Nieuw

Duitse regeringspartijen vliegen elkaar in de haren over migratiebeleid

merkel vs seehofer

Horst Seehofer heeft Angela Merkel een ultimatum gesteld: het immigratiebeleid moet strenger. Merkel weigert want wil pan-Europese afspraken maken. De CSU, zusterpartij van Merkels CDU, bindt niet in en dreigt met een breuk:

Steen des aanstoots is de vraag of immigranten die eerder al in een andere lidstaat van de Europese Unie (EU) asiel hebben aangevraagd, in aanmerking kunnen komen voor een asielprocedure in Duitsland. Seehofer is tegen. Hij wil maatregelen treffen om immigranten aan de grens te kunnen weigeren. Dit is tegen het zere been van Merkel. De Duitse bondskanselier ziet deze maatregel als een belemmering voor haar volgende grote project: een pan-Europees asielbeleid, waarover op dit moment op Europees niveau wordt vergaderd. Elsevier >>

En de kans is reëel dat Seehofer dit keer zijn poot stijf zal houden. Alle vorige keren dat hij als een ‘Rutte’ zijn muil opentrok bond hij in, maar in oktober zijn er verkiezingen in Beieren, de thuisstaat van de CSU waar de CSU altijd een meerderheid heeft gehad.

Bij de afgelopen landsverkiezingen belandde de CSU op een historisch dieptepunt van 38 procent in Beieren en het is voor de CSU onverteerbaar dat het niet de absolute macht zal behouden in Beieren.

Een peiling van 27 april laat dit zien:

Volgens de laatste peilingen is de AfD nog verder gegroeid en is inmiddels de tweede partij vóór de SPD en ook de CSU is nog verder gedaald. Die absolute meerderheid gaat de CSU voor het eerst in 70 jaar sowieso niet meer halen, maar Seehofer cs. zullen het verlies niet nóg verder op willen laten lopen.

Jörg Meuthen, AfD, legt uit:

Hij schat ook in dat Seehofer dit keer zijn poot stijf moet houden, en dan heeft Merkel haar eigen fractie niet meer achter zich.

Secretaris-generaal Markus Blume van @CSU bevestigt opnieuw dat het migratiebeleid van zijn partij gaat over de kwestie en niet over de komende staatsverkiezingen in Beieren, en oogst gelach van journalisten.

Het ‘masterplan’ van Seehofer bestaat er uit dat hij illegale migranten aan de landsgrenzen wil kunnen tegenhouden. Dat plan heeft hij rechtstreeks gejat van de AfD:

Alice Weidel wijst er op dat het Rutte-achtige retoriek is voor de verkiezingen wat na de verkiezingen een vaag compromis op zal leveren.

Seehofer wil migranten die al asiel aangevraagd hebben in een ander EU-land gelijk aan de grens tegenhouden, Merkel stelt voor om bilaterale afspraken te maken met afzonderlijke landen zoals Italië en Griekenland dat zij asielzoekers terugnemen. Dat wordt nog leuk als ze bij Salvini aankloppen.

De EU is na vandaag weer een klein stukje verder gesloopt.

 

Doe mee met 8.339 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (7129 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

5 Comments on Duitse regeringspartijen vliegen elkaar in de haren over migratiebeleid

 1. Feniks // juni 14, 2018 om 21:31 //

  Twee fossielen die elkaar eeuwige trouw beloven.
  Wie trapt daar nu nog in?

  Twee fossielen die de kiezers jaren lang een worst hebben voirgehouden.

  Politici (van welk land dan ook) die ontelbare beloftes hebben gedaan die na de verkiezingen niet werden gehouden.
  Wie trapt er nog in..?

  Liked by 1 persoon

 2. antiislamnu // juni 14, 2018 om 22:04 //

  Helaas feniks half Nederland trapt er in kijk maar naar de laatste verkiezingsuitslagen .
  De truc van Rutte met het weigeren van de minister van gezinszaken uit Turkije was natuurlijk grandioos goed voor wéér vier jaar omvolking ellende

  Like

 3. Die Oostblok trut moeten ze eens van haar troon sleuren de gevangenis in. Ja inderdaad zittende partijen kunnen vlak voor de verkiezingen iets verzinnen waar ze mee kunnen scoren. En al die andere partijen in Nederland die met de VVD mee regeren worden tijdens de volgende verkiezingen af geserveerd. Kijk maar naar de PvdA de laatste keer. Dus CDA, CU en D’66 jullie begrijpen dat jullie worden af gedankt door Rutte vlak voor de volgende verkiezingen.

  Like

 4. polderboy // juni 14, 2018 om 23:06 //

  De unie van de Duitse politie staat ook achter Seehofer en zijn plannen:
  https://sputniknews.com/analysis/201806141065399524-german-police-jewish-girl-murder/

  Grenzen zijn nodig tegen de groter geworden onveiligheid, weten ze te vertellen.
  Het aantal zware geweldsmisdrijven gericht op het lichaam, met gebruik van messen bijvoorbeeld, en die verkrachting en moord op het jonge Duitse meisje Susanna door een vreemdeling hakt er keihard in bij deze kerels, die wel wat gewend zijn.
  De rechtschapen mannen spreken duidelijke taal: “De dader moet branden in de hel”.

  Duitse politie, heel wat anders dan die iftar lulletjes die hier voor politie spelen.

  Like

 5. Een probleem oplossen met woorden dat ontstaan is door woorden en uitgegroeid is tot een nationaal omvattende crisis situatie is niet meer zonder daden op te lossen……..

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: