Nieuw

Turkse leger start operatie in Irak tegen PKK in Sinjar, Kandil

Turkije is begonnen met militaire operaties om de verboden Koerdische Arbeiderspartij (PKK) in Noord-Irak uit te schakelen, waarbij het zijn hoofdkwartier in het Kandilgebergte en in de provincie Sinjar van het land heeft aangevallen, zei president Recep Tayyip Erdogan.

“Denk eraan dat ik het had over Kandil en Sinjar in Noord-Irak. Daar zijn we tegen in actie gekomen. Veertien belangrijke doelwitten zijn geraakt door 20 van onze gevechtsvliegtuigen,” zei Erdogan tijdens een campagnebijeenkomst in de Centraal-Anatolische provincie Niğde.

“Onze gevechtsvliegtuigen keerden terug naar hun basis nadat ze [de PKK] hadden geraakt. Maar het is nog niet voorbij. Ons doel is om het grootste moeras [van de terreur] te verwijderen. Kandil zal niet langer een bedreiging en een bron van verschrikking zijn,” voegde hij toe.

Ankara’s voorbereidingen voor een grootschalige operatie tegen de aanwezigheid van de PKK in Noord-Irak begonnen begin maart met speciale strijdkrachten en een heleboel troepen die binnendrongen in het moeilijke terrein om regionale bases op te richten. Turkije heeft nu elf bases in Noord-Irak in een poging om effectief en duurzaam te vechten tegen de PKK, die al tientallen jaren onderdak vindt in het Kandil-gebergte in Noord-Irak.

Erdogan verwees naar de militaire operaties van Turkije in Afrin en Al-Bab in Noord-Syrië tegen de Syrische Koerdische volksbeschermingseenheden (YPG), en prees tevens de resultaten op het gebied van de defensie-industrie, die de weg hebben vrijgemaakt voor de productie van lokaal geproduceerde drones en bewapende drones.

“We kopen ze niet langer van Amerika of Israël. Onze F-16’s bereikten de door onze drones geïdentificeerde doelen. We zullen terreur volledig van de agenda van dit land verwijderen,” zei hij.

Op de suggesties dat de laatste militaire campagne is gepland voor het politieke voordeel van de regering in de aanloop naar de vervroegde verkiezingen op 24 juni, antwoordde Erdogan dat de belangrijkste oppositie Republikeinse Volkspartij (WKK) en haar presidentskandidaat Muharrem İnce “de strijd van de regering tegen het terrorisme niet steunen”.

“Wat [WKK-leider] Kemal [Kılıçdaroğlu] en Muharrem ook zeggen, we zullen onze strijd voortzetten. Waar ze zich ook bevinden, de terroristen zullen het bloed terugbetalen van onze martelaren dat ze hebben vergoten. Alleen al in Afrin overtrof [het aantal omgekomen militanten] 4.500,” zei hij.

De YPG wordt algemeen erkend als de Syrische uitloper van de PKK en Turkije heeft er herhaaldelijk bij de PKK op aangedrongen dat haar hoofdkwartier in Noord-Irak niet langer een veilige haven is.

In een recent interview zei minister van Buitenlandse Zaken Mevlüt Çavuşoğlu dat Turkije in gesprek was met de Verenigde Staten, de Centraal-Iraakse regering in Bagdad en de Koerdische regionale regering (KRG) in Arbil over een vierzijdige coördinatie om eindelijk een einde te maken aan de aanwezigheid van de PKK in Noord-Irak.

Bron:

http://www.hurriyetdailynews.com/turkish-military-launches-operation-on-pkk-in-sinjar-kandil-133121

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.049 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9566 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

6 Comments on Turkse leger start operatie in Irak tegen PKK in Sinjar, Kandil

 1. Spijkers // juni 13, 2018 om 05:28 //

  Misschien kan Brussel nog meer miljarden naar die teering turk brengen, kan hij Europa aanvallen.

  Like

 2. skeeter // juni 13, 2018 om 05:41 //

  Turken hebben vrij spel, de media vind het prima

  Like

 3. polderboy // juni 13, 2018 om 08:41 //

  De soenniet Erdogan schijnt enorm bedreigd te worden door dat handjevol straatarme lui die daar wonen.
  In Yemen hebben de soennieten de aanval geopend op een havenstad, waardoor ze zich bedreigd voelen.
  Ook hier in Nederland worden ze inmiddels enorm bedreigd en onderdrukt horen we dagelijks.
  In Frankrijk worden inmiddels in 1500 wijken de islamieten bedreigd door de Fransen. Dat gaat nooit goed natuurlijk, dat die Fransen al die vredelievende mensen bedreigen.

  Die arme vervolgde moslims zijn overal al 1400 jaar lang bedreigd en onderdrukt.
  Overal waar ze kwamen om die vredelievende sharia wetten wetten op te leggen brak de pleuris uit.
  Dan waren ze dus wel gedwongen om met proportioneel geweld de goddeloze wetteloosheid aan te pakken.

  Like

 4. Als Assad Irak zou binnenvallen zouden de kranten er vol van staan en er schande van spreken. Nu grote stilte.

  Like

 5. Piet Karbiet // juni 13, 2018 om 11:00 //

  En wij hebben 3 leden van de AK-partij in het parlement zitten die deze zoveelste massaslachting op een minderheid allemaal prachtig vinden. Maar hier wel zogenaamd de diversiteit en inclusiviteit prediken. Walgelijke hypocrisie. Dit doen moslims al eeuwen, moorden, verkrachten en plunderen. Maar als ze een keer (Srebrenica) tegen de verkeerde aanlopen is het huilie huilie en moet Nederland betalen. En Israel maar veroordelen.

  Liked by 1 persoon

 6. Lord of Hosts // juni 13, 2018 om 15:44 //

  Ah, inlichtingendienst van de Europese Unie, die zitten er ook niet om de waarheid te verkondigen maar om in het belang van hun opdrachtgevers onrust te stoken.
  Erdogan buigt al een aantal jaren niet meer zo diep voor Washington en trekt meer en meer z’n eigen plan. Ja, dan wordt er niet alleen de anti-propagandamachine op je losgelaten, maar worden er ook van buitenaf revoluties georganiseerd, en geïnvesteerd in een staatsgreep en de moord op de regerende president…

  En wie is de Turkse islamist Fethullah Gulen ook alweer, met zijn hoofdkantoor in Pennsylvania met vele speciale fondsen twv meer dan 50 miljard dollar.
  Deze islamitische organisatie is een dekmantel voor de CIA.

  Honderden madrassa’s en moskeeën zijn gebouwd door deze organisatie in Centraal-Azië en Rusland, en niet voor niets, hoe kun je de soennitische moslim nog makkelijker bereiken dan via hun geloof…, en inzetten om chaos te scheppen in de onwelwillende landen….

  Neen, dit verhaal is niets meer dan een poging om Erdogan in een kwaad daglicht te zetten bij zijn eigen aanhangers. Washington wil van deze ongehoorzame Erdogan af… en dan worden er vuile spelletjes gespeeld en de inlichtingendienst van de EU voert de opdracht uit…, of ze willen of niet…
  Er wordt wat afgelogen in de wereld…

  Oh ja, voordat ik het vergeet,
  De Gülen-aanhangers die verantwoordelijk zijn voor de (mislukte) staatsgreep, waarbij vele doden en gewonden zijn gevallen, en de (mislukte) moordaanslag op de president moeten gewoon uitgeleverd en berecht worden. Dit zijn land/volks-verraders en behoren geen beschermde status te krijgen in de westerse landen… uitleveren dat crapuul.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s