Nieuw

Noorwegen’s voormalig minister van Immigratie: Alle culturen zijn niet gelijkwaardig

Pixabay

Toen Sylvi Listhaug, voormalig minister van Justitie en Immigratie in Noorwegen, in een open bijeenkomst op de campus van de Universiteit van Tromsø in Harstad was, durfde ze het idee in twijfel te trekken dat alle culturen gelijkwaardig zijn. “Ik denk niet dat een cultuur met vrouwenonderdrukking net zoveel waard is”, zei ze.

De bijeenkomst met Listhaug duurde ongeveer twee uur, waarvan het vragenuur ongeveer een uur duurde.

– Ik denk niet dat een cultuur met vrouwenonderdrukking net zoveel waard is. Ik denk ook niet een cultuur zonder religieuze vrijheid; en een cultuur waarin meisjes niet kunnen beslissen over hun eigen lichaam is ook niet hetzelfde waard. We lezen veel voorbeelden van mannen die hun vrouwen en dochters weer naar huis sturen omdat ze de Noorse cultuur niet goed vinden, zei Listhaug.

– Nu ik hier niet ben als minister kan ik openlijker praten en heb meer tijd om met mensen te praten, vervolgde ze.

Tijdens de bijeenkomst ging Listhaug recht ter zake, niet in het minst in termen van “de Zweedse toestand” – een schimpwoord om de immigratie van Zweden te beschrijven.

– Noorwegen is ver verwijderd van de staat waarin Zweden zich bevindt, waar de regering het leger wil inzetten om bepaalde gebieden te controleren. Maar er zijn nog steeds afzonderlijke delen in Noorwegen waar het slecht gaat. In Oslo zegt Raymond Johansen dat het praten over etniciteit uit de hand loopt. Ik denk dat dit het hoofd in het zand steken is. Maar weinigen durven te zeggen dat hoe meer immigranten je opneemt, hoe moeilijker het integratie-werk zal zijn. Een restrictief immigratiebeleid is belangrijk voor het veiligstellen van de Noorse welzijnsmaatschappij, zei de voormalige minister.

Een van de toeschouwers was tevreden over de redevoering van Liusthaug.

– Het was zeer interessant om te luisteren naar Sylvi. Er waren veel dingen waar ik vragen over had die door haar beantwoord zijn. Ik vind dat ze erg goed was en waardeer het dat ze zoveel tijd nam voor vragen.

Bron:

https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/0E710o/sylvi-listhaug-alle-kulturer-er-ikke-like-mye-verdt

https://samnytt.se/norges-f-d-justitie-och-invandringsminister-alla-kulturer-ar-inte-lika-mycket-varda/

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.072 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7492 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

6 Comments on Noorwegen’s voormalig minister van Immigratie: Alle culturen zijn niet gelijkwaardig

 1. De cultuur en ideologie uit het Midden Oosten probeert al 1400 jaar die van ons binnen te dringen, nu weer, het stimuleren ervan door de bende van Brussel zal ons op den duur vernietigen.

  Like

 2. Johan P // juni 8, 2018 om 17:21 //

  Toch ook weer een voorbeeld van hoe fout het is: als minister kon ze het niet zeggen maar nu wel? Wat is dat nu weer voor een onzin?

  Like

 3. Al met al … er is een ander draaiende wind gaande in Europa. We hadden Hongarije, Polen en Tsjechië al … daarbij kunnen gevoegd Italië en Oostenrijk en zowaar in Scandinavië gaan er ook wat oogjes open. Echter zolang wij met natte dweil rutte zitten opgescheept zal het hier zo’n vaart niet lopen ben ik bang

  Like

 4. Je hebt gelijk Johan P. Dit is al de zoveelste politicus die pas hun smoel durven opendoen als ze niet meer op het pluche zitten, wat heb je aan dit soort “ik waai met alle winden mee” figuren. Het zijn gewoon lafaards en landverraders, waar ik in geen geval maar één greintje respect voor kan opbrengen.

  Like

 5. Merel // juni 9, 2018 om 00:18 //

  Boter na de vis

  Like

 6. Een beetje late reactie, maar toch….
  Sylvi Listhaug kan een beetje vergeleken worden met Thierry Baudet, en ze is voor veel noren een beetje hoop voor de toekomst. Ze gaf als minister een wetsvoorstel om terugkerende ISIS strijders bij de grens te stoppen, maar de gezamenlijke PK kliek verwees het voorstel. Ze schreef toen op haar FB dat de noorse arbeiderpartij de rechten van ISIS strijders belangrijker vindt dan de veiligheid van de noren. Daar was geen speld tussen te ktijgen, maar op initiatief van een kommunist die vanwege deze FB opmerking een motie van wantrouwen indiende raakte Sylvi haar ministerpost kwijt.
  De hoop is dat ze een eigen partij start, want de Fremskrittsparti (vooruitgangspartijj) is te slap geworden.
  Er is geen hond meer die dit leest denk ik, men sommige van de bovenstaandereacties slaan de plank erg mis, en daarom wil ik reageren.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s