Nieuw

Amerikaanse president gelaste Israëls aanval op de U.S.S. Liberty – volgens nieuw boek om Israël te helpen

Tijdens de Zesdaagse Oorlog vond op 8 juni 1967 het USS Liberty-incident plaats waarbij Israël het Amerikaanse marineschip USS Liberty aanviel, dat in internationale wateren ten noorden van de Sinaï bij de plaats El Arish lag. Op de vierde dag van de Zesdaagse Oorlog kreeg het schip aanvallen te verduren van de Israëlische luchtmacht en marine, waarbij het schip bijna tot zinken werd gebracht en een groot deel van de bemanning om het leven  kwam (34) of gewond (171) raakte.Tijdens de aanvallen van de Israëlische luchtmacht, lukte het de bemanning van de USS Liberty een zeer grote Amerikaanse vlag op het dek te plaatsen; de aanvallen werden echter niet gestaakt.

De valse vlag aanval van Israël tegen het Amerikaanse signaleringsschip U.S.S. Liberty is een schandvlek in zowel de geschiedenis van Israël als de Verenigde Staten. Een aankomend boek beweert dat de toenmalige president van de VS, Lyndon Johnson, volledig had ingestemd met de aanval en zijn eigen marine opdracht had gegeven om de U.S.S. Liberty niet te helpen en naar de bodem van de zee moest laten zinken.

Dit najaar verschijnt een boek van Joan Mellen, dat in het Engels Blood in the Water wordt genoemd, en gaat over de poging van Israël om in 1967 de U.S.S. Liberty te zinken. De toenmalige president van de Verenigde Staten was Lyndon Johnson. Hij had John F. Kennedy vervangen die op tragische wijze was vermoord. Johnson was veel meer dan Kennedy bereid om tegemoet te komen aan de politieke eisen van Israël. Dit was doorslaggevend voor de aanvallen van Israël op het spionageschip U.S.S. Liberty. Het boek beweert dat president Johnson zijn vloot heeft bevolen de Israëlische strijdkrachten toe te staan ​​het schip aan te vallen en tot zinken te brengen, zonder dat iemand het kon overleven. Het doel was om de regering in Egypte via een oorlog in een Israël-vriendelijk regime om te ruilen.

USS Liberty wendt om een torpedo te ontwijken

Joan Mellen is een professor in Engels en creatief schrijven aan de Temple University in Philadelphia. Haar boek onderzoekt de kwaadaardige aanval die Israël en de Verenigde Staten hebben uitgevoerd als een vals vlag aanval. Het was de bedoeling dat Egypte de schuld voor de aanval op de USS Liberty zou krijgen wat dan door Amerika zou worden beschouwd als een ongeprovoceerde aanval op haar eigen strijdkrachten, waarna het een vergeldingsaanval op Egypte uit zou voeren en een Israël-vriendelijk regime zouden installeren. Tientallen Amerikanen werden gedood bij de Israëlische aanval en er vielen bijna 200 gewonden.

De Verenigde Staten gebruikten U.S.S. Liberty om de communistische landen achter het ijzeren gordijn af te luisteren in wat de Koude Oorlog wordt genoemd. Het schip opereerde over de gehele wereldwateren. Op 5 juni 1967, toen Israël Palestina, Egypte, Jordanië en Syrië aanviel in de zogeheten Zesdaagse Oorlog, werd de USS Liberty verordend om zich te haasten naar het oostelijke deel van de Middellandse Zee.

Kolonel William McGonagle, bevelhebber van de USS Liberty, en zijn bemanning van 99 man stevenden naar het Sinaï-schiereiland. Luitenant-kolonel David Edwin, die zich op het lagere dek bevond, kreeg het strikte bevel van de Amerikaanse regering om er de activiteiten van zowel Israël als haar tegenstanders te monitoren om de gegevens hiervan naar Washingtonte verzenden.

Maar dit wilde Israël niet, zei Lewis tijdens een interview later in zijn huis. In plaats daarvan viel de Israëlische luchtmacht op 8 juni 1967 de Amerikaanse Liberty aan, met de bedoeling om het met bemanning en al naar de kelder te brengen.

