Nieuw

Syrië: Turkse troepen bezetten voorsteden van Manbij

Het Turkse leger heeft enkele buitenwijken van de Syrische stad Manbij bezet. Volgens de zender NTV, die verwijst naar lokale bronnen, werd deze stap gecoördineerd met de VS als onderdeel van een gezamenlijke routekaart voor Syrië.

Het station toonde opnamen van gepantserde auto’s met Turkse vlaggen. De foto’s moeten afkomstig zijn uit de buitenwijken van Manbij in Syrië.

Daarvoor hadden Turkije en de VS onderhandeld over een gezamenlijke routekaart om de situatie in Manbidsch in Noord-Syrië te stabiliseren. In juni 2016 werd de stad bevrijd door Koerden verenigingen van ISIS.

Maar volgens het Turks-Amerikaanse plan moeten de Koerdische groepen, vooral de YPG die door Turkije als terroristische organisatie is geclassificeerd, de stad weer verlaten.

Sputnik >>

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.012 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9298 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

1 Comment on Syrië: Turkse troepen bezetten voorsteden van Manbij

  1. Wat zijn die koerden toch een sukkels. Hoe kun je op de VS vertrouwen? Ze geven liever hun land op aan hun aartsvijand dan met Assad te overleggen. Over een tijdje wanneer de Syrische regering hun focus naar het noorden verschuift raken ze Raqqa ook kwijt want daar zitten allemaal arabieren die niet onder het juk van de koerden willen leven.

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s