Nieuw

Badgasten weigerden ambulance door te laten – man overleed

Pixabay

Zweden – Een 75-jarige man verdronk op zaterdagmiddag op de camping in Borstahusen in Landskrona. Nu bekritiseert de politie het publiek op de locatie – die de ambulance verhinderde om de man te redden.

De man werd gevonden door andere zwemmers die hem uit het water haalden en hem om de beurt kunstmatige beademing en hartmassage gaven terwijl hij op het dok lag. Een vrijaf brandweerman nam onder andere deel.

Maar men moest erg lang op de ambulance wachten en toen die arriveerde was de man dood. De politie schrijft op zijn website dat het publiek het reddingswerk heeft verhinderd.

“Mensen hebben geen gehoor gegeven aan verzoeken van de politie om het dok te verlaten en weigerde om opzei te gaan toen reddingswerkers ruimte nodig hadden voor de reddingsactie, wat de cruciale hulp aan de noodlijdende man vertraagde en verhinderde.”

Er is momenteel geen wetgeving die mensen dwingt om samen te werken in noodsituaties.

“In het onderhavige geval was het niet actueel of mogelijk om op te treden tegen bepaalde personen, maar lag de nadruk op het vervullen van de reddingsactie”, schrijft de politie.

Nadat de reddingsoperatie was voltooid, legde de politie in totaal elf auto’s een boete op voor onjuist parkeren.

Bron:

http://www.friatider.se/badg-ster-v-grade-sl-ppa-fram-ambulans-man-dog

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.072 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7492 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

4 Comments on Badgasten weigerden ambulance door te laten – man overleed

 1. Fransdo // juni 3, 2018 om 22:48 //

  Citaat: ‘Er is momenteel geen wetgeving die mensen dwingt om samen te werken in noodsituaties.’ Als dat zo is dan lopen ze in Zweden toch behoorlijk achter want hier in Nederland heb je die verplichting wel en daar houden we ons ook doorgaan aan als er weer een een ziekenhuisauto, of politieauto of brandweerwagen op weg naar een evenement.
  Wat bezielt deze criminelen eigenlijk? Deze zouden met snelrecht opgesloten moeten worden zoals ook al gebeurt hier bij voetbalvandalisme wat minstens zo erg is.

  Like

 2. Er is momenteel geen wetgeving die mensen dwingt om samen te werken in noodsituaties. Verdomme of met een nieuw wet alles geregeld zou kunnen worden, de bestuurlijke elites van Europa zijn echt niet goed bezig.

  Like

 3. Hier is het ook niet meer vanzelf sprekend om ruimte te maken voor hulpdiensten.

  Automobilisten weten niet wat te doen als er een ambulance, politie- of brandweerwagen nadert met sirene en zwaailicht. Dat leidt tot gevaarlijke situaties én hindert de hulpverlening. Organisaties van hulpverleners eisen daarom actie van het kabinet, meldt RTL Nieuws.
  https://www.ad.nl/binnenland/zwaailicht-en-sirene-automobilist-doet-maar-wat-hulpverleners-eisen-actie~a47624f7/

  Like

 4. Heeft de politie in Zweden geen pistool? Een keer schieten en iedereen is weg.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s