Nieuw

Migratiejihadisten vallen Kroatische grenspost aan met bus vanuit de islamitische uitvalsbasis Bosnië – politie opent vuur

Kroatische politie tijdens een oefening screenshot YT foto ter illustratie

Negen mensen raakten gewond nadat een busje met 29 illegale migranten uit Afghanistan en Irak een politiecontrolepost op de grens tussen Bosnië en Kroatië probeerde te rammen.

De chauffeur, vermoedelijk een Bosniër, werd ontdekt toen hij de migranten vanuit zijn eigen land, dat niet tot de Europese Unie behoort, over de grens naar Kroatië overbracht, dat zich in 2013 bij het blok aansloot.

De Kroatische politie zette een wegversperring op om het voertuig tegen te houden in de buurt van de zuidoostelijke stad Zadar, maar de migranten besloten dat ze zouden proberen er doorheen te rammen in plaats van zich over te geven, waardoor officieren gedwongen werden om het vuur te openen, meldt Business Insider.

“De bestuurder is niet gestopt na een aantal waarschuwingen. Uiteindelijk passeerde hij een wegversperring en reed op de politie in. De reactie van de politie was gerechtvaardigd. Zij werden gedwongen om het vuur te openen omdat hun leven in gevaar was,” zei hoofdcommissaris Zadar Ranko Drazina.

Kroatië heeft gewaarschuwd dat de Balkanroute voor illegale migranten naar West- en Noord-Europa – die gedeeltelijk onder controle is gebracht nadat de EU ermee had ingestemd de Turkse regering miljarden euro’s te betalen om de toestroom naar Griekenland te vertragen – binnenkort weer zou kunnen openbarsten.

Zij zijn van mening dat mensensmokkelaars tienduizenden illegale migranten proberen mee te nemen die Griekenland nog steeds bereiken of daar al aanwezig zijn via Albanië, Montenegro, Servië en Bosnië.

Albanië, dat een moslimmeerderheid heeft, is samen met het buurland Kosovo ook een steeds belangrijkere bron van illegale migranten.

Albanezen en Kosovaren zijn moeilijker te onderscheppen dan migranten die de EU via Turkije of Noord-Afrika binnenkomen, omdat hun thuislanden al binnen Europa zelf liggen.

Lees verder >>

En omdat het ook nuttige info is:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.073 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9784 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

4 Comments on Migratiejihadisten vallen Kroatische grenspost aan met bus vanuit de islamitische uitvalsbasis Bosnië – politie opent vuur

 1. Von Puffelen // juni 2, 2018 om 21:30 //

  Bijzonder nuttig, dan kan deze er ook nog wel bij.

  Het moge duidelijk zijn hoe de Balkan reeds ruim op tijd onder “andere controle” is gebracht.

  Like

 2. Pas op met me, Von Puffelen !

  Like

 3. Bosnië-Herzegowina heeft de grootste moslimenclave met trainingskampen voor de jihad. De rest van het Westelijke landen aan de kust staan al onder controle van dictator Erdogan. Dus het meest logische is op advies van deze maffia baas, de Westelijke route te nemen.
  1+1=2

  Like

 4. ieznogoedh // juni 3, 2018 om 16:20 //

  the President of Croatia. Let’s trade Rutte in for this lovely lady, hell we will throw in a couple billion.
  Daarmee Zou Nederland er op alle fronten ongelooflijk veel op vooruitgaan en het geld zou beter besteed zijn dan aan de opvang van Fürchterlingen.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s