Nieuw

Oostenrijk: immigranten moeten al in Afrika worden tegengehouden en naar huis worden teruggestuurd

De Oostenrijkse bondskanselier Sebastian Kurz wil dat EU-leiders overeenstemming bereiken om hun buitengrenzen en het Europees Grens- en kustwachtagentschap te versterken. Dit om de illegale immigratie naar Europa te stoppen. Kurz wil ook dat er EU-grenswachters in Noord-Afrika worden gestationeerd.

De Oostenrijkse Sebastian Kurz zal veiligheid en “bestrijding van illegale immigratie” een prioriteit maken tijdens het Oostenrijkse EU-voorzitterschap, dat volgende maand begint, bericht het persagentschap Reuters zaterdag.

Daarom moeten EU-leiders overeenstemming bereiken om de grens- en Kustwachtautoriteit Frontex van de Europese Unie te versterken wanneer ze in september bijeenkomen, meent hij.

– Het is mijn doel dat we een politiek akkoord bereiken over de versterking van Frontex, over de verlenging van het mandaat en dat we een grote stap zetten naar een betere controle van onze buitengrenzen, zei Sebastian Kurz in een verklaring.

Oostenrijk wil dat de EU zijn focus verlegd van het toestaan ​​van vluchtelingen om zich binnen de grenzen van de Unie te vestigen, om zodoende te voorkomen dat nieuwe asielgolven ontstaan.

Volgens Kurz hebben verschillende EU-landen het nu over het creëren van een “kamp” voor afgewezen asielzoekers in een land op het Europese continent, maar buiten de Europese Unie, schrijft Reuters.

Sebastian Kurz heeft onlangs ook gezegd dat de EU met Noord-Afrikaanse landen zou moeten onderhandelen om daar Europese grenspatrouilles te plaatsen, waardoor illegale immigranten niet meer naar Europa kunnen reizen. Volgens Kurz hebben grenswachten het mandaat om “het afschuwelijke bedrijfsmodel te beëindigen met mensenhandel en te voorkomen dat de mensensmokkelboten er in slagen om aan de gevaarlijke reis reis over de Middellandse Zee te beginnen.”

– De grenswachters van Frontex moeten de illegale immigranten direct aan de grenzen kunnen tegenhouden, voor hen zorgen en ze dan onmiddellijk terug kunnen brengen naar hun land van herkomst of doorvoer, zegt Sebastian Kurz.

Doe mee met 928 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (5824 Articles)
Altijd in oppositie.

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: