Nieuw

Trump voert heffingen op Chinese goederen ter waarde van 50 miljard dollar

President Trump. Screenshot YT/CNN

De Amerikaanse president Donald Trump voert nu heffingen op Chinese goederen ter waarde van 50 miljard dollar (58 miljard euro). Volgens het Amerikaanse ministerie van Handel zullen de nieuwe tarieven op 6 juli in werking treden.

Het gaat om een ​​heffing van 25 procent die in rekening wordt gebracht op 1.300 Chinese producten, zoals medicijnen en sommige elektronische producten. Mobiele telefoons worden echter vrijgesteld.

Trump gelooft dat de huidige situatie oneerlijk is voor Amerikaanse bedrijven.

– De VS kunnen niet langer tolereren dat onze technologie en auteursrechten verloren gaan vanwege oneerlijke economische omstandigheden, zei hij, schrijft het persbureau AFP .

China dreigt met het voornemen om “noodzakelijke actie” te ondernemen om zichzelf economisch te verdedigen. Trump dreigt echter gewoon terug met meer tolheffingen, afhankelijk van wat China doet.

De communistische dictatuur zou bijvoorbeeld sancties kunnen opleggen aan de Amerikaanse export van sojabonen, die vorig jaar 14 miljard dollar waard was, schrijft SVT.

Bron:

https://www.svt.se/nyheter/utrikes/handelskriget-narmar-sig

Doe mee met 927 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (5824 Articles)
Altijd in oppositie.

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: