Nieuw

Merkel trekt “lessen” uit de moord op de joodse Susanna – nu wel

© DPA/ Polizei Het 14-jarige slachtoffer Susanna Feldmann en de dader Ali B. (18)

De Duitse bondskanselier, die onlangs in een kruisvuur van kritiek terecht is gekomen, heeft zondagavond in een televisie-interview uitgebreid gesproken over de moord op Susanna en benadrukt dat deze zaak heeft aangetoond hoe belangrijk het is om afgewezen asielzoekers zo snel mogelijk uit te zetten. Angela Merkel nam ook de verantwoordelijkheid op zich voor de actueel besproken misstanden bij migratiebureau BAMF. “Ik ben politiek verantwoordelijk”, zei ze in een interview met ARD-presentator Anne Will.

Merkel wil nu de gevolgen van de “afschuwelijke moord” trekken en zo snel mogelijk de zogenaamde ankercentra opzetten die door de grote coalitie zijn overeengekomen. Deze centra zullen asielzoekers voor de gehele duur van hun procedure vasthouden en, in geval van een afgewezen aanvraag, van daaruit uitzetten. In dit verband benadrukte de bondskanselier echter dat zij “verbaasd was over hoe moeilijk het is, met een aantal staten (…) om deze overeengekomen projecten uit te voeren. De regeringsleider stelde zo het probleem aan de orde dat sommige federale staten zich verzetten tegen de oprichting van ankercentra. Deze centra maken deel uit van een 63-punten masterplan, dat minister van Binnenlandse Zaken Horst Seehofer dinsdag zal presenteren.

“Het vertrouwen in de rechtsstaat is geschaad”

De “les van deze verschrikkelijke moord” is om er alles aan te doen om de ankercentra te vestigen. Dan kunnen de rechtbanken sneller beslissen, zei Merkel. “Deze kwestie zou ons allemaal moeten aansporen om dit landelijk te doen”. Merkel beschreef de ankercentra als een belangrijke stap in het terugwinnen van het afnemende vertrouwen van de Duitsers in hun rechtstaat. De vermeende moordenaar op de jonge vrouw, de Iraakse Ali B., had beroep aangetekend tegen de afwijzing van zijn asielbeslissing en zo zijn deportatie maandenlang verhinderd.

“Humanitaire noodsituatie in 2015”

“Ik schuif de verantwoordelijkheid op niemand af”. Met deze woorden becommentarieerde Merkel de misstanden bij het Federaal Bureau voor Migratie en Vluchtelingen, waarvoor de CDU-politicus zichzelf als “politiek verantwoordelijk” beschouwt. Ze houdt echter vast aan haar besluit in 2015, toen ze de grenzen opende op het hoogtepunt van de vluchtelingencrisis “op humanitaire gronden in een noodsituatie”.

Bron:

https://www.krone.at/1721166

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 996 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6634 Articles)
Journalistiek zou onaangenaam moeten zijn, een streven waar wij graag aan voldoen. Ai, ai, ai.

12 Comments on Merkel trekt “lessen” uit de moord op de joodse Susanna – nu wel

 1. Fransdo // juni 11, 2018 om 10:19 //

  Er is een kentering gaande maar het kwartje valt nog niet volledig door is mijn inschatting.

  Een ding begrijp ik nog niet en misschien wil een van de andere deelnemers mij dat uitleggen. Ook Nederland heeft de Resolutie van Straatsburg, het verdrag van Barcelona en een of ander verdrag in Marrakesh getekend en toch worden asielzoekers afgewezen. Hoe kan dat dan?

  Ik zie mogelijk ook enige humor daarin. Volgens mij zijn dat redelijk geheim gehouden afspraken. Maar als je die geheim houdt en ook (nog!) niet omzet in wetten dan weet niemand dat natuurlijk en gaan overheden gewoon door met het uitzetten van illegale gelukzoekers met een hoog zieligheidsgehalte.

  Iemand?

  Like

 2. Republikein // juni 11, 2018 om 10:41 //

  Voor de buehne want enfin, ze zegt het zelf ook, dat is een echte psychopaat.
  Haal jij die druppel eens van mijn neus, je staat er dichterbij dan ik.

  Like

 3. Imago schade beperking meer niet die pleuris hoer moet gewoon verdwijnen in een kerker voor misdaden tegen het autochtone Europese volk.

  Like

 4. jeanette k // juni 11, 2018 om 13:51 //

  Mosliminfiltrant annex nep-vluchteling Ali Bashar zit inmiddels in de bak.
  De moord op Susanna Feldmann heeft hij bekend, de verkrachting niet.
  Sex was met wederzijds goedvinden, beweerdde hij. Bron: weltn24.de
  Dat hij de verkrachting ontkende is voor mij geen nieuws.
  Binnen woestijnideolgie islam is liegen(taqiyya) al meer dan 14 eeuwen
  een wijdverbreide “hobby.”
  Zelfs als dat islamitische uitschot op heterdaad betrapt wordt, dan nog
  ontkennen ze dat glashard. Heeft met misplaatst eergevoel te maken.
  Ik hoop dat dat stuk vuil levenslang krijgt. Als hij in Irak wordt berecht
  kan hij op de strop rekenen.

