liked by 2 people

 2. Als je een nederlandse vlag voert, maar niet nederlands bent, is dat toch varen onder een valse vlag.?

  Liked by 1 persoon

 3. Mooi en nu maar gelijk tot schroot transformeren inclusief de bemanning.

  Liked by 1 persoon

 4. @Merel // juni 22, 2018 om 00:16 //

  Nee, je kan je boot in principe overal inschrijven. heel veel schepen varen onder Panamese of Liberiaanse vlag, landen, zeker Liberia, die zelf niet veel schepen hebben, maar wel heel belastinggunstige regelingen voor rederijen.

  Maar ook dan, moet de registratie nog wel kloppen, en daar lijkt Italië nu aan te twijfelen.

  Like

 5. Like

 6. Dus die vlaggen zeggen geen reet, nou weet ik dat ook maar weer, niets is meer wat het lijkt

  Liked by 1 persoon

 7. Het is typisch een ´false flag´ operatie, uitgevoerd door ´Artsen zonder gène´.

  Liked by 1 persoon

 8. Like

 9. Het zijn gewoon piraten.

  Zoals eeuwen normaal was in Barbarije.

  En ja ook Nederlanders namen daar deel aan. (want liever Turks dan Paaps)

  Die verhalen dat ze tot aan IJsland kwamen ?

  Klopt, en weet je wie die expeditie leidde ?

  Een Nederlander; Simon de Danser.

  Je kan hem googlen, staat wel op wiki.

  Like

 10. Toch voer deze Simon niet onder valse vlag, zover ik heb kunnen lezen , kleine lettertjes, onder valse vlag varen was een zeer laffe oorlogsdaad, de engelsen hebben dit geloof ik gadaan tegen Michiel de Ruyter, zie de film

  Liked by 1 persoon

 11. Ergens anders gelezen dat ze geregistreerd staan als sportboten.

  Liked by 1 persoon

 12. polderboy // juni 22, 2018 om 07:40 //

  Las ik ook, maar dat Nederlandse register mag weer niet zeggen of dat ze ingeschreven staan,
  Registers zijn openbaar, zoals het KvK, het kadaster en dergelijke, dus dat zal dan wel geen openbaar register zijn?
  Ik vermoed dat ze om de boel heen draaien.

  Ze willen dus geen informatie geven.
  Neem Artsen zonder Grenzen, die is met 75% belastinggeld gefinancierd.
  Ik denk dat ze proberen te voorkomen dat de aap uit de mouw komt, en dat die hele vloot mensenredders gewoon gefinancierd wordt door Eurofiele overheden hier.
  Die proberen rampen, catastrofes, en andersoortig dood en verderf te ontwikkelen, en kunnen dan zeggen dat “we meer moeten samenwerken in Brussel”.

  Liked by 1 persoon

 13. Horatius // juni 22, 2018 om 12:21 //

  Het moet toch intussen overduidelijk zijn dat al die hulporganisaties in werkelijkheid criminele organisaties zijn die nauw samenwerken met de Afrikaanse mensensmokkelaars en dit allemaal met het gebruik van nepvlaggen en onder het mom van z.g. humanitaire hulp aan zielige vluchtelingen.

  Kortom: één grote zwendel sinds 2015. Italië is het inmiddels spuugzat want 700.000 nepvluchtelingen raak je niet zomaar kwijt, want een groot gedeelte is stateloos of de landen van herkomst weigeren ze terug te nemen.

  Komende zondag worden er z.g. harde noten gekraakt met de zoveelste conferentie om het vluchtelingenprobleem in Europees verband op te kunnen lossen. Met de traditionele eindconclusie dat de problemen worden vooruitgeschoven naar een volgende conferentie die ook niets zal opleveren.

  Terwijl de volgende maateregelen toch voor de hand liggen: het in beslag nemen van alle schepen die nauw samenwerken met de mensensmokkelaars en de bemanning in verzekerde bewaring stellen vanwege criminele praktijken die leiden tot totale ontwrichting van onze Europese samenleving.

  Toenemende criminaliteit in alle mogelijke vormen en een sterk toenemende werkeloosheid.

  Want het merendeel van die economische vluchtelingen zijn niet in te passen in het arbeidsproces en in Nederland trekken de gemeenten het financieel niet meer om al die asielzoekers talloze uitkeringen en toeslagen te verstrekken. Den Haag zou moeten bijspringen maar die hebben momenteel andere prioriteiten i.v.m. de teruglopende aardgasbaten waarmee we in het verleden onze multiculturele samenleving hebben gefinancierd.

  Dit zijn dus de eerste tekenen dat onze Verzorgingsstaat het allemaal niet meer kan bijbenen en dat zal met name in Italië niet veel anders zijn.

  En intussen blijven ze maar komen: de talloze economische vluchtelingen vanuit de gehele wereld op zoek naar landen die de hoogste uitkeringen verstrekken en we trappen er nog in ook. Hadden wij maar realisten zoals Salvini die in klip en klare bewoordingen de mening vertolken van het gewone volk en niet figuren zoals Mark Rutte, het schoothondje van Angela Merkel die het moet hebben van ‘goed onderling overleg’ en een dringend beroep op de solidariteit van de Oost-Europese lidstaten om ook hun grenzen open te stellen voor de bezettingstroepen van de Islam en miljoenen Afrikanen.

  Maar die kijken wel uit, daar geen moslimenclaves, geen rondstruinende Afrikanen die woningen kraken, geen aanrandingen en verkrachtingen door bronstige nobele wilden, geen getraumatiseerde kennismigranten die helaas niet kunnen werken, geen terreuraanslagen door z.g. verwarde moslims etc. etc.

  De huidige stand van zaken: het Balkanfront houdt stand en van het Westelijk front geen nieuws.