Israël heeft herhaaldelijk beweerd dat het incident “een tragische vergissing” was, veroorzaakt door mist, en de Liberty “verward” werd met een Egyptisch schip. Israël verontschuldigde zich al snel voor hun aanval die 34 Amerikanen van de bemanning doodde, inclusief een burger, en 173 anderen verwondde.

Maar de dag van de aanval was “een mooie dag”, zegt Lewis. Israëlische gevechtsvliegtuigen waren al negen keer over de Liberty gevlogen voordat ze aanvielen, eenmaal waren ze zo dicht in de buurt dat de matrozen de piloten konden zien en naar hen zwaaiden, zegt Lewis. Het was heel duidelijk dat Israël wist tot wie de Liberty behoorde.

Torpedo gat in de USS Liberty

Tijdens de aanval slaagde McGonagle er in om vier torpedo’s te ontwijken voordat de vijfde torpedo de Liberty midscheeps trof en een gat in de zijkant van het schip veroorzaakte. De explosie vernietigde de trommelvliezen van Lewis en de hitte verschroeide zijn oogleden.

– Ik was een van degenen die zeer, zeer veel geluk had. Iedereen die in mijn buurt stond, stierf onmiddellijk. zegt Lewis.

Lewis zegt dat hij zich persoonlijk verantwoordelijk voelde voor wat er met het schip was gebeurd. De dag voor de aanval had McGonagle gevraagd of het de informatieverzameling zou beïnvloeden als Liberty verder uit de kust werd gehaald. Dat zou inderdaad zo zijn, had Lewis geantwoord.

Een elektricien, James Terry Halbardier, redde de zwaar getroffen U.S.S. Liberty van verdere vernietiging. Hiervoor zou hij later de Silver Star worden toegekend, echter zonder gewone media-aandacht en niet in het Witte Huis, maar in een kleinere context. Noch de joods gecontroleerde pers in de Verenigde Staten, noch de autoriteiten wilden er een mediashow van maken.

Lewis trok een coaxkabel over het dek naar de antenne van Liberty die niet meer functioneerde door de aanval van Israël, waardoor een SOS-bericht naar de zesde marine kon worden gestuurd. Blijkbaar werd het noodsignaal ook gehoord door Israël die onmiddellijk stopte met hun aanvallen tegen de Liberty. Maar de reddingsoperatie liet op zich wachten. Volgens Lewis was daar een reden voor.

Terwijl Lewis zich herstelde aan boord van het U.S.S. vliegdekschip Amerika, had hij een gesprek met de divisiecommandant van de zesde vloot, kolonel Lawrence R. Geis, die hem een ​​”zwijgplicht voor het leven” afdwong. Geis vertelde Lewis dat de vloot twee keer gevechtsvliegtuigen naar de Liberty had gestuurd om het te beschermen, maar dat de minister van Defensie Robert McNamara allebei de keren de vliegtuigen had terug verordend. Toen Geis bij de de tweede herroepingsopdracht zich verzet zou hebben tegen de orders van McNamaras, kwam president Lyndon Johnson zelf aan de telefoon en gaf de order rechtstreeks aan Geis.

– I don’t give a damn als het schip zinkt en alle Amerikanen sterven. Ik ben niet van plan mijn bondgenoten te beschamen, zei president Johnson volgens Lewis.

In 2003 ondernam een ​​commissie een herziening van het incident, wat resulteerde het het zogeheten Moorer-rapport. Volgens het rapport, zouden de Israëli’s op 8 juni 1967 de Liberty acht uur lang overwaakt hebben voordat men het schip circa 25 minuten aanviel, “gedurende welke tijd de Israëlische vliegtuigen napalmbommen dropten op de brug van de Liberty, met 30 mm kanonnen en raketten et schip bestookten, wat 821 gaten veroorzaakten, waarvan meer dan 100 door raketten. Overlevenden schatten dat  er 30 of meer aanvallen zijn uitgevoerd met ten minste 12 Israëlische gevechtsvliegtuigen, die de radiocommunicatie op elk van de vijf Amerikaanse noodradiokanalen verstoorden.

