Nieuw

Moslims in Nederland steeds religieuzer

hoofddoek, Foto: JosvdV / pixabay.com

De religiositeit onder Nederlanders van Turkse en Marokkaanse afkomst is de afgelopen jaren toegenomen. Ze bidden vaker, de vrouwen dragen vaker een hoofddoek en de moskee wordt vaker bezocht. Dat blijkt uit onderzoek van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP).

Van de Marokkaanse moslims bidt volgens het onderzoek 78 procent vijf maal per dag, bij de Turkse moslims is dit 33 procent. Bij de Turkse moslims is het moskeebezoek toegenomen. Ongeveer 40 procent van beide groepen bezoekt tenminste wekelijks een moskee.

Vaker een hoofddoek

Marokkaanse moslima’s dragen steeds vaker een hoofddoek. Meer dan driekwart van hen (78 procent) zegt er een te dragen, tegen 64 procent tien jaar geleden. Ook bij jongeren en de tweede generatie is een toename te zien. Bij Turkse moslima’s is deze toename er niet.

Telegraaf >>

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.072 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9786 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

4 Comments on Moslims in Nederland steeds religieuzer

 1. polderboy // juni 8, 2018 om 07:08 //

  Vervelend is dat wetenschappers religieuzen op een hoop flikkeren.
  Westerse wetenschappers, neem Joseph Mengele, die hebben nogal eens de neiging om mensen op een hoop te flikkeren.

  Triest natuurlijk. want wat kun je verwachten van een fundamentalistische christen?
  Dat die teruggrijpt naar Leviticus en Deuteronomium? Lijkt me sterk, sinds dat het nieuwe testament er is.

  Maar hoe zit het dan met moslims en de Koran?

  Allereerst heeft dat boek een andere status voor haar volgers.
  Mohammed was een orakel, die de woorden van God door kreeg, weke woorden van God rechtstreeks hun neerslag hebben gevonden in de Koran. Allah gebied NIET aan die woorden te twijfelen. Wat die wetenschappers concluderen “dat er maar een interpretatie van de Koran mogelijk is”, is een gebod van God, Allah.
  Twijfelen aan zijn geboden is VERBODEN.

  Bij fundamentalistische christenen speelt dat dus ook, maar die zullen zich ricn maar hten op het verhaal van christus, het nieuwe testament.

  Bij de moslims is er geen nieuw testament, en als je de sfeer, context en verhalen daar leest, en de diverse geboden, dan proef je gelijkheid met het oude testament. Ook Mozes kreeg immers opdracht van god om wel eens een ongelovige stam met mensen uit te roeien, waarbij hij de maagden mocht houden voor eigen gebruik.

  Mozes en Abraham zijn dan ook de eerste moslims, en christus is dan wel een profeet, maar helaas worden christenen niet erkent. Het zijn godslasteraars, omdat ze de profeet christus naast God vereren, en de Koran schrijft strikt voor alleen God te vereren.
  De rest van de mensheid is op voorhand al afgeschreven als vuilnis, verdoemde Joden kanker homo’s , teringhoeren en gore polytheïsten en ongelovige honden die het land corrumperen. Vergelijk de woorden van Erdogan, die een heel eigen inhoud geeft aan het woord terrorist.
  En bestudeer hoe uiteindelijk in de meeste islamlanden nauwelijks meer iets anders overblijft dan alleen maar moslims.

  Wetenschap hecht blijkbaar geen waarde aan de fundamentele verschillen tussen religies?
  Hoe kun je ze op een hoop flikkeren, religies, als je de relevante verschillen in hun fundament niet onderkent?
  Hoe kun je dan tot valide wetenschappelijk onderbouwde uitspraken komen?

  Liked by 1 persoon

 2. Walther Woortman // juni 8, 2018 om 14:19 //

  De moslims hebben natuurlijk een sterke controle en als je niet naar de moskee gaat dan ben je een afvallige en dat kan je wel eens duur te staan komen met je hele familie. Dus ook de ongelovigen, gaan toch naar de moskee.

