Nieuw

Schijnheilige EU-leiders hanteren hogere invoerheffingen dan Trump

Haven Hamburg. Pixabay.

De Europese Unie blaft en bijt naar Trump omdat hij tolheffingen op staal wil invoeren, maar het is een feit dat de EU aanzienlijk hogere tarieven hanteert dan de Verenigde Staten. De EU-leiders zijn een handelsoorlog begonnen die Trump nu beantwoordt. Als de EU verder gaat met zijn heffingen, is het de EU die een schadelijke handelsoorlog intensiveren.

(Door: Dick Erixon – Vertaling: ‘Rommel’)

De massamedia in het westen zijn bijzonder misleidend in termen van alles wat te maken heeft met de Verenigde Staten in het algemeen en Donald Trump in het bijzonder. Er is een dwaze en bevooroordeelde haat tegen de Verenigde Staten en Trump die de mainstream media willens en wetens verspreiden.

Nu worden we dagelijks bestookt met krantenkoppen zoals “Trump begint een handelsoorlog!”

De EU-bureaucratie gaat massaal ten aanval tegen de Verenigde Staten omdat Trump ze confronteerd met staal- en aluminiumtarieven. Men zwijgt over alle hoge invoerheffingen die de EU heeft opgelegd aan de Verenigde Staten. De massamedia lopen aan de leiband van de EU-bureaucraten en houden zich ook stil over de realiteit. Aangezien de Amerikaanse media ook links zijn en Donald Trump verafschuwen, weet het publiek daar ook nauwelijks hoe de vork in de steel zit.

Maar in een zeldzaam moment van waarheid publiceerde de Washington Post een ‘blogartikel’ (waarschijnlijk niet gedrukt in het papieren tijdschrift): “There are ‘nuggets of truth’ to what Trump says about trade“. Het laat volgens statistieken van de Wereldhandelsorganisatie WTO zien hoe het er in werkelijkheid uitziet. Trump heeft gelijk als hij zegt dat “de EU de Verenigde Staten bedot”. Het tijdschrift schrijft:

“De WTO meet hoeveel van de import de tarieven die hoger zijn dan 15 procent, en dan heeft de VS lagere tarieven dan zijn handelspartners. Volgens de WTO is 7,1 procent van de handel naar Canada met dergelijke lage tarieven belast, 4,1 procent van de import in de EU, terwijl de Verenigde Staten slechts 2,8 procent van dit tarief vertegenwoordigen.”

In het geval van landbouwproducten passen landen ook quota toe op de hoeveelheid wat mag worden ingevoerd. Ook hier is het de VS die het meest vrijhandel-vriendelijk is, waar 4,5 procent van de landbouwproducten een quota omvatten, terwijl Canada een 9,5 procent quota heeft en de EU 11,3 procent. De EU is daarom bijna driemaal zo hoger dan de VS als het gaat om het invoeren van quota op import.

Waarom laat de EU-commissaris voor Handel Cecilia Malmström of de msm zich niet uit over deze zware protectionistische houding van het EU-beleid? Zijn douanerechten en quota alleen maar correct als Europa ze invoert, maar verkeerd wanneer de Verenigde Staten dat doen? Hypocrisie kent geen grenzen bij dit establishment.

We kunnen zien hoe conservatieve kringen in de VS bespreken welk beleid het land zou moeten voeren tegen de protectionistische wereld, waar China nog erger is dan de EU. In het najaar van 2016 schreef Wilbur Ross, die minister van Handel werd in Trump’s Administration, aanbevelingen voor een toekomstige regering, The Trump Trade Doctrine: A Path to Growth & Budget Balance:

“Aan degenen die aankondigen dat het handelsbeleid van Trump een handelsoorlog kan beginnen, zeggen we: We zijn al in een handelsoorlog, een oorlog waar de voormalige Amerikaanse administraties capituleerden.”

Het feit dat de Verenigde Staten al lange tijd hebben toegestaan dat anderen importheffingen op de Amerikaanse export legden, terwijl de Verenigde Staten dit grotendeels achterliet, heeft zeker een historische verklaring. Met de Marshall-hulp na de Tweede Wereldoorlog toonden de Verenigde Staten als overwinnaar een enorme vrijgevigheid aan Europa. Deze vrijgevigheid is bewaard gebleven doordat de Verenigde Staten veel grotere defensie-inspanningen hebben geleverd dan de NAVO in Europese landen, en minder geneigd zijn om tarieven en quota op import uit Europa en elders in te voeren.

Wat Donald Trump nu zegt, is dat de VS niet langer deze extra last kunnen dragen. Europa en anderen moeten nu hun plicht doen, hun lasten dragen en de Amerikaanse export behandelen als vrijhandel-vriendelijk, zoals de VS de Europese export behandelt.

Ik denk dat dit zowel logisch als redelijk is. De EU moet onmiddellijk zijn importheffingen en quota verminderen. Start geen handelsoorlog door nog hogere tarieven in te voeren als een straf tegen de VS omdat ze voorheen zo genereus was.

Degenen die zich gedragen als de EU en Malmström zijn geen vrienden van de vrije handel, maar het tegenovergestelde.

Bron:

https://samtiden.nu/2018/06/skenheliga-eu-ledare-har-hogre-tullar-an-trump/

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.012 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6965 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

6 Comments on Schijnheilige EU-leiders hanteren hogere invoerheffingen dan Trump

 1. Lord of Hosts // juni 15, 2018 om 20:04 //

  Marshall-hulp getuigt de enorme vrijgevigheid van de VS aan Europa?

  Het was een heet hangijzer, een wurgende strop. De geleende dollars mochten alleen uitgegeven worden aan de Amerikaanse producten…, de communistische partij (het verzet in WWII vergeet dat niet) moest op korte termijn verdwijnen middels anti-propaganda. En we moesten kanonnenvoer leveren voor de expansiedrift van Amerika anders kwam er een rem op de Marshallhulp.
  https://vox-voks.nl/de-vergeten-oorlog.html
  West-Europa was voor de VS en VK een grote taart, en de VS eiste en verorberde het grootste stuk tezamen met de kers…
  Welke levensvatbare industrieën/bedrijven/banken in west-Europa heeft sindsdien nog 100% nationale roots? Amerikaanse en Britse bedrijven zijn eigenaren of grootaandeelhouders geworden…, komen deze industrieën/bedrijven/banken in zwaar weer dan heeft de Nederlandse overheid, op kosten van de belastingbetaler, de plicht om er miljarden in te pompen want werkgelegenheid etc…
  neen, de politiek zit er niet voor volk en land maar heeft de plicht om een gunstig klimaat te creëren en te behouden voor de industrieën/bedrijven/banken met hun Amerikaanse en Britse grootaandeelhouders. Het baantjescarroussel zal hen belonen…

  Wat nu vrijhandel als je als land of bedrijf geen handel mag drijven, diensten mag leveren of hulp mag bieden aan landen die de VS met handelsboycot en sancties economisch probeert te wurgen. Ook Nederland heeft van de VS miljarden boetes opgelegd gekregen omdat enkele bedrijven diensten leverden aan de bouw van de Krymbrug…

  Like

 2. “de communistische partij (het verzet in WWII vergeet dat niet”

  Het communistische verzet kwam pad op gang toen Nazi-Duitsland de USSR binnenviel, in de zomer van 1942. Daarvoor heulde ze met de nazi’s omdat die dikke vriendjes met Stalin waren.

  Like

 3. Het is de zelfde mentaliteit wat Brussel toepast als al die inboorlingen die ze binnenhalen en ze een opvang,uitkering, een huis geven en dan als dank je vrouw of dochter verkrachten.net als Brussel naar de V.S

  Like

 4. Lord of Hosts // juni 15, 2018 om 21:38 //

  De Verenigde Staten stapten pas in de oorlog toen de overwinning van de USSR al duidelijk was, ze kwamen om te voorkomen dat de economische markten van heel West-Europa die zij onder controle hadden verloren raakten aan Stalin.
  Het Nazi-Leger was een internationaal leger, alle Europese landen leverden kanonnenvoer.

  De hele opzet van WWII op Europese bodem was gericht om de Sovjet-Unie te veroveren.
  Het communistische bolsjewisme was een onderdeel van ‘Joodse samenzwering’ zo vertelde de propagandakanalen over de hele wereld.
  Het waren de aanhangers van de communistische partij en de Joden die vervolgd werden in de westerse landen.
  https://www.tweedewereldoorlog.nl/themas/alomvattend-karakter-conflict/verzet/verzetsorganisaties/communistisch-verzet/
  Het “neutrale” Zweden leverde ook kanonnenvoer aan Nazi-Duitsland, 72 konden niet snel genoeg de Zweedse grens bereiken en werden er door het Rode-leger overmeesterd….
  https://translate.google.com/translate?hl=nl?sl=auto&tl=nl&u=http%3A//svspb.net/istorija-shvecii/vtoraja-mirovaja-vojna.php
  Zouden ze hierbij lopen net als onze Nederlandse SS’ers….?

  Like

 5. Trump heeft de meeste kopzorgen over de Amerikaanse economie en zijn pogingen om die kritieke situatie ten koste van anderen te verbeteren (wat Amerikanen eigenlijk altijd hebben gedaan) bepalen zijn hele strategie voor het buitenlands beleid.

  Like

 6. Greengo // juni 16, 2018 om 19:37 //

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s