Nieuw

Mohamad in Zweden wil terug naar Syrië – krijgt in plaats daarvan een uitkering om te blijven

Mohamad in Zweden wil terug naar Syrië. Screenshot SVT.

De Syrische Mohamad Sahid Alali wil zijn permanente verblijfsvergunning inleveren en weer terug naar Syrië verhuizen. Maar hij krijgt geen hulp van de Zweedse autoriteiten om terug te keren – in plaats daarvan krijgen Mohamad en zijn dochters financiële bijdragen om in Zweden te blijven, meldt SVT Nieuws Dalarna.

– Ik wil dit teruggeven! Ik wil terug naar Syrië, zegt Mohamad Sahid Alali en toont zijn permanente verblijfsvergunning aan SVT.

Mohamad liet zijn zwangere vrouw in Syrië alleen achter toen hij met zijn twee dochters het land verliet. Hij kwam in 2015 naar Zweden en leeft van sociale bijdragen.

Maar slechts vier maanden geleden kreeg hij een telefoontje van zijn vrouw, waarvan hij dacht dat zij dood was. Ze verklaarde dat ze leeft, goed met haar gaat en dat Mohamad nu een zesjarige zoontje in Syrië heeft die op hem wacht.

– Ik verlang naar mijn zussen en mijn vader, zei de jongen in een telefoonchat, schrijft SVT.

Mohamad Sahid Alali oordeelt zelf dat het veilig is om naar huis naar Homs te verhuizen, waar de oorlog al lang voorbij is. Maar hij en de dochters krijgen geen hulp om terug te keren, noch door de Migratiedienst, noch door de gemeente.

De Migratiedienst stelt zelf vast dat Syrië ‘te gevaarlijk’ is om naar terug te keren, zodat de regering geen reiskostenvergoeding toekent om daarheen te gaan, aldus SVT.

In plaats daarvan blijven de autoriteiten bijdragen betalen zodat de familie zich in Zweden kan “establiseren”.

– Ik ben er kapot van. Ik voel me vreselijk slecht en het is niet alleen een beetje, zegt Mohamad tegen SVT, en verklaart hoe graag hij naar huis in Syrië wil om zijn vrouw en zoon te zien.

Bron:

http://www.friatider.se/mohamad-vill-ka-hem-f-r-bidrag-f-r-att-stanna-ist-llet

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.072 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7470 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

3 Comments on Mohamad in Zweden wil terug naar Syrië – krijgt in plaats daarvan een uitkering om te blijven

 1. paulzwueste // juni 12, 2018 om 17:42 //

  Wat is dit voor ’n volledig doorgedraaide gemarineerde lul met ’n al maanden geleden bedorven saus van landverraad…
  Daarbij, wat is er belangrijk aan deze kamelengok om te publiceren dat hij liever naar Syrië vertrekt waar zijn vrouw op hem wacht die hij indertijd heeft laten stikken toen ze zwanger was.
  De gore klootzak!!!
  Eigenlijk wel hele ideale wijven die moslima’s.
  Je laat ze gewoon afsterven als ze drachtig zijn, en na ’n paar jaar keer je gewoon weer terug in het huislijk nestje alwaar je vrouw je al met gespreide benen leg op te wachte!!!!

  Toch wel ’n bijzonder man-vriendelijk-geloof dat islam en Allah-gedoe!

  Like

 2. Als je van Syrië naar Zweden kan lopen, kan het vice versa ook.

  Like

 3. Ik geloof er niks van.
  Het heeft een hoog https://speld.nl/ gehalte.
  En anders ga je lekker van je riante uitkering in Syrië wonen, en verhuur je je huis.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s