  Liked by 2 people

 14. Daniel // juni 22, 2018 om 13:02 //

  Torpederen die schuiten. Taak van de marine om het land te beschermen tegen een invasie. Ik zie het vrij simpel.

  Like

 15. skeeter // juni 22, 2018 om 16:06 //

  “want 700.000 nepvluchtelingen raak je niet zomaar kwijt”
  Kan best wel maar je moet wel de MSM weg houden en even de andere kant opkijken.

  Liked by 1 persoon

 16. skeeter // juni 22, 2018 om 16:08 //

  mh370, had die ook de transponder niet uit staan?

  Liked by 1 persoon

 17. Like

 18. Hoe staat het eigenlijk met de toezegging van de Italiaanse regering om 500 duizend ´vluchtelingen´ het land uit te sturen ? Wordt daar al vorderingen mee gemaakt ?
  Volgens mij is er tot op heden nog niks gebeurd wat dat betreft.
  Het enige wapenfeit tot nu toe was een hoop stampij om die smokkelboten, die nu niet meer in Italiaanse havens mogen aanmeren. Volkomen terecht overigens.

  We moeten trouwens wel uitkijken met die Italiaanse daadkracht. Iedereen roept wel ‘halleluja’ en wat fantastisch, maar wat betekent het in de praktijk ?
  In de praktijk betekende het dat de ‘migranten’ van het smokkelschip Aquarius afgeschoven werden op Spanje en Frankrijk. Hetzelfde gaat waarschijnlijk straks gebeuren met de uit Italië te verwijderen ‘vluchtelingen’.
  Italië is niet voor niets gebrand op het heroverwegen van het verdrag van Dublin. Dat zal ze namelijk een legale mogelijkheid geven om alle 500 duizend ‘vluchtelingen’ over de Alpen richting het Noorden te schoppen. En die ‘vluchtelingen’, die willen dat zelf maar al te graag.

  Liked by 1 persoon

 19. Fransdo // juni 22, 2018 om 21:37 //

  Goed idee van die Italiaans Minister. Lijkt een beetje op onze eigen Nederlandse pluk ze-wetgeving.

  Like

 20. Dennis Loef // juni 23, 2018 om 00:28 //

  Het als pleziervaartuig in Nederland ingeschreven omstreden “reddingsvaartuig” Liveline is het voormalig Fisheries Research Vessel “FRV CLUPEA”
  Gebouwd door de werf Hall Russell, Aberdeen, 1968. en is omgebouwd van trawler tot visserij onderzoek vaartuig in 1988.
  Lengte over alles 32.10m en een breedte oa: 7.93 met een maximale diepgang 3.51m en een vrijboord van 77cm. het schip kan met volledige bemanning officieel 12 dagen op zee blijven.
  De maximale bemanning is: 4 officieren, 6 ongegradueerde bemanning en 6 wetenschappers, maar nu het een pleziervaartuig is gaat dit natuurlijk niet meer op.
  Het schip is nu eigendom van de organisatie “Mission Live line” Rudolfstrasse 7 in Dresden, Duitsland, maar is ingeschreven als Pleziervaartuig bij het Koninklijk Nederlands Watersport Verbond.
  Het is niet bij het Nederlandse kadaster bekend als reddingsschip en hoeft als zodanig ook niet aan die eisen te voldoen. Natuurlijk hebben de Duitsers wel één en ander aangepast binnen, maar dat is niet verboden op een plezierjacht.
  Naar mijn mening overtreden ze de wet niet, als de bemanning van het jacht op volle zee “in nood verkerende bijna afzuipende mensen red”. Dit is namelijk een heel belangrijke vorm van “Goed Zeemanschap” als beschreven in het Z.A.R. het Zee Aanvarings Reglement.
  Dus als de Italiaanse regering nu, komt met functionarissen die het schip aanhouden om de scheepspapieren te controleren hebben ze geen wettelijke poot om op te staan. Hier zal blijken dat het een jacht is en haar kapitein en bemanning de eervolle zeemans-taak van het redden van mensen in nood hebben uitgevoerd. Men kan dus het schip en bemanning niet arresteren. Maar wat gaat er nu gebeuren met al die immigranten, gaan die nu terug naar Libië?

  Like

 21. polderboy // juni 23, 2018 om 09:35 //

  Dennis Loef 00:28
  Het is de Italiaanse overheid gebleken dat het Nederlandse vaartuig als pleziervaartuig staat ingeschreven.
  Maar uit nader onderzoek is gebleken dat ze uitsluitend pleziertochtjes voor de Libische kust maken,
  Ze worden gefinancierd door de overheid, al dan niet met tussenkomst van stichtingen voor goede doelen en zoals bij Artsen zonder Grenzen wordt de bemanning als ambtenaar betaald.
  E.e.a. is na verder onderzoek gebleken.

  De bemanning organiseert pleziertochtjes voor vakantiegangers die alleen maar uit Libië komen, en bij Artsen zonder grenzen hebben ze een drijvende groepspraktijk op zee, en nemen zonder afspraak boten vol patiënten op, die helemaal niet ziek blijken te zijn.

  De vakantiegangers en gezonde patiënten gaan hun vakantie vieren en uitzieken in Italië die alles moet betalen.

  En dat alles is dus volgens het scheepvaart recht goed zeemanschap.

  Ook als je 60.000 vakantiegangers op D-Day in een Armada van pleziervaartuigen die onder de vlag van Engeland varen bij Normandië aan wal had gezet?
  Dan hadden die Duitsers formeel verplicht geweest vanwege die slimme juridische constructie om die gasten met hun vakantie bepakking allemaal op te nemen als vluchteling en daarnaast hadden ze die vakantiegangers ook volledig moeten verzorgen?

  Like

 22. Like

 23. Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s