Nieuw

Het grootste voetbaltoernooi van Zweden verwijdert ‘verboden varkensvlees’ van het menu om moslims te plezieren

Voor de deelnemers aan de Zweedse Gothia Cup staat er geen varkensvlees op het menu. De organisatoren hebben ervoor gekozen om hun menu aan te passen aan de regels van de islam en hebben het verboden vlees volledig verwijderd.

“Omdat er veel moslims naar het toernooi komen, hebben we ervoor gekozen om geen varkensvlees te serveren, dus men hoeft dit niet te melden als speciale voeding of een allergie”, schreven de organisatoren eind vorig jaar in een update op hun website. Varkensvlees is verboden in de islam en heet “Haram”.

Voor de organisatoren is er niets vreemds aan het religieus aangepaste menu. Toen een journalist van de krant, Nyheter Idag, de toernooileidster, Lena Rönnefors, vroeg waarom niet gewoon een optie geven voor degenen die geen varkensvlees willen eten, antwoordde ze:

“Wat is de vraag? Waroom vraagt u zich dit af? We hebben geen klachten over het menu, dus het is geweldig.”

De Gothia Cup, of Wereldkampioenschap, is één van ’s werelds grootste voetbaltornooien voor jongeren tussen 11 en 19 jaar. Het toernooi, dat elk jaar in juli in de buurt van Göteborg wordt georganiseerd, brengt ongeveer 37.000 deelnemers uit de hele wereld samen.

Bron:

http://www.friatider.se/gothia-cup-fogar-sig-efter-islams-regler-serverar-inget-grisk-tt

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.177 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8192 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

4 Comments on Het grootste voetbaltoernooi van Zweden verwijdert ‘verboden varkensvlees’ van het menu om moslims te plezieren

 1. Dat bedoel ik nou, en maar zwaaien met zo’n Zweedse WK hand en een halal burger in je andere hand.

  Like

 2. Willem // juni 12, 2018 om 14:36 //

  Goed zo Zweden, pas je maar aan en wen rustig aan je nieuwe heersers.

  Like

 3. Over vijf jaar ook in Nederland. Alleen maar halal frikandellen.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s