Nieuw

NGO-schip “Aquarius” dobbert nog steeds voor de Italiaanse kust

Foto: NGO-schip "Aquarius".

Het NGO “vluchtelingenreddingsschip” Aquarius ligt nog steeds voor de Siciliaanse kust, 16 uur nadat Spanje toestemming aan de exploitanten van SOS Mediterranee en Artsen zonder Grenzen heeft gegeven om de haven van Valencia binnen te varen. En het blijkt dat de “redders” hun handen vol hebben om hun illegale lading tevreden te houden. Omdat ze naar de Europese kust gebracht willen worden, en een beetje snel!

Sinds zaterdag ligt de “Aquarius nu al buiten Sicilië, nadat zowel Italië als Malta hen de toegang tot hun havens hebben verboden. De spanning onder de passagiers is navenant hoog en foto’s laten zien hoe jonge vrouwen de boze mannen proberen te kalmeren. De migranten zijn “steeds ongeruster en wanhopiger”, aldus medewerkers van de NGO’s. Ook de bemanning is niet enthousiast over de reis naar Spanje. Voor de 1300 kilometer naar Valencia in het oosten van Spanje zou het schip minimaal vier dagen nodig hebben.

Men verwacht moeilijke weersomstandigheden met hoge golven, die de reis naar Spanje weinig aangenaam maken, meldt MailOnline. Sommige van de 629 Afrikaanse immigranten waren inmiddels om veiligheidsredenen overgestapt op schepen van de Italiaanse marine. En dus blijven de “helpers” toestemming van Italië eisen om de Siciliaanse haven van Catania binnen te mogen.

Werknemers van Artsen zonder Grenzen eisen dat de Italiaanse regering de migranten, onder wie zeven zwangere vrouwen en 130 kinderen, in Catania “onmiddellijk” ontschepen in plaats van ze vier dagen op zee naar Spanje te sturen. De veiligheid van mensen gaat boven politiek, zeggen ze op Twitter. Interessant is dat een reporter, die aan boord is en verslag uitbrengt voor Euronews, met andere cijfers komt: “Er zijn 629 mensen aan boord, waaronder vier vrouwen en elf kinderen,” zegt de reporter.

“Het beste zou zijn om ze naar de dichtstbijzijnde haven te brengen. Van daaruit kunnen ze naar Spanje of andere veilige landen worden gebracht”, benadrukken de zelfverklaarde reddingswerkers en laten het op een ​​confrontatie met de Italiaanse regering aankomen, in plaats van zich richting Spanje te bewegen.

Bron:

https://www.journalistenwatch.com/2018/06/12/ngo-schiff-aquarius/

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.198 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8494 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

12 Comments on NGO-schip “Aquarius” dobbert nog steeds voor de Italiaanse kust

 1. paulzwueste // juni 12, 2018 om 20:24 //

  Enfin.
  Ook dit gebeuren zal een van de laatste gevallen van mensensmokkel blijken te zijn.

  Like

 2. Er is iets wat ik niet begrijp , misschien dat iemand mij hierop kan antwoorden .
  De “vluchtelingen” , hebben pak-em-beet tussen de Euro 3000,- en Euro 5000,-/p.p (spaargeld ???) . BETAALD (aan mensen smokkelaars in Libie) om over gezet te worden naar Europa.

  Waarom zijn ze dan als de dood , om terug te keren naar Libie ??? Hebben ze dan nog “schulden” bij de mensen smokkelaars ??? Of hebben ze een “contract” getekend met de smokkelaars dat ze het X-bedrag moeten terug betalen (een zgn LENING dus met WOEKERRENTE) …

  Als het dus hun eigen geld was , bijv spaargeld , hoef je je geen zorgen te maken lijkt me . Overtocht MISLUKT … Terug naar huis of zo.

  Indien een lening met woekerrente enz enz …tja dat lijkt me een ander verhaal .

  Like

 3. Claudia M. // juni 12, 2018 om 21:22 //

  Ach, een bootreis van vier dagen en evenzoveel terug… Mooi, dat scheelt toch weer een aantal ladingen.

  Dit z.g. NGO-gebeuren moet echt verboden worden! Het is namelijk simpel, al deze mensen hebben ook geen enkel vooruitzicht hier in Europa! Ze komen massaal in de bijstand terecht, in flats drie hoog achter, voor zover niet in tentjes op allerlei plekken die daar niet voor bedoeld zijn. Daar kan een mens toch ook niet gelukkig van worden?

  Ik beschouw daarom, het maar vlak voor de kust van het continent Afrika ophalen van deze mensen als een misdaad tegen de mensheid. Wij kunnen al deze mensen niet helpen, wij kunnen dit niet bekostigen en wij kunnen ze niet huisvesten! Als men wil, dat er ook maar enige vorm van hulp overblijft, zal men moeten beseffen, dat het op deze manier niet door kan gaan!

  Like

 4. Wie weet hebben ze in die Afrikaanse landen de gevangenissen leeggehaald en de criminelen enkele duizenden euro’s in de handen gestopt met de opdracht dat ze nooit meer terugkomen
  Komen ze wel terug, gaan ze voor de rest van hun leven achter de tralies.
  Ik sta nergens meer van te kijken wat dat betreft.

