Nieuw

Israël weigert om multicultureel te worden

Foto: Knesset gebouw, Jeruzalem, Israël. Bron: Wikimedia Commons. Auteur: Chris Yunker.

De Knesset heeft vandaag een motie gestopt die in het Israëlische parlement zou worden voorgelegd. Dit omdat die “het bestaan ​​van Israël als een staat van het Joodse volk wil ontkennen”, meldt Haaretz.

De Knesset heeft een motie van de Palestijnse Staten verboden dat Israël een gelijkwaardige staat zou moeten zijn voor al zijn burgers.

De motie werd reeds gediskwalificeerd voordat die überhaupt in de plenaire vergadering van het Israëlische parlement kon worden besproken.

“Sinds de twee laatste mandaatperiodes is dit de eerste voorgestelde wetgeving die reeds gediskwalificeerd werd alvorens in de plenaire vergadering te worden besproken”, schrijft Haaretz.

De verklaring is, volgens de juridisch adviseur van de Knesset, Eyal Yinon, een voorstel met de bedoeling “het bestaan ​​van Israël als een staat van het Joodse volk te ontkennen”.

Daarom heeft het parlement, overeenkomstig met artikel 75(e) in de verordeningen, het recht om de indiening van de motie te voorkomen, meent hij.

Volgens Yinon bevat de motie “verschillende artikelen die bedoeld zijn om het karakter van Israël te veranderen van een natie van het joodse volk naar een staat waar er een gelijkheidsstatus is gebaseerd vanuit de nationaliteit voor Joden en Arabieren”.

De juridisch adviseur zegt ook dat het wetsvoorstel de zogeheten basisprincipes van het land wil veranderen, zoals de Wet op de Terugkeer dat iedere jood, waar hij ook geboren is, het recht geeft om te emigreren naar Israël, en in plaats daarvan de ontvangst van het Israëlische staatsburgerschap wil regulieren op basis van een persoon zijn relatie met een andere staatsburger in de staat.

Eerder dit jaar probeerde de Israëlische premier, Benjamin Netanyahu, 16.250 Afrikaanse asielzoekers, die zich in het land hebben gevestigd, naar Europa en andere westerse landen te sturen. Dit werd echter later gestopt.

– Dit is een unieke overeenkomst met de Hoge Commissaris van de VN, wat betekent dat Israël 16.250 immigranten overdraagt ​​aan ontwikkelde landen, zoals Canada, Duitsland en Italië, dat is wat de Hoge Commissaris van de Verenigde Naties heeft beloofd. Ze organiseren het en betalen het ook, zei Netanyahu in een toespraak op televisie in april, schrijft Reuters.

Tot 2012 arriveerde een groot aantal Afrikaanse migranten illegaal in Israël. Op een gegeven moment was het aantal 64.000 per jaar. Maar dit werd door Israël gestopt. Gedeeltelijk hebben ze de immigratie door nieuwe wetten gestopt en deels door een gigantische muur aan de grens te bouwen. Bovendien zijn ze erin geslaagd om 20.000 immigranten het land te verlaten. Anderen werden in grote detentiecentra geplaatst, zoals het Holot Center in de Negev woestijn in het zuiden van Israël.

Bron:

http://www.friatider.se/knesset-stoppar-motion-om-att-g-ra-israel-till-en-m-ngkulturell-stat

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.072 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7500 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

16 Comments on Israël weigert om multicultureel te worden

 1. antiislamnu // juni 4, 2018 om 23:23 //

  En hier zijn deze weg gooiers natuurlijk wel welkom nota bene illegaal Israël ingekomen kom jongens je ingerichte 4 kamer woning staat al klaar uitkering er bij ff je tanden gratis laten doen enz enz en lekker naar de moskee om daar te horen dat je niet moet integreren

  Like

 2. MoslimMolen // juni 5, 2018 om 01:38 //

  Prima!
  Ook hier; liever begin jaren ’60 dan morgen.

  Like

 3. Dreigement kan hier wel:

  Like

 4. Republikein // juni 5, 2018 om 23:44 //

  Anders komt Jezus niet terug van weggeweest hoor.

  Like

 5. rotsus1958 // juni 7, 2018 om 15:19 //

  Heb eigenlijk eens een vraagje aan de mensen hier op dit blog en met name de Israël lovers!!!!
  Neem aan dat men geen hate speech mag uiten, en zeker niet als regeringsleider echter, waarom mag Bibi dit dan wel alsmede vele voorgangers voor hem???

