Nieuw

Joodse machtsvrouw verwijt het verhoogde antisemitisme in Oost-Europa aan Polen

De ouwe binnenstad van Gdańsk in Polen. © Pixabay

De Amerikaanse president Donald Trump heeft de entrepreneur Georgette Mosbacher genomineerd als de volgende diplomaat van Amerika in Polen. Ze is nu al in zwaar weer beland.

Tijdens een hoorzitting over de benoeming van de nieuwe Amerikaanse ambassadeurs in het buitenland, bekritiseerde Donald Trump’s kandidaat voor de post in Polen, Georgette Mosbacher, Polen en gaf het de schuld van de toename van het antisemitisme in Oost-Europa.

Dat Polen hier de schuld voor draagt, ligt volgens Mosbacher aan de criminalisering van het beschuldigen van Polen voor de gebeurtenissen waar de joden tijdens de Tweede Wereldoorlog op Poolse bodem aan werden blootgesteld, toen het land werd geregeerd door Nazi-Duitsland. Het feit dat Polen niet accepteert dat ze worden onderworpen aan valse beschuldigingen, riepen sterke reacties op in Israël. Israël was woedend en Polen wordt nu beschuldigd van het toegenomen antisemitisme in Oost-Europa.

De Poolse onderminister van Buitenlandse Zaken, Bartosz Cichocki, zei dat Polen niet de beschuldiging accepteert van een potentiële ambassadeur dat het probleem van het groeiende antisemitisme in Europa zou afhangen van de onlangs ingevoerde nieuwe wetgeving. Deze mededeling werd op woensdag door Cichocki naar de topdiplomaat van Amerika in Europa, Wess Mitchell, gestuurd.

Bron:

https://apnews.com/9e6032fb256b4b868e24d1fdf36b6525

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.011 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6965 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

1 Comment on Joodse machtsvrouw verwijt het verhoogde antisemitisme in Oost-Europa aan Polen

  1. Von Puffelen // juni 16, 2018 om 13:47 //

    Geef toch gewoon de Russen de schuld.
    Dit kan er ook nog wel bij.

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s