  Like

 5. Als Merkel begint te liegen zijn er vast weer verkiezingen in aantocht.
  Binnenkort in Beieren geloof ik.

  Like

 6. rotsus1958 // juni 11, 2018 om 15:43 //

  Wat ik me nu werkelijk afvraag is waarom deze moord zo gruwelijk veel aandacht krijgt, en niet alleen maar van de plaatselijke, maar zelfs van de regionale EN ZELFS de landelijke tot aan de Bondskanselier toe, dat achterlijke megageslepen rotwijf Verkel!!!~

  Durf het bijna niet te zeggen want men krijgt dan gelijk iets naar zijn kop gegooid wat niet zo fijn is, maar feit is en blijft dat het hier gaat om een meisje van JOODSE AFKOMST, ja, so what, zijn misdrijven op deze mensen erger of moet hier meer aan gedaan worden dan “gewone mensen”, ook wel gentiles genaamd!!!???

  De afkomst hoeft er toch niet bij, daar zijn ze in HEEL EUROPA bij daderprofielen, welke UITSLUITEND mensen zijn met een moslim achtergrond, iets aan het doen, en dan bedoel ik dus, de afkomst onder het tapijt aan het vegen!!!

  Beetje raar en tegelijk behoorlijk ENG!!!

  Dit hoort niet zo!!

  Maar oké, ga zo maar door,

  Gegroet,

  Gladiator

  Like

 7. Fransdo // juni 11, 2018 om 15:59 //

  Ik ben het met je eens Rotsus. Als dat Joodse meisje in Frankrijk had gewerkt dan was het een heel ander verhaal geworden. Maar goed, je weet dat Duitsers vanuit de historie iets hebben met Joden en daarom begrijp ik het ergens wel maar je hebt echt een ervaren psychiater nodig om deze psychische afwijking precies te duiden.

  Maar goed, laten we blij zijn dat er nu eens een ‘gewone moslim’ is die er niet mee wegkomt zoals in het verleden te vaak het geval is geweest bij alle andere verkrachtingszaken, steekpartijen (Den Haag) en ride-ins (Amsterdam)

  Like

 8. polderboy // juni 11, 2018 om 17:37 //

  Merkel zegt dus dat ze goed heeft gehandeld, omdat het een noodsituatie was, en voor haar goede beslissing neemt ze de volle verantwoordelijkheid.
  Dat het meisje Susanna nu dood is, ligt aan het feit dat deelstaten niet meewerken met de afgesproken Ankerplaatsen ingebruikname, dus de deelstaten zijn fout, en daarom is Susanna vermoord.

  Vergeet niet dat Merkel een Stasi officierstraining heeft gehad bij de DDR afdeling indoctrinatie.
  Dat soort lui waren er expert in om recht te lullen wat krom is.

  Like

 9. rotsus1958 // juni 11, 2018 om 20:18 //

  @Fransdo,

  Eigenlijk bedoel ik dat mij precies hetzelfde is overkomen, althans mijn vriendin dan wel te verstaan.

  Zij is begin vorig jaar vermoord door een uitgeprocedeerde Marrokkiër die reeds maanden uitgezet had moeten worden.
  Hij heeft haar een keldergewelf ingesleurd, verkracht en daarna haar borstbeen en hals kapotgeslagen waardoor ze op een vreselijke manier gestikt is. Hij liet haar vervolgens daar liggen en vluchtte het land uit.
  Zij was geen JONG meisje én natuurlijk niet JOODS echter zij liet wel 2 kinderen achter in de leeftijd van 18 en 21 jaar terwijl ze zelf ook nog pas 47 was.

  Dit beste, heeft een plaatselijke ZEITUNG gehaald en dat was het.
  Dat Mocrotuig hebben ze in San Sebastian aan de Frans/Spaanse grens opgepakt met een overvalcommando!!

  Tja, verschil moet er zijn niet!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Gegroet,

  Gladiator
  Ps. Kan men zich indenken dat ik VOL MET HAAT ZIT en……………is dit misschien de bedoeling want hetgeen zich aan het afspelen is hier in West Europa kan men niet meer onder de noemer NORMAAL rangschikken!! Of vergis ik me nu schromelijk

  Like

 10. Republikein // juni 12, 2018 om 03:37 //

  Ik heb ff geen woorden, sorry man.

  Like

 11. @rotsus Uiteraard volledig begrip voor je gemoedstoestand, en ik wens je veel sterkte toe om dit ondraaglijk verdriet te verwerken hoe moeilijk dit ook is. En ook ik begrijp dat “vergeten en vergeven” met zo een verschrikkelijke ervaring onmogelijk is. Je moet het zelf aan de lijve hebben ondervonden, dan begrijp je pas die haatgevoelens.

  Like

 12. Republikein // juni 12, 2018 om 11:51 //

  Het is onrecht en dat doet pijn, ‘k heb er een strafblad en hartfalen aan overgehouden.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s