  Discrimineren op ras (ook op andere zaken maar daar gaat het ff niet om) is niet toegestaan want anders…..staat o.a. heel NL op zijn kop. Waarom mag Bibi dit dan weer wel!!!???

  Waarom kan Bibi ongestraft doelen aanvallen in Syrië op o.a. Iraakse doelen en niemand die dit raar vindt in de hele wereld!!??

  Ik kan nog wel een aantal nog ernstigere zaken bij halen maar ik hoop wel dat men zich nu eens heel langzaamaan begint te realiseren waarom 1 minuscuul een ook nog volledig illegaal staatje, te weten Israël, zich dit allemaal kan permitteren én nu nog de HAMVRAAG,

  Waarom danst zelf de IMPERATOR naar de pijpen van Bibi.

  Hoor heel graag een antwoord van u echter spaar me cliché antwoorden, daar trap ik niet in.

  Gladiator.
  Ps. ik kan u het antwoord geven, op een presenteerblaadje echter denk niet dat o.a. Israël lovers hier blij van worden.

  Gladiator
  Ps. in mijn wereld moet de wet gelden: gelijke monniken, gelijke kappen….of…..!!

  Like

 6. Ik ben echt geen Israël lover, maar ik vind dat Israël illegaal is.
  En die 2 landen die ze willen aanvallen, zijn wel heel erg vervelend in het voorbereiden van een oorlog met als doel Israël van de kaart te vegen.
  Dan kan je natuurlijk afwachten tot je de 1ste kernbom uit Iran binnen krijgt, of je bent ze een stap voor.
  Palestina en Palestijnen zijn een verzonnen land en volk.
  Niet de Joden in Israël.

  Like

 7. Ik vind NIET dat Israel illegaal is.
  (altijd die kleine stomme schrijf/ vergeet foutjes ook)

  Like

 8. En als Israël niet multicultureel wil zijn, waarom hebben ze dan wel mossels als burgemeesters.

  Like

 9. rotsus1958 // juni 7, 2018 om 17:50 //

  @BertG.

  Ik had nog meer vragen welke ik ook wel belangrijk vind maar oké!!
  U schrijft en ik citeer: “Palestina en Palestijnen zijn een verzonnen land en volk.
  Niet de Joden in Israël.”

  Beste, heeft u al eens van de “Balfour Declaration” gehoord, geheel i.o.v. de Rotschild opgemaakt en in werking laten treden. WOII heeft hier nogal iets mee te maken alsmede WOI.
  Indien u de intentie van de Balfour Declaration kent dan weet ik niet meer wat u zo allemaal voor normaal uitmaakt.
  Het komt er in het kort en een beetje vrij vertaald op neer:

  Stel ui heeft uw leven lang gewerkt en hebt uw boeltje netjes in orde. U heeft een mooi stuk land gekocht, er een schitterend mooi en luxe huis op gezeten woont er reeds jaren in goede gezondheid.

  Ineens wordt er aan de deur geklopt en wie is daar, YESSSS, St. Nicolaas…..echter niet voor u, u moet de kadootjes sponsoren namelijk u moet UW HUIS aan sinterklaas geven inclusief uw land en alles wat erop staat.

  Dit geeft die St. Nicolaas vervolgens aan mensen die nog NOOIT in PALESTINA zijn geweest en u nog nooit hebben gezien, en u hen ook niet.

  Dan wordt u tussen neus en lippen medegedeeld dat indien u zich héél goed gedraagt u ergens in een afgelegen hoekje van UW LAND ergens een klein tentje mag neerzetten en daar de rest van uw leven mag verblijven.

  Dit beste BertG., is the real story, en ik zou u dan wel eens willen horen en daarna vooral handelen……BOMMEN erop, aanslagen plegen of, tevreden in dattentje gaan zitten!!

  Nog vragen, en de rest van de antwoorden schenk ik u maar……

  Mijn God, ziet nu echt niemand wat ene Bibi Netanyahu aan het doen is daar in het M.O.
  Ik zal het verder maar niet hebben over de geschiedVERVALSING die ik nog vele vele malen ernstiger vind en debet is aan de gebeurtenissen welke zich NU aan het afspelen zijn i.h.k.v onder andere de “migrantenstroom” welke door Israël wordt gestuurd….echter dat is ff langer uitleggen hou dat precies zit.

  Maar toch gegroet beste..

