Nieuw

Primeur: rechter neemt terrorist (die aanslagen plande in ons land) Belgische nationaliteit af

© Twitter - Enis Sulejmani (21) moet zijn celstraf van 10 jaar in ons land

Door: Bjorn Maeckelberg

Voor het eerst heeft een rechter in ons land de Belgische nationaliteit van een veroordeelde terrorist afgenomen. Het gaat om Enis Sulejmani, een 21-jarige uit Verviers die broedde op aanslagen in ons land en in Frankrijk.

De rechter in Charleroi veroordeelde Sulejmani gisteren tot tien jaar cel en 30.000 euro boete. Hij nam meteen ook zijn Belgische identiteit af. Die had hij sinds mei 2011. “Het is een primeur voor ons land dat een rechtbank effectief de Belgische nationaliteit van een terrorist afneemt”, zegt Eric Van der Sypt van het federaal parket. Zij pakten in juni 2016 de werkloze man op bij hem thuis in Celles, bij Verviers. Volgens hun onderzoek ronselde Sulejmani minderjarigen in ons land en trok hij regelmatig naar Frankrijk om geradicaliseerden te ontmoeten. In de berichten-app Telegram discussieerde Sulejmani ook over “vertrekken naar Syrië” en “zoeken naar wapens”.

Lees verder:

https://www.hln.be/nieuws/binnenland/primeur-rechter-neemt-terrorist-die-aanslagen-plande-in-ons-land-belgische-nationaliteit-af~acef2668/

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.000 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6686 Articles)
Journalistiek zou onaangenaam moeten zijn, een streven waar wij graag aan voldoen. Ai, ai, ai.

4 Comments on Primeur: rechter neemt terrorist (die aanslagen plande in ons land) Belgische nationaliteit af

 1. paulzwueste // juni 14, 2018 om 16:03 //

  Hè, hè.
  Dit moet ’n vergissing zijn.
  Ik denk dat die rechter z’n excuses zal aanbieden en de boete zelf zal moeten betalen.
  Ja, dat heb je er van als je eigenwijs bent en niet wil luisteren…

  Like

 2. m maas // juni 14, 2018 om 22:43 //

  Verzonden vanaf Samsung-tablet.

  Like

 3. Scrutinizer // juni 15, 2018 om 00:24 //

  Door de nationaliteit af te pakken van iemand die alleen nog een non-schengen nationaliteitbezit, wordt de facto de verblijfsstatus afgepakt. En wel door het dept. of pre-crime.
  Het zal je maar overkomen.
  Stel je bent Belg maar daarnaast ook pakweg Uruguayaan en je leeft in Belgie, uiteraard o.b.v. je Belgisch paspoort, je hebt nog niet verkeerd gedaan maar plots beweren hederziende ambetantenaren dat je op het punt staat iets te gaan doen. Dat is dan de reden om je Belgische nationaliteit af te nemen en gezien je als Uruguayaan geen visum had aangevraagd voor Belgie, ben je plots zonder geldige verblijfstitel (lees: illegaal) in het land en moet je dus weg uit een land waar je de nationaliteit van had en waar je nog niets verkeerd gedaan had. Mooi is dat.
  Schuldig tot onschuldig bewezen is…

  Like

 4. Republikein // juni 15, 2018 om 00:51 //

  Je bent of Belg of Uruguayaan, met of zonder bloksnor.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s