Nieuw

Ebru Umar en Liberalisme

Recentelijk schreef mevrouw Ebru Umar, een Turkse journaliste bekend van Geenstijl en een dramatische ervaring waar zij vast werd gehouden in Turkije, dat zij zowel alle kerken als moskeeën zou willen sluiten. Want religie is een privézaak die men thuis beleefd. Aldus Umar.

Uiteraard is deze liberale visie op religie onzinnig. Religie is niet slechts beperkt tot de privésfeer, het is iets wat gebonden is aan de maatschappij en aan ons mensbeeld. Liberalen zien religie als een idiosyncrasie, iets wat men toevallig denkt. Fundamenteel denken zij dat iedereen denkt als een individualistische liberaal en begrijpen niet dat religie een levensstijl is.

Erkenbrand >>

Zie ook:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.175 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10114 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

3 Comments on Ebru Umar en Liberalisme

 1. Fransdo // juni 10, 2018 om 19:57 //

  Ik ben een fan van Ebru Umar maar inderdaad, dat ben ik toch niet met haar eens. Discussiepunt zou niet moeten zijn of jij een religie hebt, punt zou moeten zijn of jij je gebouw of kerk alleen gebruikt om die religie te preken en niet als vergaderzaal voor de ene na de andere aanslag. Want dan is het net als het sluiten van een clubhuis van een motorbende, hoe eerder sluiten hoe liever.

  Like

 2. Ik snap om te beginnen niet wat ze in Nederland doet, ze is geen Nederlandse.

  Dus hup weg met Ebru.

  Dat ik haar daarnaast stuitend dom vind doet niet ter zake, als dat het argument is moeten we ook de helft van de Nederlanders uitzetten en dat gaat mij zelfs te ver.

  Like

 3. Republikein // juni 12, 2018 om 02:33 //

  Gelukkig Fub.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s