Nieuw

Buitenlanders zijn hier om onze cultuur te vernietigen – Nederlandse zeeheld geschrapt van straatnaambordje in Eindhoven, straat nu vernoemd naar Ottomaanse massamoordenaar

Witte de With, streetview (Rotterdam)

Opnieuw ophef over ‘foute’ straatnamen, ditmaal in Eindhoven. De naam ‘Witte de With’ verdwijnt definitief uit de buurt Hemelrijken in de Noord-Brabantse stad. Wel duikt een andere naam op in het straatbeeld: Barbaros, naar een Turkse admiraal en zeerover.

De Ottomaanse admiraal Barbarossa Hayreddin Pasha (1478-1546), die voor een groot deel verantwoordelijk was voor de Ottomaanse uitbreiding in het Middellandse Zeegebied, was een man met een ‘uiterst dubieus verleden’, aldus de LPF in Eindhoven. Die partij diende eerder een motie in getiteld ‘Houd de straatnaam Witte de With in ere’. Witte Cornelisz de With (1599-1658) was een Nederlandse admiraal in de Gouden Eeuw. De LPF-motie werd dinsdagavond verworpen in de Eindhovense gemeenteraad.

Elsevier >>

En de Collaborateurs helpen van harte mee:

War on Whites: D66 Rotterdam: minder straten vernoemen naar ‘witte mannen’

En in Amsterdam wilde de huidige voorzitter van de PvdA die een meisje van school stuurde omdat ze weigerde een hoofddoek te dragen, straten naar migranten vernoemen die hebben bijgedragen aan Amsterdam. Dat zijn er dan nul, want migranten hebben Amsterdam verziekt, totaal verziekt, volkomen onleefbaar gemaakt, migranten zijn een plaag.

Het is blankenhaat, het etaleren van hun mislukt integratie, een poging de Nederlandse geschiedenis te wissen. Onderdeel van de uitroeiingsoorlog die gevoerd wordt.

Het is uitroeien of uitgeroeid worden. To be or not to be.

En omdat we hier groot voorstander zijn van namen en rugnummers:

Barbarossa een van de grootste Ottomaanse massamoordenaars en slavenjagers.

 

Doe mee met 8.344 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (7187 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

6 Comments on Buitenlanders zijn hier om onze cultuur te vernietigen – Nederlandse zeeheld geschrapt van straatnaambordje in Eindhoven, straat nu vernoemd naar Ottomaanse massamoordenaar

 1. paulzwueste // juni 13, 2018 om 18:01 //

  Gewoon even binnentreden tijdens de zitting van de gemeenteraad en de gemeenteraadsleden, behoudens de LPF-leden, omleggen met je volautomatische .50 zodat het bloed van het plafond druipt.
  Dat zeg ik, en zo is het.
  Beter ’n kaliber te groot dan een te kort!

  Like

 2. Een lezer van Geen Stijl zocht uit hoe het zover kon komen. Zie hieronder, met hartelijke dank voor de info.

  Via de Raadsinformatie van de gemeente Eindhoven kwam ik niet verder dan dat deze naam voorkwam in een selectie van 10 namen die waren geselecteerd door een straatnamencommissie. Deze namen waren: Zeeheldenlaan, Ruprecht van de Palls, Robert Blak, Jan van Speijk, Jan van Galen, Jacob van Heemskerk, Barbaros, Horatio Nelson, Arend Dickman en Karel Doorman.
  Vervolgens konden toekomstige bewoners (van de wijk) stemmen. De vijf namen met de meeste stemmen zijn daarna door de straatnamencommissie voorgedragen als nieuwe straatnaam.

  Wie verantwoordelijk is voor de keuze uit die laatste vijf namen, en hoe die keuze verder procedureel stond stand kwam, kon ik nergens vinden. Uit de weinige informatie die ik kon vinden kan geconcludeerd worden dat alle overige inwoners van Eindhoven niet om hun mening gevraagd is.

  Verder zoeken op het internet leert dat de bestuurlijk verantwoordelijke voor die straatnamencommissie ene Yasin Toronuglu is. Een PvdA lid, wethouder in Eindhoven, en een tijd geleden in opspraak geraakt omdat hij geweigerd zou hebben afstand te nemen van het Erdogan-regime en informatie achter zou hebben gehouden.

  Dan weet u dat ook weer.
  gaffelbaard | 13-06-18 | 12:33

  Liked by 2 people

 3. 3 seconden wikipedia en ze gaan al nat met hun barbarossa, ben ik nou zo slim of zijn zij zo dom het is godgeklaagd hoe het nederlandse volk met zich laat sollen!!!

  Like

 4. Sharon // juni 14, 2018 om 14:04 //

  Dit land is over 10 jaar verloren gebied. Verzorgingsstaat naar de typhus. Alle belaatingen torenhoog om de gelukszoekers te kunnen onderhouden. En nieuwe generaties met 10 kids die geen idee hebben om te moeten werken voor geld en de hele dag rondslenteren en jattwn en dealwn. Regeren is vooruitzien ! !

  Like

 5. @Marie // juni 13, 2018 om 18:35

  Ah, de zeer gewaardeerde ‘gaffelbaard’.

  Vroeger wel eens mee gemaild, kreeg ik kant en klare stukjes van hem/haar om te publiceren 😉

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: