Nieuw

UK: A New Drive for Islamic Blasphemy Laws?

The All-Party Parliamentary Group (APPG) on British Muslims[1] has formally begun work on the establishment of a “working definition of Islamophobia that can be widely accepted by Muslims, political parties and the government”.

The AAPG on British Muslims, according to its website, was established in July 2017. It is chaired by MPs Anna Soubry and Wes Streeting and is meant to buildon the work of a former AAPG: the AAPG on Islamophobia. The latter came into existence as the result of a meeting at the House of Commons in March 2010, hosted by, among others, the Muslim Council of Britain (MCB) — the largest Muslim organization in the UK, which claims to be representative of British Muslims — which is linked to the Muslim Brotherhood[2]. The purpose of the meeting was “to discuss the growing spate of attacks in all its forms against British Muslims”. The meeting, which was attended, among others, by parliamentarians, police and public servants called for the establishment of an APPG on Islamophobia. By November 2010, the AAPG on Islamophobia had been formed, and was described by its chairman, the Conservative Kris Hopkins, as a “momentous occasion” the purpose of which was to “propose considered, evidence based policies to tackle Islamophobia wherever it exists”. However, the newly established AAPG quickly ran into trouble. It turned out that the Muslim organization appointed as its secretariat was the Muslim extremist organization iENGAGE, which has since changed its name to MEND.[3]

Gatestone Institute >>

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.072 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9786 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s