Nieuw

Ongeduldige negert panikeert en springt van de brug van de NGO-jihadboot Aquarius – was bang dat hij terug naar Libië gebracht zou worden

Aquarius foto via die NGO immigratie.

De jihadhorde op de Aquarius is in paniek.

De bestemming van het schip van Sos Mediterranée met de 629 aan boord lijkt Valencia, maar de boot ligt stil en de vluchtelingen zijn bang om naar Libië te worden teruggestuurd: men heeft geprobeerd van de brug af te springen. In de Middellandse Zee ligt ook nog een ander schip van de marine met 937 mensen en twee lijken.

Gealarmeerd door de aanhouding van het schip en niet overtuigd door de uitleg van het team aan boord, probeerde een van de migranten van het dek van het schip te springen. “Op het schip groeien angst en wanhoop aan boord – zegt het team van Msf -. We zijn allemaal op de hoogte van de huidige situatie. Een man dreigde zich in zee te storten, omdat hij bang was om terug naar Libië te worden gebracht.

Maar er vaart nog een schip vol migranten in de Middellandse Zee en dit keer is het een schip van de Italiaanse kustwacht. Het heeft 937 mensen en twee lichamen aan boord die tijdens zeven acties na de zaak Aquarius uit zee gevist zijn en van koopvaardijschepen en patrouilleboten van de kustwacht allemaal overgeladen zijn op het schip Diciotti van de Italiaanse marine. En wat gaat minister Salvini nu doen met een Italiaans schip vol migranten?

Italië wil wijziging Dublin verdrag. Om ze allemaal naar ons te sturen ?

Het keerpunt in de zaak Aquarius, geladen met 629 migranten aan boord, was in de vroege namiddag gekomen. Toen de Spaanse socialistische premier Pedro Sanchez verrassend aankondigde: “Aquarius komt naar ons toe, het zal in Valencia kunnen aanleggen”. De Italiaanse premier Giuseppe Conte bedankte hem: “We hadden de EU gevraagd om een gebaar van solidariteit met betrekking tot deze noodsituatie. Ik kan de Spaanse autoriteiten alleen maar bedanken voor het feit dat zij deze uitnodiging hebben opgepakt. Hij voegt eraan toe dat hij tijdens de reeds geruime tijd geplande ontmoetingen op vrijdag en maandag met Macron en Merkel zal pleiten voor een wijziging van de Dublin-verordening.

In afwachting van de oplossing van de kwestie Aquarius  worden ondertussen andere ‘reddingsoperaties’ uitgevoerd tijdens de nacht voor de kust van Libië, in het centrale deel van de Middellandse Zee. Het gaat om ongeveer 790 mensen die volgens berichten zijn opgepikt door Italiaanse en internationale schepen. Niet met humanitaire schepen, maar met militaire patrouilleboten en passerende koopvaardijschepen. “We zitten op 1.420 – zegt Flavio Di Giacomo dell’Oim – en nu deze 790 waar moeten we daar mee naar toe? Een vraag waarop tijdens een briefing die momenteel plaatsvindt in het Kustwachtcentrum in Rome een moeilijk antwoord wordt gegeven, aangezien Italiaanse havens in theorie voor iedereen gesloten zouden moeten zijn.

Bron 11 juni 2018:

http://www.repubblica.it/cronaca/2018/06/11/news/aquarius_tensione_a_bordo_spagna_accoglie-198756608/?ref=RHPPTP-BH-I0-C12-P1-S1.12-T1

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.052 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9598 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

17 Comments on Ongeduldige negert panikeert en springt van de brug van de NGO-jihadboot Aquarius – was bang dat hij terug naar Libië gebracht zou worden

 1. Panikeert is geen Nederlands maar Vlaams.
  Ik vond het ook al nogal een raar woord dus ik het heb het even opgezocht.

  Liked by 2 people

 2. Worden wij weer in de zeik genomen door Rome.

  Like

 3. @BertG. // juni 11, 2018 om 20:41 /

  Ik kijk teveel wielrennen op de Belg, Bert. Daar komt het door en ik vind het wel een mooi woord dus ik heb het geconfisqueerd.

  Like

 4. Vandaar, ik was al bang dat we voortaan misschien ook wel helikopters, wentelwieken gaan noemen hier.
  En meer van dat soort wazige taal gebruiken ergens vandaan.

  Like

 5. ‘Wentelwieken’, prachtig, je brengt me in verleiding 😉

  Like

 6. wentelteven dan misschien ?

  Like

 7. die vreten we op.

  Like

 8. Voor als daar weer onduidelijkheden over bestaan.
  Klakaards is hier trouwens het Vlaamse woord voor.
  http://www.wentelteefjes.net/

  Liked by 1 persoon

 9. Die economisch vluchtelingen moet je terug op de kust van Libië zetten. Waarom maken die namaak artsen zich niet druk om de echte vluchtelingen. Misschien ook een Novibje. Of laten ze zich ook betalen, tenslotte lopen ze hun verdiensten op de thuisbasis mis. Alle plaatsen in Europa die voor oorlogsvluchtelingen waren bedoelt worden bezet door dat gajes. Gewoon goedkope arbeidskrachten om ons van de arbeidsmarkt te drukken.

