Nieuw

Italië eist dat Nederland zijn NGO migrantenschepen terugroept

Italië eiste zaterdag dat Nederland twee onder Nederlandse vlag varende migrantenreddingsschepen terugroept, nadat een van de ngo’s die ze exploiteert de minister van Binnenlandse Zaken een fascist noemde.

Er brak een verhitte woordenwisseling uit nadat de Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken, Matteo Salvini, meerdere buitenlandse niet-gouvernementele organisaties die migrantenreddingsschepen in de Middellandse Zee exploiteren, vertelde dat ze niet in Italiaanse havens konden aanmeren.

Salvini, die ook leider is van de rechtse liga en vice-premier, kwam op Facebook en Twitter in conflict met verschillende NGO’s en er werd een stijgende lijn van berichten geplaatst, terwijl het schip de Aquarius, na een verbod om Italiaanse havens aan te leggen, nu op weg is naar Spanje

Salvini heeft verklaard buitenlandse NGO-migrantenboten uit Italiaanse havens te zullen blijven blokkeren, terwijl Europa worstelt met de vraag hoe het moet omgaan met migranten vanuit voornamelijk Afrika en het Midden-Oosten die de EU proberen binnen te komen.

Salvini, die naar voren is gekomen als het meest uitgesproken lid van de twee weken oude Italiaanse regering, zei op Facebook dat twee andere buitenlandse NGO-schepen, de Lifeline en de Seefuchs, voor de kust van Libië wachtten om migranten op te halen die door mensensmokkelaars waren achtergelaten.

– Ze zouden moeten weten dat Italië niet langer een handlanger in de handel van onwettige immigratie wil zijn en daarom zullen zij zich naar andere, niet-Italiaanse, havens moeten richten, zei Salvini. Beide schepen varen onder Nederlandse vlag.

Italië zegt dat humanitaire NGO’s worden uitgebuit door mensensmokkelaars, een aanklacht die de NGO’s ontkennen. Rome zegt dat alleen migranten die gered zijn door Italiaanse schepen naar Italiaanse havens mogen worden gebracht.

Na de Facebook-post van Salvini tweette een van de NGO’s, Mission Lifeline, in het Duits “Wanneer fascisten ons promoten …”.

Een geïrriteerde Salvini twitterde terug met de woorden “beledigingen en bedreigingen zullen ons niet tegenhouden” en dat Italianen hun eigen land zullen besturen.

Uren later, zei de Minister van het Vervoer Danilo Toninelli op Twitter dat “Nederland hen naar huis moet laten terugkeren”, omdat de reddingsmissies in strijd waren met gedragscodes en ze niet over voldoende middelen of personeel beschikten – en zodoende levens in gevaar konden brengen.

Bron:

https://www.reuters.com/article/us-europe-migrants-italy/italy-minister-blasts-ngo-for-calling-him-fascist-bans-ships-idUSKBN1JC0GW

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.012 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6947 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

9 Comments on Italië eist dat Nederland zijn NGO migrantenschepen terugroept

 1. Fransdo // juni 16, 2018 om 20:40 //

  Heeft die Italiaan even gelijk? Ik begin me zowaar te schamen dat ik Nederlander ben en kennelijk inwoner van een van de domste landen in Europa. Want, nogmaals, wat heeft deze man gelijk!!!!

  Liked by 2 people

 2. antiislamnu // juni 16, 2018 om 20:57 //

  En van onze gluiperige miljardairs zoon jhony de Mol horen we nu niet meer zoveel deze vieze hond heeft ook gigantisch bijgedragen aan de omvolking.
  Deze eredivisie nsb er heeft en genoeg geld en niet vergeten de media in zijn zak wie weet wat een enorme schade deze vieze hond al heeft aangericht.
  Deze video mede mogelijk gemaakt door jhony de Mol

  Like

 3. Die Johnny de Mol die altijd zo aardig doet tegen geestelijk gehandicapte kinderen heeft dus een dubbele agenda en zeker als je mensen hier laat komen die kansloos zijn en alleen maar een hoop ellende veroorzaken.
  Als jij ook om Nederland geeft dan stop jij met geld pompen in deze van vele kanten slechte keuze John de Mol.

