Nieuw

Artsen zonder Grenzen is een grenzeloze hypocrisie

Artsen zonder Grenzen slaat zichzelf op de borst met “Wij bieden medische hulp waar het menselijk leven wordt bedreigd”.

In plaats daarvan is het één van de grootste drijvende kracht achter de mensensmokkel over de Middellandse Zee, die bekend staat als “onze reddingsacties op zee”. Deze veerdienst heeft absoluut niets te maken met “reddingsacties op zee” – net buiten de kust van Libië worden ze opgepikt, waar ze een paar minuten eerder door mensensmokkelaars zijn afgeleverd.

Eigenlijk kenschets dit een afpersing van de Europese landen onder de nogal doorzichtige dekmantel “reddingsacties op zee”.

Arts zonder Grenzen op de Zwitserse website:

https://www.msf.ch/de/neueste-beitraege/pressemitteilung/fluechtlinge-im-mittelmeer-schutzsuchende-werden-nach-libyen

Deels vertaald in Nederlands:

Vluchtelingen in de Middellandse Zee: mensen die bescherming zoeken, worden gedwongen terug te keren naar Libië

Artsen zonder Grenzen ziet een alarmerende trend naar blokkade van reddingsoperaties in het Middellandse Zeegebied en de criminalisering van particuliere maritieme reddingsorganisaties.

Artsen zonder Grenzen (AzG) veroordeelt acties van Italië en andere Europese regeringen die levensnoodzakelijke reddingsoperaties in het Middellandse Zeegebied belemmeren en mensen dwingen terug te keren naar Libië. Eerder hadden de Italiaanse autoriteiten het Spaanse particuliere reddingsschip “Open Arms” van de organisatie Proactiva in beslag genomen. The’Aquarius”, dat gezamenlijk wordt geëxploiteerd door AzG en SOS Mediterranée, is daarmee momenteel dus het laatste particuliere reddingsschip in het centrale deel van de Middellandse Zee.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.011 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6965 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

2 Comments on Artsen zonder Grenzen is een grenzeloze hypocrisie

 1. polderboy // juni 17, 2018 om 15:56 //

  Het is wel een grote organisatie zie ik.
  Beetje moeilijk te vinden, die financiële cijfers, die erg summier zijn, maar ze geven in 2017 252 miljoen Euro uit.

  Voor de organisatie zelf is 40 miljoen aan marketing en administratie ingeruimd, dus er blijft 210 miljoen over voor arme sloebers, die dus door die artsen(?) worden geholpen.

  De funding is voor 75% belastinggeld, dus 190 miljoen.
  Hoeveel die Aquarius veerdienst kost, en of dat de enige boot is, weet je niet.
  Ze schijnen 15.000 immigranten te hebben opgehaald in 2017, voornamelijk dus gefinancierd door onze/andere regeringen? met belastinggeld.
  http://onlinemagazine.artsenzondergrenzen.nl/jaarverslag-2017?utm_source=corporate_site&utm_medium=website&utm_campaign=onlinejaarverslag2017&utm_content=mainmenulink#!/financien

  Maar goed, ze hebben ook 564.799.713 liter schoon drinkwater geleverd, en dat klinkt als heel veel, en zal me wel wat hebben gekost.
  Gemiddeld moet je rekenen op 2$ voor 1000 gallon, ze ik:
  https://safewater.zendesk.com/hc/en-us/articles/211400478-How-much-does-it-cost-to-treat-and-deliver-drinking-water-
  Een us gallon is 3.758 liter, dus 2$ per 3785 liter. Bij elkaar 150.292 eenheden van 2$ = 300584$, maal 0.86 is 258.000 Euro. Dat heeft niet veel gekost dus, maar klinkt wel of ze heel erg hun best doen, als ze 564.799.713 liter water hebben geleverd..

  Overigens is de beloning voor Nederlandse medewerkers bij die artsen zonder grenzen gewoon volgens de ambtenarenschalen. Echt pro deo doen ze het dus echt niet.
  En al die buitenlandse medewerkers die krijgen conform het lokale salaris, dus dat scheelt dan wel een grijpstuiver Zo een Keniaanse arts krijgt dus twee bakken rijst en een paar rot schoppen van zo een Nederlandse semi ambtenaar, die daar lekker godje kan spelen met onze poen.

  Hoe dan ook, 75% belastinggeld als funding en liefdadigheidsmedewerkers die als ambtenaar beloond worden…

  Like

 2. Geen dubbeltje meer naar AZG en opheffen die Linkse Troep.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s