Nieuw

Denemarken: “Een Europees opvangkamp voor afgewezen asielzoekers op een ‘niet erg aantrekkelijke plaats’”

Foto ter illustratie - Pixabay.

Door: Elif Isitman

Terwijl de Europese Unie blijft worstelen om een gezamenlijke aanpak te vinden voor het asielprobleem, komt de Deense premier Lars Løkke Rasmussen met een opvallende oplossing. Een Europees opvangkamp voor afgewezen asielzoekers op een ‘niet erg aantrekkelijke plaats’ ergens in de EU, maar buiten Denemarken.

‘Het zou een groot verschil maken als men een kamp kan inrichten dat niet in de aantrekkelijke asiellanden ligt maar ergens anders,’ aldus de Deense premier tegenover dagblad Jyllands-Posten. Hij zou het plan al hebben besproken met Oostenrijk en met lidstaten die hij niet wilde noemen.

Lees verder:

https://www.elsevierweekblad.nl/buitenland/achtergrond/2018/06/eu-moddert-door-met-asielprobleem-denemarken-oppert-markante-oplossing-621356/

Doe mee met 8.367 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (4697 Articles)
Ook ik was ooit een man gevangen in een vrouwenlichaam... en toen werd ik geboren.

14 Comments on Denemarken: “Een Europees opvangkamp voor afgewezen asielzoekers op een ‘niet erg aantrekkelijke plaats’”

 1. Horatius // juni 6, 2018 om 11:29 //

  Groenland lijkt mij een uitstekende locatie, ruimte zat en i.v.m. de klimaatsverandering op termijn een zeer bewoonbaar oord.

  Maar er zal dan wel enige arbeid moeten worden verricht en daar zit nu juist het grote probleem.
  Op het gebied van de integratie zullen er ook wat strubbelingen te verwachten zijn gezien het feit dat zelfs de moslims onderling, namelijk de soennieten en de sjiieten al eeuwenlang de kromzwaarden kruisen.

  En dan hebben we het nog niet eens over de Koerden, Christenen en de homoseksuelen die het ook zwaar te verduren zullen krijgen.

  Maar dat hele probleem ligt dan ver van ons bed. Met andere woorden: laten ze het maar lekker zelf onderling uitzoeken i.p.v. dat wij hier in West-Europa met die onoplosbare problematiek tot in lengte van dagen worden opgescheept.

  Dus op zichzelf een bijzonder goed plan, wat inhoudt een grootschalige maritieme operatie vanaf de Griekse eilanden met uiteraard een tussenstop voor de kust van Italië en onze havenstad Rotterdam.

  De Linkse activisten kunnen zich verdienstelijk maken met de eerste opvang door het bouwen van geschikte kampementen, voedselverstrekking, medische verzorging en sociale begeleiding etc.

  Bij de ingang van de diverse kampementen een gigantisch groot spandoek met de tekst: WE ARE HERE!

  Like

 2. paulzwueste // juni 6, 2018 om 11:55 //

  Eilanden dienen er voor om gevangenen onder strikte bewaking te houden en ze overdag onderhoudswerkzaamheden te laten verrichten.
  Maar als je het goorste tuig van de wereld massaal loslaat op zo’n eiland zonder controle zullen ze elkaar massaal afslachten.
  Wat op zich perfect is maar daar krijg je weer ’n hoop gedonder over.
  Dus moet je daar ’n politiemacht stationeren en allerlei voorzieningen bouwen.
  Kost kapitalen.
  Behalve het tuig dat al bij ons zit en niet meer weg wil.
  Dus zal het plan helemaal niks oplossen.
  Nee, massa-deportatie is de beste methode om er van af te komen.
  Ze konden naar hier komen… dan kunnen ze ook weer terug.
  Geen gedoe met eilanden aub.
  Allemaal onzin.
  Gewoon met geweld deporteren!

  Like

 3. duchesne // juni 6, 2018 om 13:02 //

  Beste Paul, van dat afslachten gaan we niets zien want het is sinds 25 mei 2018 verboden in de EU mensen te filmen zonder hun uitdrukkelijke toestemming….dus eiland in vrede voor 100.000 man, eten voor 100 en 5000 hakbijlen voor het ploegen en bewerken van de grond. Moet lukken….

  Liked by 1 persoon

 4. Helgoland is de eerste plaats die me te binnen schiet. Uitstekend geschikt.

  Like

 5. Johan // juni 6, 2018 om 13:50 //

  Kan men niet een stuk strand van Libië militair bezetten ? Een soort corridor van 40 bij 10 vierkante kilometer. Daar kunnen dan alle gelukzoekers gedumpt worden en mogen ze het zelf verder uitzoeken. Via de hedendaagse tamtam (social media) is dat bijzonder snel bekend in de rest van Afrika. Het is de enige manier om de ´vluchtelingen´ stroom in te dammen.
  Dan zitten de uitvreters ook weer meteen in Noord Afrika, dus dat scheelt ook.
  Op zo´n Grieks eiland ga je toch weer allerlei smokkeltoestanden krijgen. Uiteindelijk moet het doel zijn, ze terug te sturen naar Afrika. Begin daar dus gelijk mee, door ze naar Libië te sturen.

