Nieuw

Koranscholen creëren Zweden-vijandelijke scholieren: “Ik luister niet naar jou omdat je wit bent”

Foto ter illustratie © Minhaj-ul-Quran International

Het koran-onderwijs in Borlänge levert problemen op, omdat het teveel tijd en energie kost van de leerlingen. Het schoolpersoneel is van mening dat de islamitische onderwijzing veel verder gaat dan het gebruikelijke schoolonderwijs. Bovendien voeden de koranscholen de vijandigheid tegen niet-moslims, schrijft SVT.

In Borlänge maakt het schoolpersoneel zich zorgen over de effecten van het koran-onderwijs op het traditionele schoolonderwijs.

Op de koranscholen leren de studenten Arabisch en memoreren ze de Koran.

Volgens Kent Karlsson, rector van Tjärnaängschool en zusterschool Solängschool, gaan islamitische scholieren naast de gebruikelijke school, 3-5 dagen per week naar de koranschool.

Hij vraagt zich af hoeveel de leerlingen daadwerkelijk op de Zweedse school leren, wanneer ze tijdens het koran-onderwijs zoveel moeite moeten doen om de islamitische geschriften te leren.

Andere schoolmedewerkers, die anoniem willen blijven, zeggen tegen SVT dat de studenten regelmatig hun schoolwerk laten liggen omdat ze zo moe zijn van de koranschool.

Kent Karlsson is van mening dat de koranscholen in de praktijk zelfs meer uitsluiting creëren in de gesegregeerde gebieden.

Bovendien kunnen de koran-studenten vijandig gezind zijn tegen de Zweden.

– Het is gebeurd dat scholieren de leraren die geen moslimachtergrond hebben, tegenspreken door te zeggen: “Ik luister niet naar jou omdat je wit bent” of “Je bent geen moslim, waarom zou ik naar jou luisteren?” Dit gebeurt in alle leeftijdsgroepen, van zesjarigen tot dertienjarigen, zegt hij tegen SVT.

Volgens Karlsson is het zorgwekkend dat op de koranscholen een ‘wij en hen’-gedachte wordt onderwezen, waardoor moslimstudenten alleen andere moslims respecteren.

Imam Abdirahman Ahmed van de plaatselijke moskee beweert echter dat de koranschool belangrijk is voor de islamitische ‘identiteit’ van de studenten. Bovendien gelooft hij niet dat het koran-onderwijs de gebruikelijke scholing beïnvloedt.

Bron:

http://www.friatider.se/koranskolor-skapar-svenskfientliga-elever-jag-lyssnar-inte-p-dig-f-r-du-r-vit

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/dalarna/rektor-orolig-att-religion-gar-ut-over-skola

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.012 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6952 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

6 Comments on Koranscholen creëren Zweden-vijandelijke scholieren: “Ik luister niet naar jou omdat je wit bent”

 1. antiislamnu // juni 15, 2018 om 21:28 //

  Dit is waar de ellende begint ook hier in Nederland gebeurt dit het zijn scholen van haat tegen alleswat niet moslim is.
  Dit moet gewoon verboden worden koran school alleen van af 18 jaar
  Maar liever alle volgers van het geloof van de pedofiel oprotten.

  Like

 2. Scrutinizer // juni 15, 2018 om 23:04 //

  “Bovendien voeden de koranscholen de vijandigheid tegen niet-moslims, schrijft SVT.”
  Neen? Echt? Je meent het?
  Koran-school = een school waarin de koran onderwezen wordt.
  Ik bedoel, als er morgen een “Mein Kampf School” wordt opgericht zou je dan verbaasd zijn dat zo’n school aanzet tot antisemitisme? Neen, toch? De naam zegt het zelf.
  Welnu, een school waarin de Koran onderwezen wordt is niet een die haar leerlingen tolerantie bijbrengt jegens “ongelovige honden en varkens”, nee.
  Dat men daar ueberhaupt verbaasd over kan zijn. Jeetje.

  Liked by 1 persoon

 3. polderboy // juni 16, 2018 om 00:31 //

  Imam Ahmed zegt echter dat het juist heel goed gaat..
  Nou, als de leider van dat bataljon kerels in die moskeekazerne dat beweert, vermoed ik dat die leraren het eigenlijk bij nader inzien toch ook wel heel goed vinden gaan.

  Winkeliers in Zuid Italië klagen ook wel eens anoniem tegen de pers.
  Maar als de baas van het beveiligingsbedrijf voor winkeliers, Don Corleone, dan reageert heel beledigd te zijn en de lasteraar zal vervolgen wegens aantasten van de goede naam van zijn familiebedrijf, dan blijken alle winkeliers achteraf juist bijzonder tevreden te zijn met die wekelijkse afdrachten aan die medewerkers van de Don.

  Like

 4. polderboy // juni 16, 2018 om 10:51 //

  Een zelfde soort probleem lees ik deze ochtend over in de Telegraaf.
  Er blijken dieven te zijn die jatten.
  https://www.telegraaf.nl/nieuws/2178456/gedetineerden-bestelen-massaal-kantinesysteem-in-gevangenis

  Deskundigen en geleerden staan weer voor een raadsel, en maken zich grote zorgen natuurlijk.

  Like

 5. polderboy, wat dat betreft zijn ze zeer vindingrijk.

  Een opblaasbad­je in je cel, hoe is het mogelijk?
  Gedetineerden hebben wel eens illegaal een mobiele telefoon in hun cel. Sommigen weten zelfs drugs binnen te smokkelen. Maar in Frankrijk is er nu een gevangene opgespoord met wel een héél opmerkelijk illegaal bezit.
  https://www.ad.nl/buitenland/een-opblaasbadenshy-je-in-je-cel-hoe-is-het-mogelijk~a17cedae/

  Like

 6. Greengo // juni 16, 2018 om 18:30 //

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s