Nieuw

Na ruzie met Italië wil Macron migranten van schip opnemen

Door: Matthijs van Schie

Nadat Frankrijk Italië had bekritiseerd over het niet laten aanmeren van de Aquarius, wil het nu zelf asielzoekers van het ngo-schip opnemen. Eerder noemde president Emmanuel Macron de Italianen ‘cynisch’, waarop Rome Macrons regering betichtte van hypocrisie wat immigratie betreft. Frankrijk, dat vrijdag zelf een veeg uit de pan krijgt van Oxfam over de behandeling van asielzoekers, lijkt die kritiek ter harte te nemen.

De Franse minister van Buitenlandse Zaken Jean-Yves Le Drian heeft zijn Spaanse ambtsgenoot Josep Borrell donderdagavond verteld dat Frankrijk bereid is om migranten van de Aquarius op te nemen. Eerder deze week besloot de Spaanse premier Pedro Sánchez om de impasse in de Middellandse Zee te beëindigen. Die was ontstaan omdat zowel Italië als Malta weigerde om het schip te verwelkomen. Vermoedelijk komen de migranten uit Noord-Afrika, die zijn verspreid over de Aquarius en twee schepen van de Italiaanse kustwacht, zaterdagavond aan in de Spaanse havenstad Valencia.

Lees verder:

https://www.elsevierweekblad.nl/buitenland/achtergrond/2018/06/frankrijk-schiet-spanje-te-hulp-met-asielschip-624113/

Doe mee met 8.473 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (5010 Articles)
Altijd in oppositie.

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: