Nieuw

Internationale pers: “Europa erkent eindelijk de werkelijkheid – er is een asielcrisis”

foto ter illustratie

Het ‘drama in Berlijn’ waarbij Merkel en Binnenlandminister Seehofer elkaar in de haren vliegen over de aanpak van het migratievraagstuk en de stugge houding van Italië, vormen voor de internationale pers hét signaal dat Europa eindelijk de werkelijkheid erkent: er is een asielcrisis.

De Beierse zusterpartij (CSU) van Merkel wil asielzoekers aan de grens tegenhouden. Maar Merkel wil aan een Europese oplossing werken. Horst Seehofer van zusterpartij CSU heeft de bondskanselier daarvoor twee weken de tijd gegeven. Het conflict brengt de Duitse regering aan het wankelen. Bovendien staat de asielcrisis bijna overal in Europa nu op het voorplan.

HLN >>

En voor die Belgen is de Telegraaf natuurlijk ook ‘internationale pers’, dus die halen ze als eerste aan, voor Bloomberg, Jyllands-Posten en The Guardian:

Europa erkent eindelijk de werkelijkheid: er is een asielcrisis. Italië weigert nog langer kansloze asielzoekers uit Afrika toe te laten en de integratie van de miljoenen migranten hapert. In Duitsland is de bom gebarsten. Alleen een strenger asielbeleid kan de regering van Merkel nog redden.

Eind deze maand komen de Europese leiders bijeen om een uitweg uit de crisis te zoeken. Premier Rutte heeft al – zeer terecht – gezegd dat hij zijn agenda leegveegt. De inzet van Rutte bij de top kan maar één ding zijn: kansloze asielzoekers meteen terugsturen en niet toelaten tot Europa. Alleen dan blijft er ruimte om de mensen die echt hulp nodig hebben, een beschermde plaats te geven in Europese landen zoals Nederland.

Grote woorden in het volksbelazertheater dat de pers is, maar het gaat natuurlijk niet gebeuren zolang er een agenda is om Europa om te volken.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.011 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9309 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

5 Comments on Internationale pers: “Europa erkent eindelijk de werkelijkheid – er is een asielcrisis”

 1. Feniks // juni 19, 2018 om 21:40 //

  Ze… erkennen helemaal niets.
  ZE gaan gewoon door om Europa om te volken.

  Liked by 1 persoon

 2. @ Frauke // juni 19, 2018 om 17:38 /

  Behoorlijk slecht artikel van Elsevier, want er zijn wel meer boten bij betrokken en het is ook niks nieuws. Ik denk dat ik er zo meer opvis uit ons archief als ik actief op zoek ga.

  Like

 3. polderboy // juni 20, 2018 om 17:49 //

  Sutherland noemt op 3:00 ook wel dat hij denkt aan migranten uit bijvoorbeeld de ASEAN.

  Kijk je op pagina 16 hier, dan ze je dat de VS tussen 2000 en 2016 ruim 17 miljoen immigranten opneemt, en ook de gedachte van Sutherland lijkt te volgen:
  https://www.dhs.gov/sites/default/files/publications/2016%20Yearbook%20of%20Immigration%20Statistics.pdf

  Maar als je dan kijkt hoeveel immigranten uit islamlanden komen onder die 17 miljoen, dan blijken dat ingeschat maar 3 tot 4 % van het totaal te zijn.
  In Europa is dat net andersom te zijn: meer dan 90% komt uit islamlanden en een restje uit andere landen.

  Nu heeft islam er niet mee te maken, maar Taliban chinezen, ISIS El Salvadoranen, salafistische Argentijnen naast jihad Hindoestanen uit India zie je echter ook niet in de VS.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s