Nieuw

India is geen shithole country – het is een enorme berg stront

“Alleen het bouwen van toiletten lost het probleem niet op, want open defecatie is een praktijk die je hebt opgedaan vanaf het moment dat je leert lopen. Als je opgroeit in een omgeving waar iedereen het doet, zelfs als je later in je leven toegang hebt tot goede sanitaire voorzieningen, kom je er weer op terug.”

Kunt u zich voorstellen dat mensen de voorkeur geven aan publieke defecatie?

Hier zijn enkele voorbeelden van de moeilijkheid om het echte schandaal – het paradigma of de voorkeur voor openlijke defecatie en de keuze om geen gebruik te maken van sanitaire voorzieningen – te veranderen.

Faecesbook

 • In Jawda gebruikt niemand de latrines. “Het is voor het wassen van kleding of baden,” zegt een vrouw in een roze-en-zwarte sari, rustend op een touwbedje in de schaduw. “We hebben veel open ruimte. Waarom zouden we dat niet gebruiken?
 • Sommige Aziaten geven een sterke voorkeur te kennen om zich buiten te ontlasten. Het is gezonder, zeggen ze. Het is natuurlijk en zelfs deugdzamer. Veel plattelandsindiërs beschouwen zelfs de meest onberispelijke latrine als religieuze vervuiling; een toilet in de buurt van het huis lijkt voor hen onrein.
 • Geloofsovertuigingen dat uitwerpselen onzuiver waren, brachten mensen er ook toe om de praktijk van het opvangen van uitwerpselen in de latrine put in het huis als een ‘zonde’ te beschouwen, omdat afgoden en beelden van vereerde goden in elk huis werden bewaard en vereerd en het hebben van toiletten in of naast het huis het hele huis onrein zou te maken.
 • 47 procent van de mensen die in de open lucht poepen, zegt dat te doen omdat het prettig, comfortabel of handig is.
 • In grote delen van Azië is open defecatie een gevestigde traditionele praktijk die diep geworteld is in de kindertijd. Sanitatie is geen maatschappelijk aanvaardbaar onderwerp en daarom wordt er niet over gepraat. Open defecatie is voor veel Indiërs dan ook nog steeds de norm. Naast traditie en het communicatietaboe bestaat de praktijk nog steeds door armoede; veel van de armste mensen zullen geen prioriteit geven aan toiletten en bovendien wonen velen in huurwoningen zonder toiletten.

Bron:

https://missionsbox.org/essay/gospel-for-asia-scandals-of-open-defecation-part-1/

 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.049 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9566 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

6 Comments on India is geen shithole country – het is een enorme berg stront

 1. Hoeveel van die gasten hebben wij hier binnen gehaald als “vluchteling”.
  Dan gaan we nog wat meemaken.

  Like

 2. Een schijtcultuur is ook een cultuur.

  Like

 3. trebor2110 // juni 12, 2018 om 19:52 //

  Ik weet bijna zeker dat je ook niet naar een poephuis zou willen als je ziet hoe vies die Indiers zijn zal het poephuis zeker ook niet proper zijn , de stront zal wel stapels hoog liggen .

  Like

 4. trebor2110 // juni 12, 2018 om 19:59 //

  En hier is de wasplaats

  Liked by 1 persoon

 5. DISGUSTING

  Like

 6. Stel je eens voor :
  Al die Indiërs krijgen allemaal tegelijk diarree en gaan overal wildpoepen,

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s