Nieuw

Italië daagt de na-oorlogse orde uit

Foto: Leider van de Italiaanse Lega Nord partij. Screenshot Rete 4

De nieuwe regering van Italië vormt de meest radicale uitdaging tot nu toe voor de orde die Europa sinds de Tweede Wereldoorlog heeft gedomineerd. De coalitie, die bestaat uit de populistisch-linkse vijf-sterrenbeweging en de populistisch-rechtse Lega, wordt vaak beschreven als een combinatie van alt-links en hard-rechts, maar gaat in feite verder dan conventionele ideologische categorieën. Geen wonder dat zijn leden door de Financial Times duister worden omschreven als ‘barbaren‘ en door de Telegraph als ‘opstandelingen‘.

Iets in het project van de Europese integratie werkt niet, en de elites die het leiden hebben geweigerd zich aan te passen. De euro faalt ellendig in Zuid-Europa, maar de Europese Commissie wil de economische en monetaire unie verdiepen. De euro heeft de Duitse economische groei aangedreven en landen als Italië en Griekenland opgezadeld met bezuinigingen en schulden. Volgens officiële overheidsstatistieken van Istat is de absolute armoede in Italië de afgelopen tien jaar verdubbeld, enkele jaren na de invoering van de euro als nationale munteenheid.

In het eclectische programma van de nieuwe regering wordt de nadruk gelegd op het milieu en wordt beweerd dat “mens en milieu twee kanten van dezelfde medaille zijn”. Het gemengde ideologische karakter van de nieuwe coalitie wordt geïllustreerd door Alberto Bagnai, een linkse euroskeptische econoom die de Liga in de Italiaanse Senaat vertegenwoordigt. In zijn boek, The Sunset of the Euro, wordt de eenheidsmunt omschreven als middel voor Duitsland om zijn dominantie in de eurozone uit te oefenen. Bagnai is ook sterk gekant tegen massale immigratie en noemt het een instrument om de lonen te verlagen en de uitbuiting van werknemers te vergroten: “Het is niet verwonderlijk dat ‘linkse’ ‘intellectuelen’ zich geen zorgen maken over de impact van migranten op de lonen – het is omdat ze geen laaggeschoolde arbeiders zijn.

BBP, of BNP, is inderdaad niet alleszeggend (zie grafiek), zoals Luigi Di Maio hieronder beweert.

Nog radicaler is dat de 31-jarige leider van de Vijfsterrenbeweging, Luigi Di Maio, de tirannie van de ‘economic metrics’ heeft uitgedaagd. In een toespraak voorafgaand aan de verkiezingen, zei hij: “De economische indicator voor de groei zal niet langer het bbp zijn. Dit is een fundamentele uitdaging voor de naoorlogse vrijhandelsorde, die heeft geleid tot de heerschappij van multinationals boven kleine bedrijven en ondernemingen.

Om de Italiaanse staatsschuldencrisis aan te pakken, worden bezuinigingsmaatregelen van de hand gewezen en wordt gepoogd de EU-verdragen waarin deze worden aanbevolen, te herzien. In plaats van te bezuinigen heeft de coalitie een minimumsalaris, een universeel basisinkomen en een verlaging van de pensioenleeftijd voorgesteld. Wat wenkbrauwen heeft doen fronsen is het voorstel van de Liga voor een meer libertair flat-tax systeem. Hoe kan de overheid de uitgaven verhogen en tegelijkertijd haar inkomsten verlagen? De coalitie beweert dat het programma betaald zal worden door bureaucratische inefficiënties weg te werken en door subsidies van de EU. En Italië heeft inderdaad een probleem met corruptie:-Five Star heeft zijn populariteit vergroot door er campagne tegen te voeren.

De nieuwe regering heeft ook een traditionalistische familieminister, de Lorenzo Fontana van de Lega, die tegen abortus en burgerlijke verbintenissen van hetzelfde geslacht is. Italië heeft vorig jaar nog een wet aangenomen voor burgerlijke verbintenissen tussen personen van hetzelfde geslacht en is een van de weinige landen die het homohuwelijk niet heeft gelegaliseerd. Fontana is sterk gekant tegen de wet van de burgerlijke verbintenissen en beweert: “Ze willen ons domineren en onze mensen wissen.

In een ander traditionalistisch initiatief probeert het Vijfsterren-Lega-programma de dalende geboortecijfers in Italië om te buigen. “Het is noodzakelijk om het welzijn van het gezin te waarborgen,” zegt het programma. Het programma stelt maatregelen voor om vrouwen te helpen hun moederrol en professionele rol te beheren door gratis kinderopvang te bieden en zo een van de belangrijkste oorzaken van het dalende geboortecijfer aan te pakken: de financiële sanctie die wordt opgelegd door de bevalling. Het geval van Valeria Ferrara, een moeder die van de multinationale Calvin Klein, Inc. een zondag per maand niet mocht doorbrengen met haar gezin, is een voorbeeld van deze crisis. Zowel Five Star als de Lega hebben de afgelopen jaren voorgesteld om een einde te maken aan de zondagsarbeid. Luigi Di Maio, de leider van Five Star, zei: “De ongebreidelde liberalisering maakt ons armer.”

In het Vijfsterren-Lega-programma staat ook dat zij toezicht zal houden op de deportatie van 500.000 illegale migranten die momenteel in Italië wonen. Matteo Salvini, het hoofd van de Lega, die de sterkste positie inneemt op het gebied van immigratie, zal minister van Binnenlandse Zaken worden onder de nieuwe regering. Maar zelfs Di Maio, het hoofd van Five Star, heeft aangegeven tegen massamigratie te zijn. Afgelopen zomer zei hij dat de centrumlinkse regering die Italië de afgelopen vijf jaar heeft geregeerd het land heeft omgevormd tot “Europa’s grootste haven” voor migranten. Di Maio bekritiseerde ook de activiteiten van NGO’s die in het Middellandse Zeegebied actief zijn en migranten naar Italiaanse kusten vervoeren: “De EU maakt zich geen zorgen over het redden van levens van migranten, ze willen gewoon het geld. Het Vijfsterren-Lega-programma heeft dan ook beloofd “een einde te maken aan de smokkelactiviteiten” en “criminele organisaties die verantwoordelijk zijn voor mensenhandel”, die “talloze doden in het Middellandse Zeegebied hebben veroorzaakt, uit de weg te ruimen”. Wat de financiering van de deportatie van illegale migranten betreft, zou de regering dit doen door “middelen die voor gastvrijheid worden gebruikt, naar repatriëringen te sturen”.

Dit zou het strengste standpunt zijn dat een EU-lid in West-Europa tot nu toe heeft ingenomen. (Het is interessant op te merken dat Zwitserland, dat geen deel uitmaakt van de EU, zeer strenge immigratiecontroles heeft gehandhaafd en er zeer weinig kritiek op heeft gekregen. De door de coalitie voorgestelde maatregelen brachten de voorzitter van de Europese Commissie, Jean-Claude Juncker, ertoe te zeggen dat de Europese Commissie nu “toezicht zal houden op de rechten van Afrikaanse migranten in Italië”. Deze opmerking suggereert dat er een botsing over migratie op komst is, vooral gezien de houding van de EU ten opzichte van landen die een hard standpunt over migratie hebben ingenomen, zoals Polen en Hongarije.

Op het gebied van het buitenlands beleid zegt het Vijfsterren-Lega-programma dat het een einde wil maken aan de sancties tegen Rusland. De coalitie ziet Rusland als een strategische partner in de strijd tegen het “islamitisch terrorisme” in de regio en in het beëindigen van de conflicten in Syrië, Libië en Jemen. Ondanks de grote alarmbel over dit feit weerspiegelt het slechts een groeiende consensus in Europa dat de betrekkingen met Rusland moeten veranderen. “Ik denk wel dat we weer contact moeten maken met Rusland,” zei Juncker op een conferentie in Brussel deze week. “Er moet een einde komen aan het Rusland-bashen.

Religie speelt ook een sterke rol in het programma, een rol die door de media vaak over het hoofd wordt gezien. De Lega heeft aangedrongen op de registratie van en het toezicht op moskeeën in Italië. Ook wordt steeds meer een beroep gedaan op de katholieke identiteit. Di Maio en Salvini hebben allebei blijk gegeven van een ongekende eerbied voor de katholieke kerk. In september lanceerde Di Maio zijn campagne door de oude katholieke gewoonte te observeren om de flacon met het bloed van St. Januarius te kussen en te buigen voor de kardinaal van Napels. In 2016, voor Santa Maria Maggiore in Rome, zei Di Maio: “De Kerk is mijn thuis. Ik ben katholiek”. De linkse kranten reageerden door hem ‘achterlijk’ te noemen.

Salvini is misschien nog wel duidelijker over zijn geloof. In maart, vlak voor de verkiezingen, hield hij een rozenkrans omhoog bij een van zijn manifestaties, “door trouw te zweren aan het evangelie en aan mijn volk”. De uitverkoren premier Giuseppe Conte, een tot dan toe onbekende figuur, is een voormalig links die zich tot de vijf-sterrenbeweging heeft gewend. Conte is toegewijd aan Padre Pio, een katholieke heilige die beroemd is om zijn stigmata en zijn bilocatie.

Het Vijfsterren-Lega-programma combineert euroscepsis, milieuzorg, sterke grenzen, bescherming van gezinnen en kleine bedrijven tegen globalisering en respect voor religie. Het combineert elementen van links en rechts op een manier die goed gecatechiseerde politieke elites schandaliseert. Als dat lukt, is dat het eerste echte teken dat we de naoorlogse orde achter ons laten.

