Nieuw

Politie wil dat agenten niet meer worden vervolgd voor doodslag

Foto: Nederlandse politie auto. Bron: Wikimedia Commons. Auteur: Dickelbers.

De politie pleit voor betere bescherming van agenten die tijdens hun werk geweld hebben gebruikt. Ze zouden een aparte status in de wet moeten krijgen met een lagere maximumstraf.

Daarmee steunt de politie een kabinetsplan, dat na de zomer in de Tweede Kamer wordt besproken. In 2016 diende toenmalig minister Van der Steur van Veiligheid en Justitie een voorstel in om agenten na een geweldsincident niet meer standaard als verdachte aan te merken.

Aanleiding was de veroordeling van een agent in Limburg, die op een auto schoot en een passagier zwaar verwondde. Datzelfde jaar zorgde de hardhandige arrestatie van Mitch Henriquez in Den Haag voor veel onrust.

Lees verder:

https://nos.nl/artikel/2236764-politie-wil-dat-agenten-niet-meer-worden-vervolgd-voor-doodslag.html

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.012 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6947 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

12 Comments on Politie wil dat agenten niet meer worden vervolgd voor doodslag

 1. jackvanderveen // juni 16, 2018 om 12:16 //

  En nu gaan bruin bakken (bakken met bruin) bij de vleet.

  Like

 2. Tis meer rood dan bruin, denk ik.

  Like

 3. Duchesne // juni 16, 2018 om 15:55 //

  Iedere machtsvergroting van de staat, want dat is het immuun voor vervolging maken van politiepersoneel, is een afbraak van rechten van een ander, in dit geval de burger.
  Met dit soort wetgeving word niet de agent, maar het uniform machtiger. Agenten worden net zo makkelijk ontslagen of op andere wijze uitgerangeerd als de baaswil, morele afwegingen passen immers niet in carrieres met politieke kruiwagen.
  Koppel dit machtsvergroten aan het actief werven van allachtonen en moslims en we krijgen een legale moslim politiemacht met een licence to kill…… (Erdogan sprak al over volledig overnemen door in onze overheidsorganen te gaan zitten, hij heeft en heel heldere kijkoponze zwakheid)

  De deuren om de macht over te nemen staan gewoon open….ze worden openhouden en allachtonen worden bijna met dwang binnw getrokken…….in de toekomst word het tot stoppen gedwongen worden of staande worden gehouden door politie voor de burger een hachelijke onderneming, met als risico het hele spectrum aan gewelds misdrijven en bij niet stoppen ongestraft mogen schieten…..valt uw muntje al? En dat is als het echte agenten zijn en niet een stel Casablanca jongens met politie uniformen op bestelling gejat…..ook dat is bij iedere confrontatie met politie een reeele mogleijkheid…..wie kan je nog vertrouwen?

  We noemen dit soort zaken zoals “shoot to kill” zonder vervolging ook wel standrecht of krijgswet, nu word het sluipend ingevoerd als “bescherming ” voor agenten in hun functioneren…..de oorzaak van geweldsescalatie totaal negerend….een razendsnelle verandering van normen en waarden door culturele “verrijking”, want daar ligt de oorzaak voor geweld tegen de politie voor het overgrote deel….het andere deel is vooral regeringsbeleid waarbij psychiatrische patienten worden losgelaten in de samenleving, en het stukje medicijen tegenndepressie voorschrijven op industrieele schaal terwijl de oorzaak van de problemen net als met allachtoon geweld word genegeerd. Enkel lapmiddelen en nu een toekomst planning tot escalatie van geweld waarbij de politie zelfs met een soort vrijbrief juist meer gevaar gaat lopen. Als bekend is dst agenten direct mogen schieten zal overgave voor bijvoorbeeld een radicale mislam of een geldautomaat opblazende rifdokter geen optie meer zijn maar zal geweld de totale norm worden….hoeveel blanken openen eigenlijk het vuur op agenten en hoeveel allachtonen gebruiken dat middel? En hoe is de verdeelsleutel van het geheel….Als ik me niet vergis is bij iedere “Kalasnikov” aanval of overval in Nederland een Allachtoon de trekkervinger geweest….