  Like

 4. Fransdo // juni 16, 2018 om 22:02 //

  Ik doe nu net even of ik het niet snap. Is er nu ook al oorlog in Nigeria, Zambia en Senegal? Althans de Links Nederlandse uitleg is dat wij vluchtelingen natuurlijk moeten opvangen maar verder ook niet.

  Maar als zelfs het NOS-journaal kennelijk een ommezwaai heeft gemaakt en nu begint te spreken over kansloze migranten dan is er misschien toch nog een kans dat het gezonde verstand in Links Nederland een beetje komt boven drijven.

  Trouwens, die kinderen, dat snap ik echt niet. Is dit weer de een of andere Linkse truc of zo? Zoiets van, stuur je kinderen maar alvast vooruit dan zullen wij als Links Europa met behulp van onze door belastinggeld gesubsidieerde (s)Linkse asieladvocaten het er wel op gooien dat er natuurlijk gezinshereniging moet komen omdat elk kind recht heeft op zijn ouders. En in plaats van om dan het kind terug te sturen naar zijn ouders in Afrika (hetgeen de logische actie zou zijn) halen wij de ouders hierheen? Zoiets?

  Toen de crisis bezig was verhoogde onze regering de hoge BTW, de huur- en Zorgtoeslag werd voor sommigen afgeschaft enz. en wij tuinden er in maar nu de crisis voorbij is en het volgens Rutte weer uitstekend gaat in Nederland (alsof dat zijn verdienste is) komt die Zorgtoeslag en die Huurtoeslag en die BTW-verhoging niet terug. Integendeel, de lage BTW ging recent ook omhoog.

  En als ik dan die bootladingen migranten en kinderen zie begrijp ik dat ook beter vooral nu onze EU-bijdrage verhoogd gaat worden omdat de EU Europa nog steeds wil omvolken hetgeen in Zweden al aardig is gelukt.

  En ergens moet ik er ook nog wel om lachen. Hoe dom denkt de overheid eigenlijk dat wij zijn?

  Like

 5. Gewoon tot zinken brengen zodra ze binnen de territoriale wateren komen. Artsen zonder denken moet ook geen subsidie meer krijgen. De organisatie was op gezet om aan land in bijvoorbeeld Afrika klinieken te runnen. Niet om voor scheepsarts te gaan spelen. En die hoerenlopers vereniging Oxfam moet ook de kop houden. Dat ze het lef hebben nog iets te eisen van de Europese landen.

  Like

 6. Fransdo // juni 16, 2018 om 22:58 //

  Ja, hoerenlopers bij Oxam!! Deze keer geen ongefundeerd scheldwoord maar een gegronde aantijging. Wat is het toch een zooi he die hele vluchtelingen- en hulpverleningsindustrie. Eerst verlenen ze ontwikkelingshulp aan krijgsheren zodat die daarmee wapens kunnen kopen om de rest van de tent ook uit te moorden, dan halen we die zelfde krijgsheren met hun eigen slachtoffers naar Nederland om hier lekker de Jihad te gaan uitvoeren, dan gaat de vereniging ‘Mensensmokkelaars zonder grenzen’ zelf mensen ophalen uit Afrika, plakken ze ter plekke een sticker met het woord ‘fugitive’ op en intussen stuurt Oxam Novib een stel pooiers en hoerenlopers naar rampgebieden om daar eens lekker de beest te gaan uithangen met het lokale vrouwvolk.

  En intussen verhoogt de overheid de Hoge én Lage BTW om die WAANZIN te kunnen blijven financieren. Wat een PUINHOOP!!!!

  Like

 7. skeeter // juni 17, 2018 om 01:20 //

  naar de bodem met de zieligheids mafia, niemand zal een traan laten,
  Italie heb vast nog wel ergens een warthog a10 in de kast liggen, kan je fijn bootjes mee zagen.

  Like

 8. Onze linkse Pinoccio en zijn Dom66 kabinetje met zurige CU linksjes gaan juist die pedofielen van Artsen zonder grensjes ondersteunen met nog meer belasting geld van ons. Rutte kutte is een eurofiel die aan de touwtjes hangt van de salon socialist drank orgel junker en zijn meesteres merkel wijf.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s