Nieuw

Video: Oekraïense nationalisten ontruimen een Roma kamp met bijlen en voorhamers

You-Tube

Leden van een extreem-rechtse groep filmden met trots hoe ze een Roma-kamp in Kiev hebben vernietigd – de tweede dergelijke aanval door militante nationalisten op Roma de afgelopen zes weken in de hoofdstad van Oekraïne.

De National Druzhyna, een nationalistische militie gevormd door veteranen van het extreemrechtse Azov Bataljon, gebruikte bijlen en hamers om een klein Roma kamp in het Holosiyivskiy Park in Kiev te ontmantelen. De rechtse burgerwachten hadden eerder op hun Facebook-pagina een ultimatum gesteld en de Roma opgedragen hun kamp binnen 24 uur te verlaten of door een “menigte” te worden weggejaagd.

Uren later vielen ongeveer 20 Druzhyna leden met bivakmutsen het kamp aan met bijlen en mokers vergezeld van camera’s om de vernietiging te documenteren. Beeldmateriaal en foto’s van de pogrom werden geüpload naar de Facebook-pagina van de militanten, maar later weer offline gehaald.

Een 12-minuten durende clip van de invasie die naar YouTube is geüpload, laat zien dat de militieleden een vrouw en kind bespotten die met hun spullen op de vlucht zijn geslagen.

“Ik heb gehoord dat jullie honden eten,” zegt een van de extreem-rechtse mannen tegen hen. Later in de video werd een vrouw die probeerde spullen van het puin te verzamelen lastiggevallen, waarbij een militielid opmerkte dat haar opruimen mogelijkerwijs geaccepteerd zou kunnen worden “in India, maar hier niet”. De militanten drongen er bij de vrouw op aan ‘naar Hongarije te gaan’ als ze vraagt waar ze anders zou kunnen wonen.

“Kijk, dit schorem leeft als dit in mijn bos,” zei de man die de vernietiging filmt.

Op een gegeven moment in de video verscheen een geüniformeerde Oekraïense politieagent, die vervolgens vriendelijk met de rechtse menigte in gesprek ging. Na afloop van hun “werk” poseerden enkele militieleden samen en schreeuwden de uiterst rechtse slogan: “Eer de natie! Dood aan vijanden”! terwijl de Oekraïense politie toekeek.

De Nationale Politie van Oekraïne zei in een verklaring die na het incident werd vrijgegeven dat zij het geval van “hooliganisme” actief onderzochten. Maar de Oekraïense rechtshandhaving is opvallend ongevoelig geweest voor soortgelijke aanvallen door rechtse paramilitairen.

RT >>

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.073 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9784 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

15 Comments on Video: Oekraïense nationalisten ontruimen een Roma kamp met bijlen en voorhamers

 1. Merel // juni 9, 2018 om 00:06 //

  Roma s zijn christenen, en hun muziek hoort bij de mooiste ter wereld

  Like

 2. antiislamnu // juni 9, 2018 om 01:02 //

  Prima actie wie zich niet aanpast kan oprotten en ik zie dat daar de politie nog niet stuk is .
  En dan bij ons in steeds meer dorpen en steden vliegen auto’s in de fik en woord de buurt geterroriseerd na twintig jaar durven we eindelijk te zeggen dat het Marokkanen zijn die hier verantwoordelijk voor zijn en de boel vergallen,.
  En nu nog twintig jaar wachten tot we er wat aan doen?

  Liked by 1 persoon

 3. Merel // juni 9, 2018 om 03:21 //

  Antiislamnu, in dit geval ben je ook antichristianu

  Like

 4. Merel, dus omdat het zogezegd christenen zijn, mogen ze zich gedragen als een beest.
  En daar moet je niet zo moeilijk over doen en ze lekkere laten zitten.
  Anders ben je anti-christen. Dat zou lekker worden zeg.
  Zet ze lekker achter in je tuin, komen we later wel kijken hoe blij jij bent met dit soort christenen.

  Liked by 2 people

 5. Ik heb ooit eens een maandje naast een Roma kamp gewoond toen ik sinasappels plukte in Griekenland. Ik zeg verder maar even niks 😉

  Like

 6. Het zijn ook helemaal geen christenen.

  Het gebod: gij zult niet stelen, lappen ze massaal aan hun laars.

  Ze doen zogenaamd niet aan het concept ‘eigendom’.

  Tot je in Roemenië kijkt wat de ‘bazen’ verdiend hebben met het prostitueren van minderjarige meisjes en het bedelen en zakkenrollen waar ze kinderen toe aan zetten.

  http://www.dailymail.co.uk/news/article-3518736/The-Romanian-town-built-British-benefits-Mansions-bigger-average-UK-semi-BMWs-British-number-plates-parked-drives-paid-taxpayer-cash.html

  https://fenixx.org/2016/03/30/revealed-how-you-pay-for-roma-gypsy-palaces-uk-benefits-are-funding-romanian-mansions/

  Hier kun je verder zoeken: https://fenixx.org/?s=roma

  Like

 7. BBC begint met dat ze gemarginaliseerd zijn, maar dat is een leugen.

  Het is een bewuste keuze van de Roma.

  Like

 8. “Ze doen zogenaamd niet aan het concept ‘eigendom”.

  Sleep jij maar wat weg bij een Roma kamp.
  Moet je zien hoe ze over eigendom denken.
  Dat eigendom denken, werkt net zo als bij mossels.

  Liked by 1 persoon

 9. Maar ze hebben wel leuke muziekjes, Bert 😉

  Like

 10. Weet je wat ze hier op De Dam doen.

  Vriend van mij is straatartiest dus ziet dat dagelijks van dichtbij. Ze hebben van die ‘levende standbeelden’ en die krijgen dan af en toe een eurootje, maar het gaat niet om dat eurootje. Hun kids staan een eindje verderop te observeren, en weten zo waar de toerist zijn portemonnee/geld bewaart, wat handig/noodzakelijk is om hem even later te kunnen rollen (want lastig als je eerst vijf zakken moet doorzoeken).

  Geloof me maar dat de straatartiesten die een ‘kunstje’ kunnen, en dus een soort van ‘echt’ werken, een bloedhekel aan ze hebben. want heel erg slecht voor hun bisnis. Maar de plisie wil er niks aan doen.

  Like

 11. Marhammed // juni 9, 2018 om 06:31 //

  Tijd om alle gespuis uit europa te verwijderen….ook moslims!

  Like

 12. Peetje // juni 9, 2018 om 09:56 //

  Ook hier in mijn stad een tijd lang last van die gypsy`s gehad, stelen als de raven en liegen nog beter, het is net als die mohammedanen het laagste vullis!!

  Like

 13. Elisabeth // juni 9, 2018 om 14:08 //

  Ken een aantal sinti’s zoals familie Weis. Leuke mensen en goed aangepast maar over het algemeen vooral roma’s is het gewoon tuig. Doen wat ze willen, brutaal en stelen als de neten. Aanpakken en goed ook is de enige taal die ze verstaan. Net als je bij die moslims ziet is er veel inteelt.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s