Nieuw

Noodverordening tot einde ramadan van kracht in Noordwijk – Signalen dat bewoners heft in eigen handen willen nemen

Uit uitingen op sociale media is gebleken dat buurtbewoners zich bedreigd voelen en dat zij het heft in eigen handen willen nemen. Daardoor bestaat de vrees voor „ernstige wanordelijkheden op en rondom het Rederijkersplein”, aldus de burgemeester.

In de wijk geldt ook een samenscholingsverbod. Verdachte personen kunnen preventief worden gefouilleerd en verdachte voertuigen kunnen worden doorzocht.

Telegraaf >>

‘Raddraaiers’

De afgelopen week was er meerdere keren brand op en rondom het Rederijkersplein. Zo gingen er twee busjes van een school voor speciaal onderwijs in vlammen op en moesten een vuilcontainer en een bouwkeet het ontgelden. ‘We hebben overlast van raddraaiers die branden hebben gesticht van klein tot groot. Bewoners voelen zich geïntimideerd en daar willen we een einde aan maken’, zegt burgemeester Jan Rijpstra tegen Omroep West.

De burgemeester geeft een aantal overwegingen voor de noodverordening. Hij constateert een opbouw in de ernst van de incidenten, verdachten die zich beledigend en provocerend opstellen naar de politie, en intimiderend naar bewoners van de buurt.

Omroep West >>

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.071 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9779 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

12 Comments on Noodverordening tot einde ramadan van kracht in Noordwijk – Signalen dat bewoners heft in eigen handen willen nemen

 1. Feniks // juni 8, 2018 om 20:35 //

  Zozo, dus de burgemeester geeft impliciet toe dat ramadan jihadgerelateerd is.

  Like

 2. antiislamnu // juni 8, 2018 om 20:42 //

  Marokkanen zijn echt stuk voor stuk door en door verrot van jong tot oud man vrouw het is de eredivisie van de asielparasieten in ons land .

  Like

 3. antiislamnu // juni 8, 2018 om 20:42 //

  Like

 4. antiislamnu // juni 8, 2018 om 20:43 //

  Marokkanen zijn echt stuk voor stuk door en door verrot van jong tot oud man vrouw het is de eredivisie van de asielparasieten in ons land .

  Like

 5. Henk der Niederlander // juni 8, 2018 om 20:53 //

  Waarom heb Ik nou het idee dat de autochtoon gecontroleerd gaat worden en straks zal blijken dat de autochtoon zich agressief opstelde.

  Liked by 1 persoon

 6. templars2017 // juni 8, 2018 om 21:17 //

  Leuke maatregel ,de burgemeester weet wie er voor verantwoordelijk is maar de originele bevolking moet het ontgelden , nood toestand betekend dat de orde niet meer kan gehandhaafd worden , niet dat de ramadanisten braaf thuis gaan blijven ,als er niemand over straat meer durft dan hebben ze volledig vrij spel ,en de orde diensten ?meer manschappen of juist minder ? dan gaan ze dat wel even regelen…….
  Ramadan is dé uitvoeringsperiode van de jihad ,maar toegeven gaan ze nooit doen ,ach die lui raken wat verward door het weinig eten!
  Dat ze zich ’s avonds vol schrokken heeft geen belang , dat is net wat islam is ,het slachtoffer uithangen terwijl er absoluut geen reden toe is ,maar de rest doen geloven dat ze slachtoffer zijn dat is pas verraderlijk.

  Men is opzettelijk ziende blind ,niet omdat ze het geloven maar omdat ze het in hun broek doen.
  UIt angst voor wat gaat gebeuren als je die ramalozers niet hun zin geeft , het probleem is al veel groter dan de oplossing ,maar het toegeven zou een onveiligheids gevoel geven waardoor de gewone burger wel eens zou kunnen losslaan en dan is er geen moederen meer aan,dus ontkennen en onderdrukken van de waarheid omdat de waarheid te gevaarlijk is om als waarheid aan zien te worden .

  Er kan uren over gepalaverd worden over de vraag van schuld en boete ,dit gaat niets veranderen het zullen ijdele woorden in een oeverloos debat zijn of worden.
  Het is belangrijker om zelf de ogen te openen en te zien ,zonder enige twijfel ,wat er werkelijk aan het gebeuren is.

  Dat de situatie dag per dag verergerd is geen verdoken feit meer iedereen merkt het ,meestal weet iedereen wel waar dit naar toe gaat doch het wegkijken is toch zoveel gemakkelijker.
  Tot het ogenblik dat iedereen wegkijkt als jij wil dat ze naar je kijken ,dan zal je beseffen dat het geen oplossing was en enkel diende om jezelf in de illusie te laten geloven dat de nachtmerrie niet bestond, helaas…………

  Like

 7. danny // juni 8, 2018 om 22:13 //

  Verbieden die islam, en elke religie of ideologie. Allemaal ellende, met islam als de grootste ellende.

  Hebben we ook geen overlast meer van de ramadan.

  Like

 8. Noordwijk de badplaats die duizenden toeristen trekt, met een straat vol discotheken en bars, waar je in de zomer over de hoofden kunt lopen, de politie te paard en wagen aanwezig is, het is een soort Magaluf in het klein. Heb daar al menig knokpartij, ongelukken, steekpartijen in het verleden meegemaakt. Voor de Noordwijkers en omliggende dorpen is het belangrijk dat ze daar uit kunnen gaan. Maar als de Mocro en ander gespuis daar de boel gaan opeisen is het hek van de dam en krijg je geen rellen maar flinke botsingen. Tijd dus om daar de boel van gespuis schoon te vegen.
  Ik ging er jaren uit en mijn kinderen ook. Katwijk-Noordwijk is 7 km, de bus stampvol, de taxies vol heen en terug uren lang. Maar ik denk ook dat de drugs door de getinte dealers er de overhand krijgen. Katwijk kent een hoog drug gebruik, dus zal Noordwijk dat ook hebben.

  Like

 9. En alweer wordt er niet gezegd wie de problemen veroorzaken.
  Hangjongeren, raddraaiers….neeeee…het mocro tuig.

  Like

 10. Von Puffelen // juni 9, 2018 om 13:32 //

  Kunnen wij geen 50 man met hockeysticks en bivakmutsen bij elkaar krijgen om een potje te stoeien?

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s