  En dan is er nog het bijkomende probleem dat de “individuele” agent de orders van bijvoorbeeld Ankara of Islam rechtspraak moet afwegen tegenover de wetten van Nederland……politie moet en mag alleen van eigen origine zijn, anders kun je voor iedere allachtone agent er twee autochtone in dienst nemen om deze te controleren, het zijn ook mensen met een “achterban” en de kans dat deze personen worden geforceerd of op andere wijze medewerking verlenen aan informatie verstrekking of bewijs vernietiging ….het hoeft niet eens uit loyaliteit te zijn….
  Feitelijk is het werven van allachtonen agenten het in problemen brengen van mensen die absoluut chantabel zijn en voor wie hele andere normen gelden in hun wereld dan voor allachtoon personeel. Een corrupte allachtonen ambetenaar is vaak een held in eigen gelederen, omdat de “misdaad” immers tegen ongelovigen is gepleegd en dus feitelijk “Jihad”…

  Het zonder vervolging omver mogen schieten van autochtonen moet absoluut een stimulans zijn voor werving….

  Voor het graven van het eigen graf is geen schep nodig, enkel een bestuurder of politicus met betaalde oogkleppen op.

  Liked by 2 people

 4. Ergens heb je wel gelijk, het kan ook een license to kill betekenen.
  Ik denk dan even dat het natuurlijk van de gekke is als agenten vervolgt worden omdat ze schieten terwijl er een auto op ze in rijd.
  Maar inderdaad zijn het maar zeer zelden Nederlanders die zo iets doen.
  Die lopen ook niet met een AK47 van uit auto’s op politie te schieten.
  Dus omdat er een groep totaal onaangepaste rond loopt, is iedereen de lul, i.p.v. dat ze die ploeg aanpakken en verwijderen.

  Liked by 2 people

 5. Maar ik vind wel dat wanneer je een agent aanvalt met een wapen of een auto, je er zelf om vraagt om neer geschoten te worden.
  Die bevoegdheid hadden ze van mij al langer mogen krijgen.

  Liked by 1 persoon

 6. Duchesne // juni 16, 2018 om 17:44 //

  ieder heeft recht op zelfbescherming n het gebruik van middelen ter bescherming, maar schieten op bijvoorbeeld een vluchtende inbreker omdat je ander hard erachteraan moet rennen is hier ook ineens mogelijk, net als intimidatie door politie welke ook niet meer gefilmd mag worden, enkel door de politie bodycam…..de macht ligt totaal bij een groep hierdoor. En kom je een doorgedraaide agent tegen ben je weerloos, macheloos en rechteloos….met dit soort wetgeving worden burgers slaven, vogelvrij feitelijk. kun je nagaan als je moslims in uniform krijgt…

  ik denk dat hier behalve een bescherming ook een extra macht word uitgedeeld. feitelijk word de afstand tot standrechterlijk executeren nu tot een enkele stap teruggebracht….want dat is eigenlijk het schieten op een ongewapend iemand al, vermoeden is geen leidraad die het doden rechtvaardigd, ook niet voor een agent.

  Like

 7. Walther Woortman // juni 16, 2018 om 17:48 //

  De maatschappij is aan het verharden met al dat gespuis wat er binnen komt, de politie zal ook harder op moeten gaan treden. Van mij mogen ze schieten als zij zelf in gevaar komen. Een gedegen onderzoek zal uitmaken of er op een goede manier gebruik is gemaakt van de dienstwapen.

  Like

 8. Zo, zo, mevrouwtje, ik hoor u zeggen dat u door een ploeg agenten bent verkracht en daardoor niet alleen van uw maagdelijkheid maar ook van uw tasje bent beroofd. Nou, mevrouw, maakt u uw borstjes dan maar alvast nat want dat mogen agenten in de uitoefening van hun roeping en gevangenispersoneel toevallig ook.

