Nieuw

Fins basisschool seksuele voorlichting boek

Traditional Britain Group, een Britse ultra-conservatieve organisatie, heeft haar verontwaardiging geuit over het feit dat een “Fins basisschool seksuele voorlichting boek” naar verluidt wordt verspreid door een Finse jeugdgroep, Hivpoint. De organisatie deelde een afbeelding op hun social media-netwerk, samen met een tekstbeschrijving van de brochure, die was overgenomen uit de Finse brochure “Just Wear It in Sex”.

De publicatie van een brochurepagina op de sociale netwerksite Facebook bevat twee afbeeldingen: één met een blanke roodharige vrouw die seks bedrijft met een man met een donkere huid en een tweede afbeelding met seks tussen twee blauw-harige blanken.

Op zondag – de gedeelde update van de Britse conservatieven werd op dinsdag geplaatst – tegen de avond, hadden zich meer dan tweehonderd reacties voorgedaan, met name woedende en huilende gezichten.

Er zijn ook een groot aantal opmerkingen geplaatst. De belangrijkste klacht beschuldigt het lesmateriaal van “perverse propaganda” en beschuldigt de liberalen voor ” de kankercellen van de maatschappij” te zijn.

“Mannerheim weet zeker dat dit de reden is waarom hij vocht”, schrijft een commentator met een trieste glimlach emoticon, verwijzend naar de beroemde militaire leider van Finland die verantwoordelijk is voor de onafhankelijkheid van het land.

“Verschrikkelijk en beschamend”, schrijft een andere commentator.

De Traditional Britain Group meldt op haar website dat Groot-Brittannië na de Tweede Wereldoorlog het doelwit is geworden van ernstige aanvallen op de cultuur, het erfgoed en de grondwet van het land. Volgens de ultraconservatieve organisatie hebben politieke correctheid en gedwongen multiculturalisme “de rijke natie ondermijnd”.

“Er is nog een kans voor Groot-Brittannië. De oppositie begint nu!”, schrijft de organisatie op haar website.

Hivpoint, de Finse hiv-stichting, wordt vertegenwoordigd door Young Worker Designer Maria Oinonen, die uitlegt dat seksuele voorlichting soms onvermijdelijk kritiek zal oproepen en beweert dat de beelden diversiteit vertonen. “In Finland zijn er bijvoorbeeld religieuze sekten die in de lijn liggen van het traditionele denken. Seksuele voorlichting wordt als seksuele voorlichting vaak verkeerd begrepen. Het is helemaal niet dit, maar in plaats daarvan een kans om informatie te verstrekken die jongeren in staat stelt om hun eigen beslissingen over hun seksleven te nemen.

Oinonen beweert dat de stichting goede feedback heeft gekregen van zowel organisaties, docenten, jeugdmentoren als de jongeren zelf. De brochure bevat ook een verdediging in de nasleep van de facebook update van de Traditional Britain Group. Naast de koortsachtige reacties en tranen die de beelden hebben vergaard, staan er ook tientallen likes in de update – meestal met Finse namen.

Veel Finnen hebben deelgenomen aan de Facebook-update om de conservatieve Britse groep in verlegenheid te brengen, wat ertoe heeft geleid dat hun post in de sociale media over heel Finland is verspreid.

Sommige commentatoren spraken hun verbazing uit over wat er precies mis was met de foto’s van de Hivpoint-brochure en stelden dat er in ieder geval op het gebied van seksuele voorlichting geen sprake was van discriminatie op grond van geslacht of seksuele geaardheid.

“We wilden beelden die de diversiteit van mensen in relaties en seks zouden huldigen. Het wordt verondersteld om traditioneel seksueel onderwijsmateriaal te overtreffen en in deze tijdgeest te laten gaan. De gegevens uit vele studies en gezondheidsenquêtes op scholen zijn nog steeds gebaseerd op zeer heteronormatief en interpersoonlijk denken”, legt Oinonen uit.

Volgens Maria Oinonen is het hoofddoel van de brochure het informeren van het publiek over infecties en ziekten die kunnen optreden als gevolg van seksuele relaties en nog belangrijker, hoe ze kunnen worden voorkomen.

Oinonen corrigeert ook de foutieve informatie van de Traditional Britain Group dat het een geslachtsleerboek is voor “basisschoolkinderen”.

“Het is bedoeld voor de leeftijden waarop in Finse scholen seksuele voorlichting wordt gegeven. Deze kwestie wordt hoofdzakelijk behandeld in het zevende, achtste en negende leerjaar van de tweede fase van het voortgezet onderwijs. De leeftijd is natuurlijk niet beperkt. Dat de interesse eerder kan beginnen, zoals bij zoveel, moeten we echt weten”, legt ze uit.

Bron::

http://www.savemysweden.com/finnish-primary-school-sex-education-book/

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.012 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6971 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s