  Like

 5. Fransdo // juni 12, 2018 om 21:42 //

  Josh. Als jou hier een uitkering is toegezegd, en een huis, en gratis gezondheidszorg, en een uitkering dan zou jij ook als de dood zijn om terug te keren naar Libië. Immers, dan krijg je dat allemaal niet en dus loop je het mis..

  Like

 6. In zake de prijs die de reis kost zijn er veel misvattingen ,de tarieven die gehanteerd worden om mensen te smokkelen worden niet in € gerekend gemakkelijkhalve gebruiken de smokkelaars de Centraal Afrikaanse Munt of kort de CFR de sukkels die naar Europa willen betalen de smokkelaars ongeveer 10.000 CFR wat omgerekent ongeveer 80 € is ,om de chantage en het medelijden te wekken in Europa wordt handig de notatie CFR vervangen in €.
  Er is zelfs al meer dan één reportage gemaakt over de smokkelroutes doch geen is uitgezonden op de msm ,er hangt te veel waarheid aan vast.
  De vervanging van muntnotatie speelt handig in de kaart van de voorstanders van migratie ,het geeft hen niets anders dan voordelen ,het is een handige tool om al wat verkeerd gaat een goedkeurend kantje te geven.

  De weg door de woestijn ligt bezaaid met lijken van migranten die het niet gehaald hebben, het merendeel van de reis wordt afgelegd in aftandse overbeladen vrachtwagens ,valt die in panne in het midden van zo een woestijn dan is het te voet lopen geblazen , velen komen om van dorst en uitdroging.

  Hulp krijgen ze niet ,dus als ze in Libië geraken moeten ze daar ook nog door ,eten moeten ze zelf kopen ,eens hun geld op is dan komen merendeel in kampen terecht waar ze kunnen werken om de rest van hun reis te financieren.

  Als je logisch nadenkt ,welke afrikaan kan 10.000 euro verzamelen in landen die nauwelijks bestaanszekerheid bieden , hoelang moet je hier sparen om een dergelijk bedrag bijeen te sprokkelen? en dan zouden al die afrikanen met duizenden dergelijke sommen hebben?

  Deze stelling is volledig van de pot gerukt , maar is een perfecte dekmantel om die “arme “migranten in onze strot te duwen.

  Als je het bekijkt en je rekent het om dan zie je waarom ze in het sociale systeem van Europa willen raken ,als ze hier in Europa 1000 € krijgen als steun dan vertegenwoordigd dat ongeveer 87.500 CFR ,ze krijgen een schat in Europa om niets te doen ,dit is een ruwe benadering maar voor hen die het precies willen weten reken het maar eens uit…….

  Voor hen is Europa inderdaad het beloofde land ,geef ze daarbij nog eens de beschermende status en het hek is helemaal van de dam.

  Like

 7. Cornelia // juni 12, 2018 om 22:08 //

  Het mooie is wel dat al die 250 andere boten nu even wachten met het aan boord nemen van deze stukken ongeduld.
  Die geitenwollen sokken zijn niet opgewassen tegen 650 Afrikaanse kerels die gaan muiten.
  Het is ook heerlijk om te zien dat al die nep-leiders van Europa zich druk maken maar de bittere waarheid is dat NIEMAND deze analfabete testosteronbommen in zijn land wil hebben.
  Ze kosten gemiddeld 4000 euro in de maand en je krijgt er niets anders dan ellende voor terug.
  Ik hoop dat dit verzet het eind van de EU inluidt.

  Like

 8. Wat zijn die mensen bij NGO’s in en in ziek. Gebruiken ze nu weer 629 gelukszoekers door ze onnodig lang te laten lijden voor hun eigen gewin/voortbestaan? In en in triest. Ze laten ze gewoon creperen op hun eigen boot. En dan mogen de journalisten van geselecteerde media en item maken op de boot waarbij vooral de kindertjes en vrouwen in beeld gebracht worden om er maar een mooi plaatje van te maken. Een dik betaald vriendje met reclameburo ertegenaan gooien en het stomme volk is verafschuwd en gaat weer lekker geld storten. Opdat de gutmensch weer heerlijk op de grachtengordel kan poggen met zijn weldaad. Ziek.

  Like

 9. Fransdo // juni 13, 2018 om 10:11 //

  Goed gezegd Hein. Ik heb de term NGO even geggogled:

  ‘Een niet-gouvernementele organisatie (of ngo, ook wel non-gouvernementele organisatie) is een organisatie die onafhankelijk is van de overheid en zich op een of andere manier richt op een verondersteld maatschappelijk belang’

  In dit geval is dat dus een ‘verzonnen maatschappelijk belang’ en zo onafhankelijk zijn ze nu ook weer niet. In ieder geval geen geld meer storten naar die ‘mensensmokkelaars zonder grenzen’.

  Like

 10. sudare // juni 13, 2018 om 13:23 //

  De wal keert het schip eindelijk of…….

  Like

 11. boorzalf // juni 14, 2018 om 15:55 //

  Dus toch echte dobbernegers.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s