Nieuw

Nigel Farage – Ex-UKIP leider waarschuwt partij voor het steunen van Tommy Robinson

Foto: Nigel Farage. Bron: Wikimedia Commens. Auteur: Gage Skidmore.

Nigel Farage, voormalig leider van de UKIP, heeft vraagtekens geplaatst bij het ‘oordeel’ van zijn opvolger Gerard Batten over zijn steun aan de gevangen ex-EDL-leider Tommy Robinson, die onlangs is veroordeeld wegens minachting van de rechtbank.

Farage, die deze maand bij een diner voor activisten van de UKIP in Lancashire sprak, bekritiseerde Batten niet openlijk, maar zei dat het een politieke fout was om Robinson te steunen, meldt The Guardian.

In een duidelijke kritiek op Batten’s vriendenkeuze, vertelde Farage gasten aan het diner: “Ik denk dat dit de kern raakt van niet alleen de positionering van een politieke partij, maar ook van het oordeel. En oordeel is echt belangrijk. Tommy Robinson wordt door velen gezien als een held. “But actually, what the bloody hell was he doing outside the court?”

Batten plaatste zaterdag op Twitter een foto van zichzelf met Robinson, en zei dat hij zou spreken op de ‘Free Tommy Robinson’ rally.

Batten ligt met meer hoge functionarissen van de UKIP overhoop over zijn islamkritiek. Een belangrijk partijlid zou hem geschreven hebben om zijn zorgen te uiten over zijn vermeende anti-islamstandpunt.

Over de kwestie van de islam en hoe de UKIP het debat rond de kwestie zou moeten leiden, vertelde Farage de dinergasten dat de partij islamitisch extremisme moest te bestrijden “but if dealing with Islamic fundamentalism becomes a battle between us and the entire religion, I’ll tell you the result: we’ll lose. We will simply lose.”

En: “We absolutely have to get that Muslim majority living in many of our towns and cities on our side, more attuned to Western values than some pretty hardline interpretations of the Qur’an.”

Maar het is Batten’s relatie met Robinson die ongerustheid heeft veroorzaakt bij UKIP-ers, volgens een levenslange senior UKIP-figuur, die anoniem met de Guardian heeft gesproken.

Ze vertelden de krant: “Dit zijn de mensen die we jarenlang buiten het feest hebben proberen te houden, dus dit maakt niet veel mensen gelukkig. de meer ouderwetse leden van de partij zijn geschokt.

Batten nam in februari het ambt van leider van de UKIP over, aanvankelijk voor één jaar, ter vervanging van Henry Bolton, die werd verwijderd na een controverse over de racistische boodschappen van zijn vriendin.

Bron:

https://www.rt.com/uk/429477-farage-batten-ukip-robinson/

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.072 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9780 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

1 Comment on Nigel Farage – Ex-UKIP leider waarschuwt partij voor het steunen van Tommy Robinson

  1. Fransdo // juni 14, 2018 om 19:29 //

    Citaat: ‘“but if dealing with Islamic fundamentalism becomes a battle between us and the entire religion, I’ll tell you the result: we’ll lose. We will simply lose.”

    Vind ik op zich niet zo erg als we die strijd dan maar verliezen van Noord-Afrika en niet hier want je wilt niet nog meer van die onzin binnen je landsgrenzen hebben.

    Farage stelt me trouwens wel bijzonder teleur.

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s