Nieuw

Slovenië: verkiezingsoverwinning centrumrechtse Sloveense democratische partij

De Sloveense Democratische Partij (SDS) heeft gisteren de Sloveense nationale verkiezingen gewonnen, met het binnenhalen van 25 van de 90 zetels in het nationale parlement.

Maar liefst 9 partijen hebben zetels gewonnen, wat duidt op een verdeeld politiek landschap. Grote verliezer is de liberale partij Stranka modernega centra (SMC) die van de 36 zetels er nog maar 10 overhouden. De nationalisten van Slovenska nacionalna stranka (SNS) komen met 4 zetels als nieuwe politieke kracht in het parlement. Van de ruim 1,7 miljoen kiezers is 51,97 procent naar het stemlokaal gegaan om een stem uit te brengen.

Rechts Actueel >>

Slovenië – de logica van alweer nieuw verzet

Gisteren viel vrijwel uit het niets – voor de argeloze West-Europeaan althans – opnieuw een dominosteen van de gelukzalige uniformiteit van het EU-denken. Slovenië bleek plotsklaps voor tenminste een kwart tegen de EU-plannen aangaande herverdeling van asielmigranten te hebben gestemd. Het probleem van Slovenië wordt echter een stuk duidelijker als u even het kaartje boven dit artikel bekijkt, en terug denkt aan die zomer dat merkel de grenzen van de EU officieel open zette voor wie maar komen wilde. Waar zij dacht dat Duitsland het wel ‘schaffen zou’, wil een ander deel van Europa niets met haar generositeit op anders mans kosten te schaften hebben. Want niet iedereen bereikte Duitsland, en de landen waardoor de optochten van gelukszoekers zich bewogen hebben daarvoor moeten betalen met grote problemen, sociale onrust en weerzin bij de bevolking over EU-onnadenkendheid.

Hannibal, Veren of Lood >>

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 996 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (8949 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s