  Like

 10. Hoe kom je daar nou weer bij, goedkope arbeidskrachten.
  Ook weer zo’n fabeltje wat maar in stand gehouden wordt.
  Dacht jij soms dat ze daarvoor hier kwamen.
  Kostbare onbetaalbare uitkeringstrekkers tot hun dood zal je bedoelen.
  Die gasten zijn helemaal nooit van plan om 1 klauw uit te steken als je ook gratis je geld kan krijgen.
  Daarom komen ze hier, niet om te werken.
  Dus Stef, wel even opletten voordat je weer iets onzinnigs plaatst.

  Liked by 1 persoon

 11. Ik zij het toch nog ffe en dan varen ze rechtstreeks naar Rotterdam

  Like

 12. Like

 13. De impasse met de Aquarius duurt nog altijd voort en de boot vaart nog niet, maar ligt te dobberen. 629 dobbernegers op een kluitje. (dinsdagochtend 12 juni.)
  De ´neucqerts zonder grenzen´ beklagen zich nu over de langer reis naar Valencia.
  Ze willen niet. Ze zijn bang dat de overbeladen boot zinkt. Het is een gevaarlijke reis van 700 mijl met slecht weer en 2 meter hoge golven in aantocht.
  Voor Europa zou het een uitkomst zijn, als die boot het niet redt.
  Waarom varen ze verdomme niet naar Libië terug met die kakkerlakken ?

  Like

 14. De Italianen hebben echter nog een ander probleem. Op een ander schip, de Diciotti, nota bene van hun eigen kustwacht, zitten 923 ´vluchtelingen´ en 2 kadavers, opgepikt in de Middellandse Zee.
  Dit schip wordt tussen dinsdag en woensdag aanstaande, terug verwacht in de haven van Catania.
  Maar alle Italiaanse havens zijn toch gesloten voor die ´vluchtelingen´? Hoe zit dat dan ?

  Kortom, het blijft een ingewikkelde situatie.

  Like

 15. PS : Catania ligt op Sicilië

  Like

 16. Duchesne // juni 12, 2018 om 11:06 //

  https://www.ed.nl/geldrop-mierlo/historicus-fileert-klimaatuitspraken-frank-lammers-bij-pauw-hij-verspreidt-nepnieuws~a8087a8d/

  let op het woord: “hulpindustrie”, we zien eigenlijk hetzelfde als met chemisch afval opruimen in de jaren 80, waar een kubieke meter chemisch afval werd gemengd met een kubieke meter grond om zo twee kubieke meter schone grond te hebben…..en zo werkte het, met een enorm prijskaartje, rekening rijk cq belastingbetaler, vele villa’s zijn ermee gefinancierd, ook die van politici…..de asiel en migranten industrie is feitelijk een herhaling van de milieucowboys uit de jaren 80, afval tussen de grond mengen en zo alles vergiftigen en beweren dat het schoon is….uiteindelijk zijn de kosten van het echt opruimen hoger dan de opbrengst van het gemaakte product.
  Maar eerst verdiend er nog een horde milieuratjes een dikke boterham aan, er is dus eigenlijk geen productie maar een bezigheidspel waar een beperkt aantal lieden dus rijk van word en de burger de uiteindelijke rekening van krijgt. En dat noemt men economie, of “groen”…of vooruitgang….of politiek bedrijven….of gewoon ratten streken en verraad, het ligt eraan in hoeverre iemand ergens om geeft….

  Like

 17. templars2017 // juni 12, 2018 om 12:50 //

  Niemand heeft het door, enige tijd geleden voer een schip rond in de middenlandse zee van de groep defend Europe, door de actie die door die gatsen ondernomen werd viel traffic van voor de kust van Libië ei zo na stil ,het ferry gedoe werd openbaar en Europa zat met een probleem.

  Resultaat ,de leider van defend Europe Martin Sellner is in Oostenrijk gearresteerd en na onderzoek in de onmogelijkheid gesteld nog veel te doen ,zijn medestander Robinson zit in een Britse gevangenis.

  Deze lastposten uit de weg en de organisatie lam gemaakt ,zie het verbod in de Franse bergen,
  zijn ze gewoon herbegonnen met de ferry dienst Libië – Italië ,doch in Italië is er een wissel van de macht gebeurt ondertussen en hebben ze een nieuw probleem ,eentje die groter is dan defend Europe , de Italianen willen geen “vluchtelingen ” meer opnemen , dus onder de mantel van humanitaire hulp en sociaal Europees gedrag heeft Spanje ze toegelaten ,god weet wat de Spanjaarden belooft is om dat te doen.

  Ondertussen is het duidelijk dat de bootjes uit Libië niet al te ver moeten varen voor ze opgepikt worden ,voor hen die het nog niet weten ,ze dobberen noet de halve middenlandse zee over ,ze worden opgepikt terwijl ze de kustlijn van Libië nog kunnen zien en de hulpschepen weten perfect waar ze moeten zijn om ze op te pikken ,het is gewoon een traffic van illegalen met de goedkeuring en sponsering van de EU.

  Een zonneklaar bewijs dat het een uitvoering is van een weloverwogen plan ,een plan waar de blanken geen plaats in hebben.

  Liked by 1 persoon

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s