Nieuw

Bijstandbehoevende Rwanda sponsort voetbalclub Arsenal met tientallen miljoenen

Een van ’s werelds armste landen, Rwanda, sponsort de voetbalclub Arsenal met 35 miljoen euro. Tegelijkertijd bedraagt ​​de buitenlandse bijstand ongeveer 30-40 procent van zijn nationale staatsbegroting.

Rwanda ligt op plaats 159 van 188 van de ontwikkeling- en subsidie-index van de VN en heeft daarom kritiek opgewekt, schrijft Di. Onder andere willen personen in het Nederlandse parlement de financiële hulp aan het land annuleren.

Zelf heeft Zweden in 2013 een beslissing genomen over een “volumeomvang” van een bedrag van 81-99 miljoen euro steun aan Rwanda tijdens de jaren 2014-2018. Meer recent echter, beschreef de overheid Rwanda als “voorheen in grote behoefte maar nu een van de snelst groeiende economieën van Afrika”. Volgens OpenAid bedroeg de Zweedse steun aan Rwanda in 2017 23 miljoen euro.

President Kagame is een grote fan van Arsenal en heeft in het verleden onder andere kritiek getwitterd op de clubcoach Arsene Wenger .

Anderen verdedigen de sponsoring. Clare Akamanzi, CEO van de Rwanda Development Board, tweette dat het toerisme in het land de grootste buitenlandse inkomstenbron is, die nodig is om de goederen die essentieel zijn te importeren en dat de reclame voor het land bij Arsenal het toerisme verhoogt:

Ze zou volgens The Guardian ook gezegd hebben dat iedereen die de deal met Arsenal bekritiseert, ofwel wil dat Rwanda arm zal blijven of niet begrijpt dat in elk bedrijf marketing is een essentiele uitgave is, waarbij het de bedoeling om het toerisme in Rwanda te verdubbelen de komende zes jaar.

Bron:

https://samnytt.se/bistandsberoende-rwanda-sponsrar-fotbollsklubb-med-hundratals-miljoner/

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.072 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7492 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

8 Comments on Bijstandbehoevende Rwanda sponsort voetbalclub Arsenal met tientallen miljoenen

 1. Top-marketing. Footbal-hooligans uitnodigen om daar de boel in elkaar te trappen. Succes.

  Like

 2. Zonder enige schaamte trekken er dag en nacht een stuk of 4 ministers door de wereld om de van hun volk geroofde poen overal aan andere criminelen uit te delen.

  Like

 3. Wie wil er nou gezellig naar rwanda op vakantie?
  De beelden van de slachtpartijen staan nog gegrift in mijn geheugen, met zoveel monsterlijke wreedheid en ellende…

  Like

 4. jackvanderveen // juni 5, 2018 om 11:21 //

  Hemeltoerisme: kom naar Rwanda.
  Uw reis is verzekerd.

  Like

 5. Freda // juni 5, 2018 om 14:08 //

  @jackvandeveen;
  Je bedoelt het einde van de reis?

  Like

 6. Ondertussen bij de buren

  Like

 7. Ondertussen bij de buren:

  Like

 8. Europa kan ook niet zijn bloedige geschiedenis ontvluchten. Daarom stel ik een Adolf Hitler museum voor. Met een speciale afdeling voor Veldmaarschalk Rommel.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s