Bron:

https://www.firstthings.com/web-exclusives/2018/06/italy-challenges-the-postwar-order

Alessandra Bocchi is an Italian freelance journalist.

En hier kun je haar volgen op twitter.

Minder bekend en niet opgemerkt en vanzelfsprekend onvermeld gelaten door onze MSM is dat de ECB, op het moment dat het leek alsof de EU een staatsgreep zou gaan plegen in Italië, toen de ongekozen president van Italië de voorgestelde minister van Buitenlandse Zaken, Salvano, die nu minister van Europese Zaken is, weigerde te accepteren en een technocraat van het IMF aan wilde stellen, de rente op de Italiaanse staatsobligaties aan het beïnvloeden was met het doel de huidige coalitie die er toch gekomen is onmogelijk te maken:

In een stukje wat ik niet gepubliceerd heb, omdat die staatsgreep uiteindelijk geen doorgang vond, wees ik daar ook al op. Ik zal de betreffende tweet even uit het archief vissen:

Dat houdt in dat de ECB actief de rentes op Italiaanse staatsobligaties omhoog gejaagd heeft op het moment dat er een Vijfsterren-Lega regering aan de macht zou komen. Nou is de ECB Goldman Sachs al jaren aan alle kanten zijn boekje te buiten aan het gaan als je de oorspronkelijke Duitse en Nederlandse eis van politieke onafhankelijkheid nog kent, maar deze actie overschrijdt een nieuwe grens. En het maakt ook duidelijk wie er in de EU echt aan de touwtjes trekken; het internationale roofbankierskartel.

Nog een opmerking; het is interessant, veelbetekenend en veelzeggend dat in Italië het links-rechts paradigma doorbroken wordt. Ik denk dat het noodzakelijk is om tot verandering te kunnen komen. Zonder gaat geen van beide kanten ergens een meerderheid halen. En dat links-rechts onderscheid beschrijft al jaren niet meer de situatie waar we in verkeren. Een partij als de VVD die als ‘rechts’ gezien wordt roept en toetert wel tegen immigratie en de EU, maar is in werkelijkheid eurofieler dan D66 en de immigratie was nog nooit zo groot als onder de kabinetten Rutte en nog nooit is er sneller meer nationale macht overgeheveld naar de EU.

De huidige tegenstellingen zijn al jaren; globalisme versus nationalisme, pro- of anti-EU, pro- of anti-immigratie, pro- of anti-traditionalisme. Interessant dat dat laatste begrip hier geïntroduceerd wordt ook. Het is noodzakelijk om een tegenbegrip te hebben tegen de uit de bocht gierende aanval op het traditionele gezin. Het feminisme, de gendergekte, het LGBTATMXYZ gezeik. Het is een aanval op het christelijke westen en komt uiteindelijk uit de koker van het joodse Institut fur Sexualwisschenschaft, met het doel het gezin te vernietigen, het vermogen tot voortplanting, om het blanke ras uit te roeien.

Het Vijfsterren-Lega-programma zal wel voor nazi’s uitgemaakt gaan worden, maar Ssst, het zit er inderdaad niet zo heel ver van af….

-stop op het globalisme

-stop van het roofbankierskartel

-eigen volk eerst, ander volk eruit

-promotie van het traditionele gezin, waardering voor de vrouw

-liefde voor natuur, het milieu

-bescherming van de autochtone arbeider tegen het grootkapitaal

-stop op de ondermijnende doctrines van het Institut fur Sexualwisschenschaft

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.073 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9784 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

3 Comments on Italië daagt de na-oorlogse orde uit

 1. Piet Karbiet // juni 8, 2018 om 16:05 //

  Heel benieuwd hoe dit afloopt. Verbluffend dat de EU dit niet heeft weten te voorkomen, want tegen de Grondwet ofzeau. Zoals in Catalonie. De bankiers van de EU duwen Italie naar de afgrond. Mijn zoon noemt het een krottenland.

  Liked by 1 persoon

 2. Von Puffelen // juni 8, 2018 om 18:30 //

  Ze moeten oppassen voor de “enemy within”.
  Zelfs in Sri Lanka weten ze hoe de hazen lopen maar in Europa is het cognitieve dissonantie pur sang.
  http://www.sinhalanet.net/three-corporations-run-the-world-city-of-london-washington-dc-and-vatican-city

  Like

 3. Smits // juni 8, 2018 om 19:48 //

  Of ze als nazi worden uitgescolden interreseert me niet. Beter één nazi in de tuin dan 10 moslims in de keuken. Kan niet snel genoeg gebeuren. Hie langer men wacht hoe moeilijker het wordt om 2 paspoort idioten met islam achtergrond het land uit te krijgen. Stop 2 paspoort stemmers. Kan en mag niet. 1 stem 1 paspoort

  Liked by 1 persoon

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s