USS Liberty na het incident

Lewis is nu 87 jaar oud en de oudste overlevende van de Israëlische aanval op de Liberty. Hij zegt dat hij nog steeds probeert te begrijpen waarom Israël dit deed. Zijn conclusie, gedeeld door anderen, met inbegrip van de auteur van het aanstaande boek over het incident, is dat de Verenigde Staten en president Johnson hadden besloten de Egyptische president Gamal Abel Nasser te destabiliseren door de schuld te geven aan Egypte voor deze valse vlag aanval, omdat dit in het belang van Israël lag.

Lewis zegt dat hij hoopt dat het te verschijnen boek van Mellen meer mensen bewust zal maken van wat er werkelijk is gebeurd met U.S.S. Liberty en waarom.

– Het is frustrerend dat het Amerikaanse volk niets weet over dit alles, en dat het een opzet van de Verenigde Staten was, zegt hij.

Bron:

http://www.unionleader.com/history/New-book-says-Israeli-attack-on-USS-Liberty-in-1967-was-ordered-by-LBJ-20180603

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.215 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8645 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

6 Comments on Amerikaanse president gelaste Israëls aanval op de U.S.S. Liberty – volgens nieuw boek om Israël te helpen

 1. De NWO op haar best.
  Wat en tuig, wereldleiders.
  Als er geen ultieme rechtvaardige en genadige Schepper bestaat, Die op Zijn tijd de balans op maakt, dan hebben we echt een probleem.
  Dan zijn we aan de mensen overgeleverd, succes er mee.
  Shalom,
  Ben Kok (joods-chr. pastor)

  Like

 2. Daniel // juni 15, 2018 om 09:18 //

  @benkok // juni 14, 2018 om 19:58 //

  En die Schepper is er. Maar zijn ingrijpen zal door de wereld niet worden gewaardeerd. Integendeel. Voor die wereld betekent dit namelijk een zwaar oordeel waaraan niet valt te ontsnappen met de (tweede) dood tot gevolg, Zoals de Wet zegt: ‘U moet het kwaad uit uw midden wegdoen’.

  Liked by 1 persoon

 3. Altijd probeert er wel ergens iemand om even ze fantasie vriendje te pluggen.
  Ga lekker fijn op een geloof forum hier verder over kletsen of beter, stuur Bennie een berichtje op ze site.
  Daar zal hij vast heel blij mee zijn.
  Dan hoef je ons niet lastig te vallen met dat gezeik over je denkbeeldige vriend, waar verder niemand op zit te wachten en wat zich enkel maar afspeelt tussen jou 2 oren.

  Ik val jou toch ook niet lastig met mijn hobby’s en bezigheden, of wel soms.
  Val andere dan ook niet lastig met jou bezigheden.
  Maar dat schijnen geloofswaanzinnige zich maar moeilijk voor te kunnen stellen, hoe het is om andere met rust te laten.

  Like

 4. Piet Karbiet // juni 15, 2018 om 11:08 //

  Bij een echte false flag hadden die vliegtuigen met de kleuren van Egyte gevlogen. Maar goed, het was dus een mislukte valse vlagoperatie van de VS en Israel. Daar zijn tientallen voorbeelden van te noemen in de wereldgeschiedenis; de ontploffing van Amerikaans oorlogsschip Maine bij Cuba in 1889, het Munchurian incident door Japan, de nepinvasie door Polen was een Duitse false flag, het Mainila incident in Finland, het Atocha bloedbad in Spanje, het Tonkin incident in Vietnam, chemische aanvallen in Syrie, Irak etc. Altijd waren de daders de regimes en kwam er geen joodse pers aan te pas.

  Like

 5. @Daniel:
  Goed om je mening te lezen, mag welniet van Bert, maar gelukkig is er vrijheid van meningsuiting op dit blog.
  Een blog met scherpe ontmaskerende artikelen, zeer te waarderen. Een antwoord op de wereld, die naar de knoppen gaat als het van de mensen afhangt, heeft men hier niet en daarom is jouw en mijn inbreng zeer de moeite waard.
  Shabbath shalom
  Ben Kok (j-chr. pastor)
  tora-yeshua.nl

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s