  Gladiator

  Like

 10. Bij e.j.bron zijn daar veel artikelen over verschenen.
  Hoe het er uit zag toen ze daar kwamen, waar verder helemaal niemand woonde.
  Met foto’s en filmpjes erbij.
  Een stuk woestijn, waar ze wat van gemaakt hebben.
  Denk dat er bij de site van Fubar zelf, er ook wel veel over te vinden is.

  Like

 11. rotsus1958 // juni 7, 2018 om 21:28 //

  @BertG.,

  Beste, ik heb in het verleden veel gereageerd bij E.J. Bron, echter, op sites waar ik niet mijn mening vrijelijk mag geven, en dat is bij Bron alsmede bij Xander zo,en dan laat ik nog helemaal in het midden of ik waarheid spreek of maar wat fantaseer, die vind ik niet oké, en nu druk ik mij netjes uit.

  Zou ik fout zitten dan kan men mij toch altijd MIDDELS BRONNEN aan het verstand brengen, of denk u daar anders over.

  En het is zelfs zo dat de zgnd Holohoax, want anders kan en wil ik het niet meer noemen, niet ONTKENT mag worden daar en dan ben ik gewoon klaar met reageren, waar dat ook mag zijn.
  Ik woon in Nederland, ook al begin ik daar de laatste tijd behoorlijk aan te twijfelen, en in Nederland zeg IK WAT ik wil en vorm mijn mening of gedachtengang UITSLUITEND op grond van onweerlegbare feiten of omstandigheden.

  En beste, ik val niemand verder aan over wie of wat dan ook, echter wat ik wel doe is vragen om zaken zoals bijv. Israël ALTIJD gelijk geven en Israël misdrijven tegen de menselijkheid laten voeren en deze vervolgens goedkeuren en zo weet ik echt nog legio voorbeelden, me hier hun gedachtengang voor mede te delen.

  Ik bedoel dus feitelijk, waarom mag Israël zich in de hele wereld dingen permitteren welke anderen beslist niet mogen en als men daar dan iets van wil zeggen dan is men óf een antisemiet óf een nazi of zelfs een rascist en dan is het dus einde discussie!!
  Wat ik hier overigens zeg kan ik zonder uitzondering staven met keiharde feiten, ook dat Israël mijns inziens bij de ergste rascisten hoort van de hele wereld, en dat voor zo’n splinterlandje.

  Maar ieder zijn mening,

  Beste, gegroet,

  Gladiator

  Like

 12. syberspees // april 19, 2019 om 18:55 //

  Ok, ik ben erg blij met dit onderwerp. Nu wil ik ff mijn ei kwijt.
  De Afrikaanse slavernij is niet uitgevonden door blanken. De blanken gebben 400 jaar slavernij op de zwarten gebezigd. Na 400 jaar stonden blank met zwart tegenover blank om de slavernij te stoppen. Met succes, de voorstanders van de slavenhouderij hadden het nafluiten.

  In de eerste helft van de 20ste eeuw heeft 1 duitse witte man en een handjevol kornuiten het voor elkaar gekregen om een oorlog te ontketenen die zon 50 miljoen levens heeft gekost.
  Om deze oorlog en deze witte duitser te stoppen is het complete blanke ras (denk aan: Amerika, Canada, Australie en zelfs de Russen) opgetrokken om deze ene witte man en zijn handjevol kornuiten een halt toe te roepen.
  Denk is in hoeveel jonge witte mannen het leven hebben moeten laten voor de bevrijding van Europa en de Joden
  Met succes, De Blanken hadden gewonnen de oorlog is beeindigd, Duitsland is gehalveerd en gepureerd, de Russen zijn een behoorlijk stuk grondgebied kwijt, Israel is geboren en ALLE blanken en diens nageslacht tot op de dag van vandaag zijn allemaal gebombardeerd tot potentiele antisemitische racisten die allemaal op eigen grondgebied hun bek moeten houden!?!

  Uh Ammehoelaj

  Like

 13. syberspees // april 19, 2019 om 18:57 //

  P.S. volgens mij zijn zaken als anti semitisme, holocaust, racisme gewoon Joodse uitvindingen

  Like

 14. Republikein // april 19, 2019 om 19:01 //

  Was het geen Ostenrijker?

  Like

 15. Republikein // april 19, 2019 om 19:04 //

  2×0 en O Obama is vooral een communist, o o o, het is zo.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s