  Like

 6. Waarom een bestand eiland?
  Ik geloof dat ze Nederland nogal handig zijn om overal in de wereld eilanden aan te leggen, dus dat zal het probleem niet zijn.
  Daar worden ze over de hele wereld voor ingehuurd.

  Like

 7. Smits // juni 6, 2018 om 18:17 //

  Groenland! Helemaal voor, veel werk? Er zijn zoveel hoogopgeleiden bij die vluchtelingen, dus die kunnen gelijk aan de gang. Spijkers, hout, cement, stenen en ze kunnen vooruit. Elktra? Die ingenieurs inzetten als elektriciens. Mes snijdt aan 2 kanten. Zij werken wij betalen een normaal loon en zij hebben een nieuw tehuis. Eén voorwaarde, geen moskee maar een huis voor een normaal gezin

  Like

 8. antiislamnu // juni 6, 2018 om 20:47 //

  Goed idee en dan met deze ingang weten ze gelijk wat de bedoeling is

  Like

 9. Wat ik mij persoonlijk al enige tijd afvraag is, waarom hiervoor niet de Spaanse enclave in Noord Afrika wordt gebruikt.
  De ‘dobbernegers’ zitten dan weer op het continent waar zij thuis horen, en kunnen van daaruit een goed heenkomen zoeken in het Afrikaanse………en de rest van de invasieërs die niet Afrika als rootsland hebben, herinneren zich ws plotsklaps wel waar hun paspoort is gebleven om de ‘thuisreis’ te aanvaarden.

  Like

 10. skeeter // juni 6, 2018 om 23:31 //

  rot effe mooi op met je groenland, stuur ze maar naar spitsbergen.

  Like

 11. skeeter // juni 6, 2018 om 23:32 //

  of lieve, pleur ze maar in de zee

  Like

 12. Horatius // juni 7, 2018 om 11:33 //

  We kunnen hier wel grappen maken over Groenland maar in de bodem bevinden zich diamanten en uranium met het gegeven en de aansporing dat de aanwezige ijslaag steeds sneller gaat smelten i.v.m. de klimaatsverandering.

  Op dit grootste eiland ter wereld wonen maar 50.000 mensen en het heeft nog steeds nauwe banden met Denemarken. Dus ligt het voor de hand dat de hoogopgeleide vluchtelingen daar goed en nuttig pionierswerk werk kunnen verrichten in de frisse lucht. Want in bepaalde gebieden kan het wel 50 graden vriezen. Maar in andere gebieden is de temperatuur heel dragelijk met 20 graden boven nul.

  Die ijzige koude hoeft geen probleem te zijn, want ook vrouwen gehuld in een boerka kunnen worden ingezet bij de diverse werkzaamheden. Bovendien staat deze exotische kleding garant voor een versnelde opwarming vanwege het broei-effect.

  Spitsbergen zou ook een optie kunnen zijn. Maar daar leven heel veel pinguïns en dan komen die in het gedrang terecht en daar zijn die milieuactivisten weer niet van gediend.

  Persoonlijk ben ik een voorstander om al die kennismigranten in te zetten bij het handmatig graven van irrigatiekanalen in de Saharawoestijn om dit grote gebied weer vruchtbaar te maken.
  Een dergelijk project zou voor 40 jaren werk kunnen bieden tegen een redelijke vergoeding van b.v. een geit per arbeider en gratis kost en inwoning in grote tentenkampen.

  Het geheel zou gefinancierd kunnen worden uit de pot Ontwikkelingssamenwerking.

  Met name de PVV zou hier een sterke voorstander van zijn met een duidelijke voorkeur voor het inzetten van Marokkanen die hier geen werk hebben en voornamelijk leven van een Bijstands- of Wajonguitkering.

  Like

 13. Peetje // juni 7, 2018 om 15:56 //

  In Dubai zijn ze ook heel goed in eilandjes `maken`!
  En dan zitten ze gelijk bij d`r eigen geloofsgenootjes!!
  En daar zijn centen zat om die klanten te onderhouden en om ze aan het werk te zetten, er word volop gebouwd daar en elke ezel kan stenen sjouwen!

  Like

 14. Peetje, daar had ik het al over. Laten ze maar eilanden maken ergens.
  Die eilandjes op Dubai zijn trouwens door Nederlandse bedrijven gemaakt, waar we bekend mee zijn over de hele wereld.
  Dus ook nog goed voor de werkgelegenheid hier.
  Op Groenland al die gasten opbergen, kan je de oorspronkelijke bewoners van Groenland niet aandoen.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: