Nieuw

Negenhonderd imperialistische mohammedaanse veroveraars ontscheept in Catania, Sicilië

Een Italiaans kustwachtschip met ruim negenhonderd migranten aan boord is aangekomen in Italië. Dat gebeurde enkele dagen nadat het land de havens had gesloten voor reddingsschip Aquarius, dat ruim zeshonderd migranten aan boord had. Dat vaartuig is inmiddels onderweg naar Spanje.

We meldden het gisteren al:

De bestemming van het schip van Sos Mediterranée met de 629 aan boord lijkt Valencia, maar de boot ligt stil en de vluchtelingen zijn bang om naar Libië te worden teruggestuurd: men heeft geprobeerd van de brug af te springen. In de Middellandse Zee ligt ook nog een ander schip van de marine met 937 mensen en twee lijken.

Maar er vaart nog een schip vol migranten in de Middellandse Zee en dit keer is het een schip van de Italiaanse kustwacht. Het heeft 937 mensen en twee lichamen aan boord die tijdens zeven acties na de zaak Aquarius uit zee gevist zijn en van koopvaardijschepen en patrouilleboten van de kustwacht allemaal overgeladen zijn op het schip Diciotti van de Italiaanse marine. En wat gaat minister Salvini nu doen met een Italiaans schip vol migranten?

Die vraag van gisteren is dan inmiddels beantwoordt, en Italië heeft het probleem zelf op de hals gehaald.

In afwachting van de oplossing van de kwestie Aquarius  worden ondertussen andere ‘reddingsoperaties’ uitgevoerd tijdens de nacht voor de kust van Libië, in het centrale deel van de Middellandse Zee. Het gaat om ongeveer 790 mensen die volgens berichten zijn opgepikt door Italiaanse en internationale schepen. Niet met humanitaire schepen, maar met militaire patrouilleboten en passerende koopvaardijschepen. “We zitten op 1.420 – zegt Flavio Di Giacomo dell’Oim – en nu deze 790 waar moeten we daar mee naar toe? Een vraag waarop tijdens een briefing die momenteel plaatsvindt in het Kustwachtcentrum in Rome een moeilijk antwoord wordt gegeven, aangezien Italiaanse havens in theorie voor iedereen gesloten zouden moeten zijn.

Als je niet bereid bent een beetje hard te zijn en er een paar honderd te laten verzuipen ga je dit niet oplossen. Wat is er gebeurt met dit volk ? Zijn we allemaal bloemenplukkende pacifistische hippies geworden ? Nog niet zo lang geleden legden we Duitse steden in de as terwijl de oorlog al gewonnen was er alle mannen naar het front waren en er dus alleen nog maar vrouwen en kinderen waren en gooiden we atoombommen op Japan om de overgave wat te versnellen. Tegenwoordig voeren we liever de hele Europese bevolking als slachtoffer aan moorddadige barbaren dan er een paar honderd te laten verzuipen.

Amid the diplomatic tensions, an Italian coastguard ship, Diciotti, carrying 900 migrants and two bodies, arrived in Catania, Sicily, on Wednesday morning.

More than 600,000 migrants have landed on Italy’s southern shores over the last five years and the country has long urged its EU partners to share the burden.

A controversial pact between Italy and Libya has led to a 70% decrease in arrivals since last summer. But the deal is facing a legal challenge at the European court of human rights (ECHR) amid allegations that it prompted serious human rights violations, including torture and slavery, against those who make the treacherous Mediterranean crossing.

The Guardian >>

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.049 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9566 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

5 Comments on Negenhonderd imperialistische mohammedaanse veroveraars ontscheept in Catania, Sicilië

 1. Deze opname in Italië van 900 ‘vluchtelingen’ via de Italiaanse marine is een nasleep van de regeringswissel. Dit gaat in de toekomst (hopelijk) niet meer gebeuren.
  Als Italië het goed aanpakt, sluiten ze die 900 ‘vluchtelingen’ meteen op in een detentie-kamp in afwachting van de verwerking van hun asiel-aanvraag.

  Like

 2. Ik help het je hopen.

  Like

 3. Republikein // juni 14, 2018 om 03:03 //

  Dat ze allemaal maar mogen verzuipen.

  Like

 4. Italië en Spanje moeten niet overstag gaan. Spanje heeft een aantal NGO´s die schijnbaar de overhand hebben in dit land en tot nu toe kunnen gelukzoekers gered worden. Wel worden er grote aantallen terug gestuurd.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s