  Like

 9. Duchesne // juni 16, 2018 om 19:32 //

  Macht is per definitie iets dat misbruikt word, en het niveau vannzowel de toelatingseisen als van scholen is gedaald c.q. aangepast aan de “langzaamste” van de klas om “gelijke kansen” te bieden aan feitelijk ongelijke mensen. En in die vijver vissen dus ook de overheden bij hun personeels werving…..Met andere woorden, mensen met enenlager denkniveau krijgen de kans met een wapen op straat anderen terecht te wijzen en nu indien het in hun optiek past het wapen door de wet gedekt te gebruiken. De vraag waarom veel mensen bij de politie gaan is denk ik hier voor een dele mee ingevuld.

  Ik heb een pistool op me gericht gehad in het verkeer bij vliegveld Eindhoven omdat de dienaar van de wet het geheel van zaken zelf niet meer aankon en met een pistool in de hand het verkeer stond te regelen en het als aanwijsstok gebruikte. De waanzin die in die ogen zat…En kom je jaren later op het bureau voor iets administratiefs en word je verrot gescholden omdat iemand zijn gelijk wil halen en jou bezit als zijn bezit ziet en niet in zijn gelijk stast en dat met een dienstpistool op je hoofd wil corrigeren…..Ja, ik ben bang voor lieden in uniform die mijn leven naar willekeur kunnen nemen en zelf onstabiel of gewoon geschift zijn. Nu mogen ze doden zonder vervolging…..heee, de grens van rechten hebben is hiermee feitelijk weg, er zal nu veel meer geschoten worden op ongewapende mensen, simpelweg omdat er een rem weg is.Maar goed, politie is er dan ook niet voor de burger maar simpelweg om belasting inning van de staat te garanderen…bescherming van het melkvee is daar een onderdeel van, geen hoofdpunt.

  Liked by 1 persoon

 10. polderboy // juni 16, 2018 om 21:39 //

  De politie, de overheid, speelt gewoon in op de ontwikkelingen.
  De overheid trekt alvast haar handen af van enige aansprakelijkheid voor het geweldsmonopolie..

  Logisch als het dadelijk toch Bagdad aan de Amstel is, i.p.v. Amsterdam, en er dan toch alleen nog maar privaat werkende Blackwater milities in hun Humphees rondrijden, naast dat ze in hun Blackhawk helicopters ambtenaren naar het stadhuis in de green zone pendelen. .
  .
  De liberale utopie is dan bereikt en het motto van Rutte dat je je ergens met alle middelen voor moet invechten, is dan eindelijk echt een feit.
  Ook links is idolaat, want de diversiteit is optimaal met die multicultuur aan etnische enclaves.
  .

  Liked by 1 persoon

 11. Denk maar niet dat dit tegen hun iftar vriendjes is. Dit wil de politie alleen gebruiken om mensen van Ned. afkomst aan te pakken die zonder licht rijden op een fiets of tegen de rijrichting in rijden etc.De politie zijn hun naam niet meer waardig ,voor islam knielende hondjes zijn het.

  Liked by 1 persoon

 12. scherpschutter1943 // juli 25, 2018 om 15:00 //

  Ik vind nog steeds dat ik op een vluchtende inbreker, die in mijn huis heeft ingebroken, mag schieten met de intentie om hem te doden. Maar, aangezien ik geen vuurwapen voorhanden mag hebben van de wetgever, kan ik die inbreker niet doodschieten. Omdat ik niet meer de jongste ben, kan ik hem ook niet lopend inhalen. Blijf ik dus met mijn friustratie en de schade achter, en als ik geluk heb de politie zegt dat ze morgen wel eens iemand van de technische recherche zullen sturen maar meestal komt er niemand. Aangifte kan ik doen via het internet. Ook mijn turkse wijkagent kan niets voor mij doen want zegt alleen “Ik nie wete, ik nie begriip, fijne dag”.

  Liked by 1 persoon

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s