Nieuw

Dodelijke Afrikaanse varkenspest op weg naar Europa

De besmettelijke en dodelijke varkensziekte de Afrikaanse varkenspest verspreidt zich nu in Europa en nadert Zweden. De ziekte is niet gevaarlijk voor mensen. Daarentegen kunnen mensen de ziekte verder verspreiden, bijvoorbeeld bij het jagen op wilde dieren, waarschuwt het Zweedse Natuurbeschermingsinstituut.

– Afrikaanse varkenspest kan een zeer hoge mortaliteit veroorzaken onder wilde zwijnen, wat grote negatieve gevolgen kan hebben voor de jachtindustrie en de veeteelt in Zweden, zegt Anna Malmsten, woordvoerdster van het Zweedse Natuurbeschermingsinstituut in een verklaring.

In de afgelopen jaren heeft de ziekte zich verspreid in Europa en ligt nu in de nabijheid van Zweden, bijvoorbeeld bij de wilde zwijnen in de Baltische staten, Polen, Tsjechië, Hongarije en Rusland. Het heeft de EU nu ertoe gebracht te reageren en roept de lidstaten op zich in te spannen om de verspreiding te beperken.

Als de Afrikaanse varkenspest zich begeeft naar Zweden, kan dit betekenen dat de infectie zich verspreid bij wilde zwijnen of bij varkens. Dit zou grote gevolgen hebben voor de Zweedse voedselexport, vooral voor de Zweedse varkensindustrie.

Bij de jacht op wilde zwijnen bestaat het risico dat de infectie wordt overgedragen via de overblijfselen, het bloed en lichaamsvloeistoffen op kleding en jachtuitrusting. Jagers worden daarom geadviseerd voorzichtig te zijn met betrekking tot de hygiëne en het wassen van schoeisel, kleding en uitrusting wordt aanbevolen, vooral bij jagen in andere landen waar de infectie aanwezig is. Als de jachthond aanwezig is geweest, moet de vacht worden gewassen voordat hij naar huis gaat. Vlees en onbehandelde jachttrofeeën kunnen ook een besmettelijk risico vormen en zowel jagers als boseigenaren worden aangemaand geen besmettelijke voedselresten in het bos achter te laten.

– Als u op jacht gaat in een getroffen gebied, is het beter als u de auto thuislaat en in plaats daarvan bijvoorbeeld ter plekke huurt, zegt Anna Malmsten.

Alle soorten verwerkte vleeswaren met varkensvlees die tijdens de productie niet voldoende zijn gesteriliseerd kunnen het virus bevatten. Voorbeelden van dergelijke producten zijn koude gerookte worsten en gerookte ham. Daarom wordt het publiek geadviseerd om dergelijke voedselresten niet achter te laten of weg te gooien zodat wilde zwijnen of varkens er toegang toe hebben.

Bron:

http://www.friatider.se/d-dlig-afrikansk-svinpest-p-v-g-mot-sverige

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.009 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6933 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

1 Comment on Dodelijke Afrikaanse varkenspest op weg naar Europa

  1. Duchesne // juni 13, 2018 om 21:54 //

    Opzet ! Nu nog een ziekte voor de blanken….de NWO gaat Stalin overtreffen.

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s