  Like

 3. Duchesne // juni 8, 2018 om 16:52 //

  Het “strenger” glovig worden is gewoon fundementalisme, en als er tien zijn die fundamentlist zijn trekken ze er honderd mee die het nog niet zijn, en dwingen ze er nog 100 om ook mee te doen.
  Afgelopen week zijn in verschillende Nederlandse steden “incidenten” geweest met allachtonen die politie aanvielen enstraten opeisten als eigen grondgebied. Er is minstens 1 poging gedaan om een blank kind te kidnappen door getint tuig, en verschillende mensne zijn invalide geschopt en geslagen, gewoon omdat het kan. En dit is wat er tussen de censuur nu nog doorlekt…

  Pegida heeft behalve een slechte menu keuze ook aangetoont dat de overheod niet langer de controle heeft in dit land en bezig is op vele plaatsen controlete verliezen. Dit is enorm triest en tegelijkertijd het resultaat van het gedogen, van het pamperen en van het theedrinken en iftars houden om maar iets van contact te krijgen. Het hele uitgangspunt van vreemde lieden laten woenen in Nederland en hun positie is totaal verkeerd in het geheel van beleid geplaatst.Wie ergens heen gaat past zich aan de gast heer en vrouw aan, niet andersom.

  Het resultaat is nu horden die de straten veroveren en de politie bij tojd en wijle tolereren of gewoon vast wat schijnaanvallen oefenen, met iedere actie word namelijk een stukje grondgebied veroverd, ofwel fysiek, ofwel geestelijk. Een terugtrekkende politie agent verliest bij iedere terug trekking een stukje zelfvertrouwen en een stukje vertrouwen in de leiding. En dat verlies compenseer je niet met een autochtoon te beboeten of af te zeiken omdat het veilig is…

  De hoofddoek is een teken van slavernij en van scheiding in mens en dier. Als een hoofddoek of een boerka het enige is dat een vrouw heeft om nog veilig de straat over te kunnen dan is het meer dan triest gesteld met ons land. Dan is de mens tot een voorwerp gedegradeerd, dan is vrijheid weg.

  Pegida heeft aangetoont dat vrijheid al opgestegen is en op weg naar andere oorden, en dat de Islamisering en alle gevolgen die dit meebrengt vaste wortel hebben geschoten in ons land, het is nu wachten op de eerste homo’s die spontaan met tie wraps vast gemaakt op een lullig plastic tuinstoelje van een flat af worden gelazerd door wat “vrome” lieden…..

  We staan nu met onze voeten in een op gang komende religieus aangspoorde burgeroorlog, en de vijandn is massaal aanwezig en word verder aangevuld door onze “volksvertegenwoordigers”, welke term staat voor verraders en corrupte “elite”, voor zover die term van toepasing kan zijn op rijkdom of politieke overtuiging.

  We zijn in oorlog, de enige ware woorden die Rutte ooit sprak, en hij vergat daarbij te vermelden dat hij een vande aanstichters van die oorlog is. Dat is ook en beetje liegen terwijl hij waarheid sprak, wat maakt dat van waarheid?

  Zolang de pers alle misdrijven weet stil te houden blijft het hier doorgaan met het aanvullen van fundementalisten, en worden ze sterker en sterker. En dan komt het moment dat er geen winkans meer voor ons is….verdeeld, onthand en achterlijk gehouden….het lijkt wel een deja vu van de Katholieke bond tot reinheid en volksmenning.

  We zijn nu openlijk in oorlog met Islam, hier in eigen land. U zal het begrijpen als u word afgemaakt.
  Het is nu te ver over twaalf….

  Liked by 1 persoon

 4. Duchesne // juni 8, 2018 om 16:53 //

  excuus voor de schrijffauwten.

  Liked by 1 persoon

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s