Nieuw

Onderzoek: sneller vertrek uitgeprocedeerden met 24-uursopvang

Door: Anneke Stoffelen

Uitgeprocedeerde migranten verlaten het land sneller vanuit zogenoemde bed-bad-broodvoorzieningen met 24-uursopvang en begeleiding, staat in een rapport in opdracht van het WODC, het onderzoeksbureau van het ministerie van Justitie. Migranten zonder verblijfsstatus laten zich volgens het onderzoek niet ‘wegjagen’ door sobere nachtopvang.

De bed-bad-broodopvang voor uitgeprocedeerden is al jaren een politieke splijtzwam. De landelijke overheid wilde afgewezen asielzoekers aanvankelijk helemaal niet meer opvangen, maar veel gemeenten doen dat toch – om humanitaire redenen en om de openbare orde te handhaven.

Terugkeercijfers vanuit de verschillende soorten opvang zijn er niet. De conclusie dat 24-uursopvang met begeleiding het snelst tot vertrek leidt, baseren de onderzoekers op interviews met 37 vreemdelingen en 48 experts van onder meer gemeenten en de Dienst Terugkeer en Vertrek.

Lees verder:

https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/onderzoek-sneller-vertrek-uitgeprocedeerden-met-24-uursopvang-~bd75f07c/

 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.176 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8192 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

5 Comments on Onderzoek: sneller vertrek uitgeprocedeerden met 24-uursopvang

 1. Ik geloof geen enkel rapport of onderzoek van deze regering meer.
  Voordat ze ergens aan beginnen staat de eind conclusie al vast, om zo altijd gelijk te kunnen geven aan wat ze hebben bedacht in de regering als oplossing.

  Geen mens gelooft toch dat als we ze eerst verwennen met een bed, brood en een dak boven het hoofd voor 24/7 lang, dan zouden ze dus eerder naar het thuisland vertrekken dan wanneer ze dat niet zouden doen.
  Tuurlijk.
  Als we ze nou ook van nieuwe Nikes en de laatste Ifoon voorzien, dan zijn ze nog eerder vertrokken.

  Ja, om te vertellen dat ze nou echt het beloofde land gevonden hebben waar je alles gratis krijgt en waar je kan uitspoken wat maar in je opkomt.

  Liked by 1 persoon

 2. En om nog wat extra paspoorten op te halen, omdat er hier achterlijke rond lopen die niemand controleren en je daarmee in elke gemeente een uitkering kan krijgen zonder dat ze het hier door hebben.
  Als je 20 paspoorten scoort, heb je dus 20 uitkeringen te pakken en 20 woningen, die je dan weer kan onderverhuren.
  En elke eventuele controle valt onder discriminatie.
  Dus dat laten ze wel uit hun hoofd hier.

  Net zo als dat ze geen mensen uit Turkije kogen controleren op bezit.

  Liked by 2 people

 3. Het WODC is een fop-instituut:

  Overheid beveelt onderzoeksbureau met nep-uitkomsten te komen – laatste greintje integriteit totaalfoetsie
  https://fenixx.org/2017/12/07/overheid-beveelt-onderzoeksbureau-met-nep-uitkomsten-te-komen-laatste-greintje-integriteit-totaalfoetsie/

  Liked by 2 people

 4. Nog maar een half jaar geleden hadden jullie er dus al een artikel aan gewijd.
  Precies wat ik zei,
  “De politiek heeft jarenlang onderzoeken beïnvloed om uitkomsten te krijgen die het eigen gelijk van ministers en topambtenaren zouden moeten bewijzen.”

  Liked by 2 people

 5. Onderzoeken zijn de mooiste politieke instrumenten die er zijn uitgevonden, na de verkiezingsfraude dan. Als er iets echt eerlijk beweerd moet worden wordt er een echt Onderzoeksburo ingeschakeld. Kost een boel maar dan heb je ook wat. Meestal zijn het ex-ambtenaren die onder inkomensgarantie van hun vorige werkgever (zie COA-industrie) voor zichzelf mochten beginnen. Om zo’n Onderzoeksburo enig cachet te geven worden er andere onderzoeksburo’s, zelfs een beetje maar wel goed gecontroleerde vijandige, ingehuurd die dan veel rapporten maken waarin eigenlijk alleen staat dat Onderzoeksburo gelijk heeft.

  Zolang er aan den einder van dat bed, bad en broodgedoe een flinke levenslange uitkering ligt te wachten met 99,999% kans dat de hele familie mag worden ingevlogen, stopt dit echt niet.

  Liked by 1 persoon

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s